/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 177: Bombardamente în Crimeea și alertă la Zaporojie. Exploziile ar fi avut impact psihologic major asupra lui Putin

social

Ultima Oră! Igor Dodon a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile

26 mai 2022, ora 17:29
Distribuie:

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Hotărârea a fost luată cu puțin timp în urmă de către magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana. Dodon este bănuit de corupere activă, acceptarea finanțării partidului politic, trădare de patrie și de îmbogățire ilicită.

Complicele lui Igor Dodon, care ar fi și cumnatul fostului șef de stat, cel care a vrut sa înghită recipisa a primit 30 de zile de arest preventiv la Penitenciarul nr. 13.

Reamintim că procurorii anticorupție, în comun cu ofițerii CNA și SIS au descins marți, 24 mai, cu percheziții acasă, dar și în alte locații care aparțin fostului șef de stat, Igor Dodon. Descinderile au avut loc în dosarul cunoscut sub numele generic „kuliok”, iar în urma acestora, au fost ridicate sume mari de bani și obiecte de lux, în valoare totală de zeci de milioane de lei. 

„Subiecții principali sunt un fost președinte și persoane interpuse, care au tangență la săvârșirea faptelor. Au fost depistate bunuri de lux, mijloace bănești în valută națională și străină, chitanțe, documente, recipise, care urmează a fi examinate”, a declarat într-un briefing șefa interimară a PA, Elena Cazacova.

Potrivit procurorului, persoanele vizate au încercat să ascundă bunuri și documente purtătoare de informații, iar una dintre ele „a încercat să distrugă probe prin înghițire”. Ulterior, pe numele lui Igor Dodon și altor persoane, au fost dispuse măsuri de arest pentru 72 de ore.

Igor Dodon respinge acuzațiile care i se aduc și susține ce „este un dosar politic cusut cu ață galbenă. S-a procedat ca în regimul lui Plahotniuc”.

„Acesta e un dosar politic cusut cu ață galbenă. Și sunt sigur că o judecată corectă și necontrolată politic îmi va da dreptate. Eu înțeleg foarte bine graba cu care guvernarea a decis să mă ancheteze și să mă rețină. Eu nu mă voi lega de simbolismul acestei zile, ci voi privi lucrurile într-un context mai larg. Maia Sandu și PAS nu pot deloc gestiona situația economică și socială din țară. Asta o înțelege toată lumea, chiar și cei din PAS”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram