/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 177: Bombardamente în Crimeea și alertă la Zaporojie. Exploziile ar fi avut impact psihologic major asupra lui Putin

politic

/VIDEO/ Filmare TV8 de la Paris: Maia Sandu anunță când R. Moldova ar putea primi statutul de țară candidat la UE

20 mai 2022, ora 12:16
Distribuie:

Șefa statului, Maia Sandu, a declarat în cadrul unui interviu oferit în exclusivitate pentru TV8 că în luna iunie, țara noastră ar putea primi un răspuns de la Uniunea Europeană privind aprobarea statutului de stat candidat. Mai exact, o decizie în acest sens va fi luată la Consiliul European care va avea loc luna următoare.

„Parlamentul European și-a exprimat spirjinul pentru cererea noastră de aderare acum câteva zile când a aprobat rezoluția. Eu am vorbit cu mai mulți reprezentanți ai familiilor politice și îi mulțumesc președintei Parlamentului European, Roberta Metsola, pentru această invitație. Această deplasare este despre promovarea intereselor pentru Republica Moldova și în special pentru interesele în contextul cererii de aderare. Am avut multe discuții bune, am avut voci care ne susțin. Decizia se va lua la Consiliul European. Din câte s-a anunțat, Consiliul European va avea loc în luna iunie și acolo se va lua o decizie referitor la cele trei țări”, a declarat șefa statului pentru jurnalista TV8, Irina Țîbuleac care se află la Paris.

„Vom continua acest efort. Astăzi am venit la Paris unde am avut o discuție foarte bună cu domnul președinte Macron. Am reiterat și aici solicitarea noastră de sprijin. Ne-am exprimat în acelaș timp susținerea pentru ideea domnului președinte Emmanuel Macron în raport cu această comunitate politică europeană care este un pas înspre aderarea europeană. Acest format ar putea să ne ajute să grăbim procesul”, a precizat Maia Sandu.

Totodată, președinta Republicii Moldova a precizat subiectele pe care le-a discutat împreună cu președinta Comisiei Europene. Printre acestea se numără solicitarea sprijinului financiar pentru Republica Moldova pentru a gestiona problemele din domeniul Agriculturii, dar și eliminarea restricțiilor pentru produsele moldovenește pe piața europeană.

„Am discutat cu președinta Comsiei despre cererea noastră de aderare și alte subiecte concrete de exemplu asistența macro financiară a fost aprobată, am rugat să fie urgentată debursarea primei tranșe, am rugat ajutor pentru agricultură în special pe partea de fertilizanți. Am repetat solicitarea să fie eliminate restricțiile pentru șapte produse moldovenești. Am discutat mai multe subiecte care să ne ajute în acestă perioadă foarte dificilă și avem toată susținerea Uniunii Europene”, a declarat Maia Sandu

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram