/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Tancurile Abrams, retrase de pe front

Reacția NATO după ce Vladimir Putin a ordonat punerea în alertă a forțelor nucleare

missing
27 februarie 2022, ora 17:37

După ce președintele rus Vladimir Putin a ordonat ministrului Apărării, Serghei Șoigu, să ridice gradul de alertă pentru forțele nucleare, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că un asemenea ordin demonstrează „gravitatea situației și arată de ce trebuie să acționăm împreună, ca răspuns la acțiunile agresive ale Rusiei”.

„Secretarul general al NATO spune @bbcworldservice că decizia lui Putin de a pune forțele de descurajare nucleare în alertă „demonstrează gravitatea situației și de ce trebuie să fim împreună, America de Nord și Europa, ca răspuns la... acțiunile agresive ale Rusiei”.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, spune că retorica nucleară a președintelui rus Vladimir Putin este „periculoasă” și „iresponsabilă”, relatează The Guardian.

„Aceasta este o retorică periculoasă. Este un comportament iresponsabil”, a mai spus Stoltenberg pentru CNN.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram