/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 127: Armata rusă s-a retras de pe Insula Șerpilor. Concluziile summitului NATO

externe

Un cunoscut comandant rus îl acuză pe Șoigu de „neglijență criminală”: „Suspectez trădare”

13 mai 2022, ora 18:15
Distribuie:

Un fost comandant al forțelor separatiste pro-ruse din estul Ucrainei îl acuză pe ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, de „neglijență criminală” din cauza modului în care a gestionat războiul din Ucraina, relatează Reuters, citat de Digi24.

„Îl acuz direct pe Serghei Șoigu de, cel puțin, neglijență criminală”, afirmă Igor Ghirkin într-o înregistrare video postată pe canalul său de Telegram. „Nu am dovezi să îl acuz de trădare, dar o suspectez”, a adăugat el.

Kremlinul nu a comentat deocamdată afirmațiile lui Ghirkin, acestea reprezentând unul dintre cele mai dure atacuri publice de până acum împotriva conducerii militare a Rusiei din partea unui susținător vizibil al războiului din Ucraina.

În pofida eșecului ofensivei generale care urmărea să ocupe Ucraina în doar câteva zile și a numeroaselor umilințe suferite de forțele armate rusești în Ucraina, Vladimir Putin nu a dat semne că s-ar distanța de Serghei Șoigu.

Ghirkin era unul dintre principalii comandanţi ai separatiştilor la începutul războiului cu armata ucraineană în Donbas, după anexarea Crimeii, şi probabil cel mai mediatizat comandant al acestora la acea vreme.

Înainte de a prelua comanda trupelor separatiste din Donbas, Ghirkin a jucat un rol important în planificarea anexării Crimeii și organizarea notoriilor „omuleți verzi” ai Rusiei, el fiind la momentul respectiv un ofițer al FSB, principalul serviciu de informații de la Moscova.

Ghirkin a fost acuzat de terorism în Ucraina și vizat de sancțiuni ale Uniunii Europene din cauza rolului său în aceste activități.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram