Război în Ucraina, ziua 122: Atac masiv cu rachete. Rușii au intrat în Lisiceansk, iar Severodonețkul e complet ocupat

politic

Mihail Podoliak, despre exploziile din stânga Nistrului: Sugerează că Moldova ar trebui să aștepte „oaspeți”

26 aprilie 2022, ora 17:11
Distribuie:

Mihail Podoliak, consilier al președintelui Ucrainei, dar și președinte al grupului de negociatori din partea Kievului în negocierile de pace cu Rusia, a comentat incidentele din ultimele două zile din stânga Nistrului, unde au avut loc explozii. În opinia lui Podoliak, Rusia vrea să destabilizeze situația din regiunea transnistreană. 

„Rusia vrea să destabilize regiunea transnistreană și sugerează că Moldova ar trebui să aștepte „oaspeți”. Vești proaste: Dacă Ucraina cade, mâine trupele ruse vor fi la poarta Chișinăului. Vești bune: Ucraina va continua să asigure securitate strategică a regiunii, dar trebuie să lucrăm în echipă”, a scris consilierul prezidențial Mihail Podoliak într-o postare pe canalul său de Telegram. 

În seara de 25 aprilie, în sediul Serviciului de Securitate de la Tiraspol, așa zisul MGB, a avut loc o explozie. Nu se știe, deocamdată, sursa deflagrației. Presa din stânga Nistrului scrie că ar fi vorba de un atac cu lansatoare de grenade și că nu s-au înregistrat victime. 

În scurt timp, staff-ul Serviciului de Informații și Securitate (SIS) s-a întrunit în ședință de urgență, iar pretinsele autorități de la Tiraspol au instituit cod roșu de pericol terorist, pentru 15 zile. Membrii Consiliului de Securitate au stabilit un „nivel critic” de securitate. 

A urmat și o reacție a Kremlinului. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov a declarat pentru presa rusă că „Moscova urmărește îndeaproape evoluția situației din Transnistria”.

Totodată, viceministrul rus de Externe, Andrei Rudenco a declarat că Moscova speră că Transnistria nu va fi atrasă în conflictul dintre Rusia și Ucraina, astfel încât Federația Rusă să nu fie nevoită să intervină în soluționarea conflictului. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram