/DOC/ Război în Ucraina, ziua 219: Putin a semnat decretele de recunoaştere a "independenţei" regiunilor Herson şi Zaporojie

social

Ultima Oră! Igor Dodon rămâne în arest la domiciliu pentru încă 30 de zile

21 iunie 2022, ora 19:30
Distribuie:

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, rămâne în arest la domiciliu pentru încă 30 de zile. Hotărârea a fost luată cu puțin timp în urmă de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana.

Reamintim că la Judecătoria Ciocana, marți, 21 iunie, a fost examinat demersul procurorilor privind prelungirea măsurii preventive de arest la domiciliu pentru încă 30 de zile în privința lui Igor Dodon. Ajuns la Judecătorie, acesta a refuzat să ofere declarații.

Pe 24 mai, Procurorii Anticorupție, în comun cu ofițerii CNA și SIS au efectuat 10 percheziții acasă la fostul șef de stat, Igor Dodon, inclusiv la alte locații și imobile deținute prin persoane interpuse. Potrivit Procuraturii, descinderile au avut loc în cadrul unui dosar penal pornit în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii de corupere activă, acceptarea finanțării partidului politic, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate sume mari de bani și obiecte de lux, în valoare totală de zeci de milioane de lei. Persoanele vizate au încercat să ascundă bunuri și documente purtătoare de informații, iar una dintre ele „a încercat să distrugă probe prin înghițire”. 

Pe 26 mai, Igor Dodon a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile, iar complicele care ar fi și cumnatul fostului șef de stat, cel care a vrut să înghită recipisa, a primit 30 de zile de arest preventiv la Penitenciarul nr. 13.

Deși procurorii Petru Iarmaliuc și Eugenia Zubco au contestat decizia magistraților privind plasarea lui Igor Dodon în arest la domiciliu pentru 30 de zile și au declarat că este una ilegală și neîntemeiată, Curtea de Apel Chișinău a respins recursul procurorilor și a menținut hotărârea primei instanțe.

Procurorii au precizat că există multe riscuri printre care: distrugerea probelor, influențarea martorilor și a complicilor sau chiar riscul ca fostul șef de stat să fugă din țară.

În vara anului trecut, Procuratura Anticorupție a anunțat că a dispus neînceperea urmăririi penale în cadrul procesului penal pornit în baza denunțului lui Iurie Reniță prin care cerea investigarea circumstanțelor rezultate din înregistrările video în care Igor Dodon ar fi primit de la fostul lider PDM o pungă, în care se prezuma că ar fi fost bani. Procuratura a decis atunci că faptele persoanelor vizate în înregistrări nu întrunesc elementele vreunei infracțiuni.

De la deschiderea dosarului, Igor Dodon, a declarat că acest este unul politic, la comanda președintei, iar el nu are nicio vină.

De cealaltă parte, președinta Maia Sandu a declarat că dacă Igor Dodon crede că este cinstit, atunci nu are de ce să își facă griji de cum va derula dosarul acestuia. Șefa statului speră ca „Procuratura nu face jocuri politice nici la indicația cuiva și nici din propria inițiativă”, iar procurorii vor acționa în conformitate cu legea.

Dodon a fost recent subiectul unei investigații „Cutia Neagră PLUS”. Ancheta a scos la iveală schema prin care fostul președinte Igor Dodon și-a cumpărat casa de milioane de la Buiucani, tăinuind proveniența banilor. 

Deși a negat întotdeauna acest lucru, sursele noastre susțin că Igor Dodon  a investit din start  în construcția casei de pe strada Xenopol și vizita în permanență șantierul, de când au început constructorii să ridice casa. 

Contractul de investiție a fost semnat în anul 2007, pe când Dodon ocupa funcția de ministru al Economiei. Detalii, în INVESTIGAȚIE.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

/VIDEO/ Primele imagini cu Dodon în sala judecătoriei: Momentul în care bodyguarzii blochează accesul jurnaliștilor

21 iunie 2022, 14:06

/VIDEO/ Dodon a ajuns la judecătorie: A fost întâmpinat cu aplauze de zeci de simpatizanți. „Libertate!”

21 iunie 2022, 14:06

Sandu răspunde acuzațiilor lui Dodon: „Nu am dat nimănui niciun ordin ca să fie arestat. Să se respecte legea"

17 iunie 2022, 10:06

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

/METEO/ Ne vom bucura de vreme caldă și fără precipitații: Ce temperaturi vor fi înregistrate

30 septembrie 2022, ora 08:00
Distribuie:

Pentru vineri, 30 septembrie, Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) prognozează temperaturi de până la +28 de grade Celsius. La sud și centru, cerul va fi variabil, iar la nord, vor cădea ploi slabe. Pe întreg teritoriul țării, presiunea atmosferică va fi normală.

În timpul zilei, temperaturile maxime vor ajunge la +26 de grade în nordul țării. La sud, mercurul în termometre va urca până la +28 de grade Celsius, iar la centru - până la +27 de grade. 

La noapte, valorile termice ale aerului vor urca până la +15 grade Celsius în sudul țării, iar la nord și centru vom avea temperaturi de până la +13 grade, respectiv +14 grade.

Pe întreg teritoriul țării, vântul va sufla din sud-est și va avea o viteză de 1-6 metri pe secundă.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram