Război în Ucraina, ziua 131: Prognoză oficială privind sfârșitul războiului. Kievul anunță suma necesară reconstrucției

politic

Deputați austrieci: Parlamentul și Guvernul de la Viena susțin parcursul european al Republicii Moldova

22 iunie 2022, ora 16:11
Distribuie:

Parlamentul și Guvernul de la Viena susțin integrarea europeană a Republicii Moldova și consideră că țara noastră va obține statutul de candidat la UE. Despre acest lucru au vorbit membrii Grupului parlamentar de prietenie Austria - Ucraina, Moldova, Belarus, condus de deputatul Helmut Brandstätter, care se află într-o vizită de lucru la Chișinău. Aceștia s-au întâlnit astăzi, 22 iunie, cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu.

Discuția a vizat situația de securitate și umanitară din regiune, precum și eforturile de integrare europeană a Republicii Moldova, în contextul cererii de aderare la UE și al opiniei favorabile a Comisiei Europene privind acordarea statului de candidat pentru țara noastră. 

Șefa statului a mulțumit Austriei atât pentru sprijinul pentru dezvoltare, acordat țării noastre de-a lungul anilor, cât și pentru susținerea pe durata pandemiei de Covid sau, mai recent, pentru a ajuta refugiații din Ucraina. 

Membrii delegației au apreciat felul în care Moldova a gestionat fluxul de refugiați, dând dovadă de solidaritate în spirit european. Ei au reiterat disponibilitatea Austriei de a sprijini Republica Moldova pe calea transformării, în special pentru combaterea corupției și reformarea justiției, dar și pentru continuarea cooperării economice și în domeniul dezvoltării regionale.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram