Război în Ucraina, ziua 91: Portul din Mariupol, deminat, tancuri sovietice scoase de ruși, Putin în vizită la soldați

social

/Stop cadru/ Îl mai caută cineva pe Plahotniuc? Cum răspunde ministrul Justiției: „Bună întrebare...”

24 ianuarie 2022, ora 21:00
Distribuie:

Nici ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco nu mai pare convins că se întreprind măsurile necesare pentru identificarea, reținerea și extrădarea fostului lider al democraților, Vladimir Plahotniuc. În cadrul ediției din această seară a „Cutiei Negre” cu Mariana Rață, ministrul nu a putut spune exact dacă cineva îl mai caută pe controversatul oligarh. 

„De Plahotniuc nu se mai vorbește, cineva îl mai caută?”, a întrebat jurnalista Mariana Rață. 

„Bună întrebare, eu sper că îl caută, a fost răspunsul lui Sergiu Litvinenco.

Vladimir Plahotniuc a fugit din țară în iunie 2019, după ce Guvernul Filip și-a dat demisia. Fostul lider al democraților ar fi plecat prin regiunea transnistreană, iar de acolo și-ar fi continuat drumul cu un avion privat. Plahotniuc s-ar fi aflat o vreme în Cipru, în Arabia Sudită, după care în Statele Unite ale Americii, la Miami, unde ar fi stat în casa milionarului Vaja Jhashi, prorpietarul „Trans – Oil”. Anul trecut, Plahotniuc și membrii familiei acestuia au fost declarați indezirabili pe teritoriul SUA.

Potrivit Procuraturii Generale, Vlad Plahotniuc este unul dintre principalii beneficiari ai furtului miliardului. Potrivit șefului PG, au fost colectate probe incontestabile, care demonstrează că anume fostul lider democrat ar fi beneficarul banilor obținuți sub formă de credit de la BEM.

„Dispunem de probe incontestabile care indică că anume cetățeanul Plahotniuc este beneficarul banilor obținuți sub formă de credit de la BEM, prin intermediul grupului Șor, acoperit în consecință de mijloace ale BNM – în total, peste 100 de milioane de dolari americani. Suma a fost direcționată spre cumpărarea pachetului de acțiuni al unei bănci, clădiri, compania de asigurări ASITO, Casa Modei, Hotelul Național”, spunea în mai 2020 Alexandru Stoianoglo.

Din aceiași bani, Plahotniuc și-ar mai fi asigurat curse charter pentru el și persoanele apropiate din anturajul său.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram