Război în Ucraina, ziua 223: Directorul centralei Zaporojie, eliberat după 3 zile. Primele decese în plină campanie de mobilizare

politic

/VIDEO/ Momentul în care Tauber este scoasă din sala Parlamentului: „Urmați-mă, vă rog frumos”

21 iulie 2022, ora 16:36
Distribuie:

Deputata Partidului Politic „ȘOR” Marina Tauber, vizată în două cauze penale pornite pe faptul „acceptării cu bună știință a finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat” și „falsificarea raportului privind gestiunea financiară a Partidului Politic „Șor” pentru semestrul I al anului 2022”, a fost scoasă din sala de ședință a Parlamentului de către ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA), pentru a merge în biroul său unde în aceste momente au loc percheziții.

„Doamna Tauber, vă rog frumos... Urmați-mă, vă rog frumos”, a declarat procurora de caz Mariana Botezatu.

Deputata s-a conformat și a urmat ofițerii CNA, cu care a mers împreună în biroul său din Parlament, unde au loc verificări în prezența acesteia.

„Rău lucrează la voi tot sistemul. Nici procurorii nu cunosc ce trebuie să facă. Voi ați văzut că noi i-am căutat și i-am găsit în sfârșit”, a afirmat Tauber.

Marina Tauber a rămas din nou fără imunitate. Cele două cereri înaintate de procurorul general interimar, Dumitru Robu, privind încuviințarea ridicării imunității parlamentare a deputatei, au fost votate joi, 21 iulie, de deputații PAS și ȘOR.

În dimineața zilei de 21 iulie, procurorii anticorupție și ofițerii CNA au descins cu percheziții la mai multe sedii ale formațiunii, într-un dosar penal pornit pe faptul finanțării ilegale a partidului.  La scurt timp după ce procurorii au descins cu percheziții, formațiunea a venit cu o reacție în care susține că „guvernarea PAS a pornit un nou episod de răfuială politică cu Partidul ȘOR”.

Marina Tauber a rămas fără imunitate pentru a treia oară. Asta după ce Parlamentul Republicii Moldova a aprobat joi, 26 mai, cele două cereri înaintate de către procurorul general interimar Dumitru Robu privind încuviințarea ridicării imunității parlamentare a deputatei Partidului ȘOR Marina Tauber, fiind bănuită de spălare de bani în proporții deosebit de mari.

Deputata a rămas fără imunitate parlamentară și în septembrie 2019. Atunci, aceasta a fost acuzată de escrocherie în proporții deosebit de mari și spălare de bani în interesul unui grup criminal organizat în cadrul dosarului „frauda bancară”.

 Tot atunci pe 16 septembrie și deputata Reghina Apostolova a rămas fără imunitate parlamentara. 

„Sunt probe precum că deputații Marina Tauber și Reghina Apostolova începând cu 17 august 2012 au participat activ la devalizarea băncii. Marina Tauber, fiind acționar la Unibank, a creat condițiile necesare ca Ilan Șor să poată devaliza banca. Cele doua deputate au participat activ la frauda bancară”, a declarat atunci Robu.

Peste un an, în octombrie 2020, Tauber a fost scoasă de sub urmărire penală.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

/VIDEO/ Ofițerii CNA verifică biroul de la Parlament al lui Tauber. Deputata PP Șor: „Transparent și deschis”

21 iulie 2022, 16:07

/VIDEO/ Marina Tauber: „Astăzi o să fiu reținută. Această informație o dețin de săptămâna trecută”

21 iulie 2022, 13:07

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

politic

Fadei Nagacevschi a demisionat din funcția de viceprimar al Capitalei

04 octombrie 2022, ora 08:24
Distribuie:

Viceprimarul Fadei Nagacevschi a anunțat că și-a dat demisia. În data de 28 septembrie, acesta și-a depus cererea de demisie, iar în continuare, intenționează să revină în avocatură. Anunțul a fost făcut chiar de către Nagacevschi, pe pagina sa de Facebook.

„Stimați colegi, de pe 28.09.2022 mi-am depus demisia din funcția de viceprimar al municipiului Chișinău. 

Revin în avocatură”, a scris Nagacevschi.

Totodată, fostul viceprimar i-a urat succes primarului Ion Ceban și echipei acestuia: „Succes Primarului general și echipei!”

TV8.md reamintește că Nagacevschi a devenit viceprimar după ce candidatura sa a fost refuzată de două ori în Consiliul Municipal Chișinău. Fostul ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi a fost numit în funcție prin ordinul primarului general, Ion Ceban. Dispoziția privind numirea acestuia a fost semnată în data de 8 noiembrie 2021.

/VIDEO/ Candidatura lui Fadei Nagacevschi, la funcția de viceprimar al Capitalei, nu a fost susținută în CMC

28 octombrie 2021, 12:10

Încă o încercare! Numirea lui Nagacevschi în funcția de viceprimar al Capitalei, din nou pe ordinea de zi a ședinței CMC

02 noiembrie 2021, 09:11

Fadei Nagacevschi, numit viceprimar al Capitalei, prin ordinul primarului Ion Ceban. Va fi responsabil de domeniul juridic și serviciul comunal

10 noiembrie 2021, 09:11

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram