Război în Ucraina, ziua 223: Val de emigranți ruși și duel pe Twitter. Zelenski anulează decretele lui Putin privind anexările

diaspora

/VIDEO/ Moldovenii blocați pe Aeroportul din Istanbul: „Este dezastru. Lumea doarme pe unde apucă”

09 iulie 2022, ora 15:22
Distribuie:

Zeci de moldoveni au rămas blocați și în Aeroporturile din Turcia, după ce compania FlyOne a anulat mai multe curse. Prim intermediul opțiunii „Trimite-ne o știre”, la adresa TV8 au venit mai multe filmulețe video cu conaționalii noștri care susțin că așteaptă de circa 24 de ore în Aeroportul din Istanbul.

„Suntem în Aeroport de vineri. Ne-au anulat avionul de patru ori, aici sunt peste 100 de oameni, copii, bătrâni. Două femei au avut nevoie de intervenția medicilor după ce li s-a făcut rău. Turcii ne spun că este problema companiei, dar compania nu ne spune nimic. Nimeni nu a venit să ne explice, așteptăm de aproape 24 de ore. Lumea doarme la podele, pe unde apucă. Este dezastru, foarte urât se comportă cu noi, nu ne spun nimic concret”, ne-a povestit Lilia Rotaru, moldoveancă blocată pe Aeroportul din Istanbul.

„La ora 4 dimineața au venit turcii și ne-au dat apă și câte o tartină. Când am încercat să vorbim cu reprezentanții companiei, ne-au răspuns foarte agresiv. Ne-a spus că în această seară va fi un zbor. Așteptăm...”, ne-a mai spus pasagera.

Din imaginile video venite pe adresa redactia@tv8.md, vedem cum pasageri din aeroport bat din palme și strigă „Chișinău!”.

Reamintim că mai multe zboruri operate de compania FlyOne, au fost anulate din varii motive. Astfel, zeci de pasageri au rămas blocați în Aeroporturi. În urma anunțului făcut de ministrul Andrei Spînu, Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC), a anunțat că s-a autosesizat și va investiga activitatea acestei companii aeriene.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Autoritatea Aeronautică Civilă anunță că s-a autosesizat în urma zborurilor anulate: Ce riscă FlyOne

09 iulie 2022, 13:07

FlyOne a anulat mai multe zboruri din și spre Moldova: Explicațiile reprezentanților companiei

09 iulie 2022, 12:07

Haos pe Aeroportul Chișinău, după ce FlyOne a anulat mai multe zboruri: „Nu ne dau nici măcar apă”

09 iulie 2022, 12:07

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

diaspora

Permisele de conducere eliberate la Chișinău vor fi recunoscute și în Qatar: Examenul suplimentar, exclus

05 septembrie 2022, ora 18:56
Distribuie:

Moldovenii cu reședința în Statul Qatar pot preschimba permisele de conducere fără a susține un examen suplimentar. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, acest lucru este posibil, deoarece ambele state sunt părţi ale Convenției privind circulația rutieră, 

Totodată, acest subiect a fost promovat în cadrul vizitei prim-ministrei Natalia Gavrilița la Doha în perioada 11-13 iunie.

„MAEIE, împreună cu Ministerul Afacerilor Interne și autoritățile naționale competente continuă eforturile pentru a facilita preschimbarea permiselor de conducere eliberate în Republica Moldova în țările de reședință a diasporei”, se mai arată într-un comunicat al Ministerului.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Permisele de conducere ale cetățenilor din RM vor fi recunoscute și preschimbate în Bulgaria, fără examen

04 august 2022, 15:08

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram