Război în Ucraina, ziua 133: Rusia amintește de armele sale nucleare. UE: Livrarea de gaz ar putea fi întreruptă complet

social

/VIDEO/ Culorile panglicii Sf. Gheorghe de pe Hotelul Național, acoperite cu negru. Ce spune șeful IGP despre incident

20 aprilie 2022, ora 12:58
Distribuie:

Șeful Inspectoratului General de Poliție, Viorel Cernăuțeanu, a comentat incidentul de la Hotelul Național, a cărui fațadă noaptea trecută a fost vopsită pe jumătate în culorile panglicii Sf. Gheorghe. Cernăuțeanu a precizat că această clădire este o proprietate privată și neiluminată, ceea ce nu permite a fi vizibil ce se întâmplă pe acoperiș.

„La ziua de astăzi nu avem intrat în vigoare amendamentele, fiindcă nu au fost publicate în monitorul official”, a precizat șeful IGP.

Totodată, Cernăuțeanu a ținut să precizeze că proprietara clădirii a fost anunțată despre incident. 

„Proprietara a declarat că nu are nimic împotriva coloristicii respective, dar a fost anunțată că o astfel de coloristică va cădea sub incidența codului contravențional”, a mai adăugat Cernăuțeanu.

Fațada hotelului a fost deja curățată de coloritul portocaliu și negru.

Amintim că, Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat marți, 19 aprilie, că a fost promulgată legea care interzice simbolurile Z și V, dar și panglica Sf. Gheorghe. Șefa statului susține că Republica Moldova nu poate accepta folosirea simbolurilor invaziei ruse în Ucraina. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram