Război în Ucraina, ziua 170: Explozii în regiunea Herson. Anunțul făcut de operatorul ucrainean de energie nucleară

social

Ultima Oră! Procurorii anticorupție cer mandate de arest pentru Igor Dodon și cumnatul său

25 mai 2022, ora 16:56
Distribuie:

Procurorii anticorupție cer mandate de arest pentru fostul șef de stat, Igor Dodon, și cumnatul acestuia, care a încercat să înghită o recipisă. Ambii au fost reținuți în urma celor zece percheziții de marți, 24 mai. Procurorii au înregistrat deja demersuri privind aplicarea măsurii preventive pentru un termen de 30 de zile. 

„Instanța de judecată sesizată urmează să stabilească data și ora examinării demersurilor”, a precizat pentru tv8.md purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Mariana Cherpec. 

Procurorii anticorupție, în comun cu ofițerii CNA și SIS au descins marți, 24 mai, cu percheziții acasă, dar și în alte locații care aparțin fostului șef de stat, Igor Dodon.

Fostul șef de stat este bănuit de acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminala, pentru care riscă cel puțin trei ani de închisoare, de trădare de patrie, care se pedepsește cu cel puțin 12 ani de detenție și de îmbogățire ilicită, pentru care ar putea face alți până la 7 ani de pușcărie.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram