Război în Ucraina, ziua 221: Mesaj optimist de la Zelenski, cadou din Germania și convoi atacat. UE: "Rusia e pe cale să piardă"

social

/VIDEO/ De ce PAS pierde din rating? Grosu: „Este mai important să realizezi ceea ce ți-ai propus”

Foto: unpaspentru.md
21 iunie 2022, ora 22:03
Distribuie:

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, recunoaște că Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) este în scădere în sondaje, însă consideră că scăderea încrederii cetățenilor în partid este „un lucru firesc”. Invitat în cadrul emisiunii „Freedom” de la TV8, spicherul a declarat că, în opinia sa, cea mai mare greșeală a politicienilor este să creadă în rating.

„Noi acum ar trebui să alegem între rating și a face ceea ce ne-am promis. Noi înțelegem că timpul pe care îl avem la dispoziție nu este limitat de aceea noi trebuie să livrăm și o să livrăm...Rating-ul este important, dar mai important este să folosești timpul pe care-l ai la dispoziție pentru a realiza ceea ce ți-ai promis. Ce mai mare greșeală a politicienilor este că în primii ani de mandat se gândesc la rating. El este important, dar în primii ani trebuie să dai bătaie”, a declarat Igor Grosu.

Totodată, acesta susține că indiferent de faptul că PAS este în scădere în sondaje, acest lucru nu împiedică guvernarea să întreprindă măsurile necesare în momentele de criză.

„Noi am reușit să ținem țara pe linia de plutire și cu războiul și cu pandemia. Este firesc să fie așa pentru că omul aude de undeva că este război, omul aude de undeva că piețele cresc, el totuși așteaptă că noi o să fim feriți, dar noi nu putem fi feriți pentru că suntem conectați cu piața din Ucraina, cu piața din România. Ați văzut câtă nemulțumire a fost cu ambuteiajele de la hotare, trebuie să-i ajutăm pentru că Odesa este blocată. A trebuit să discutăm cu colegii români și să sincronizăm procesele, acesta este prețul momentului care trebuie să-l plătim”, a explicat spicherul în cadrul emisiunii.

TV8 reamintește că în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, Mihai Popșoi a declarat că PAS pierde din rating din cauza crizelor cu care se confruntă țara. Vicepreședintele Parlamentului a mai spus că oamenii și-au pus speranțele în partidul de la guvernare din cauza faptului că reformele decurg lent, iar crizele se amplifică.

„Majoritatea sondajelor, mai ales acelea care nu e clar de cine sunt achitate și care este scopul lor, tind să manipuleze, dar, în același timp, recunoaștem că ar fi ciudat, în aceste circumstanțe dificile, dar de fapt, pentru orice guvernare, atunci când își propune să facă lucruri cu adevărat importante, să reformeze justiția, să distrugă scheme de corupție, să limiteze interesele obscure din domeniul economic. Pe unde mai pui și această criză energetică prin care trecem, ar fi cumva ciudat dacă scorul nostru ar crește", a declarat Popșoi.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

/METEO/ Ploi în toată țara! Ce temperaturi vor înregistra termometrele în ultima zi de weekend

02 octombrie 2022, ora 09:00
Distribuie:

Pentru duminică, 2 octombrie, Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) prognozează temperaturi de până la +23 de grade Celsius. Pe întreg teritoriul țării se prevăd ploi, iar presiunea atmosferică va fi scăzută.

În timpul zilei, temperaturile maxime vor ajunge la +21 de grade în nordul țării. La sud, mercurul în termometre va urca până la +23 de grade Celsius, iar la centru - până la +22 de grade. 

La noapte, valorile termice ale aerului vor urca până la +14 grade Celsius în sudul țării, iar la nord și centru vom avea temperaturi de până la +12 grade, respectiv +13 grade.

Pe întreg teritoriul țării, vântul va sufla din nord-vest și va avea o viteză de 3-8 metri pe secundă.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram