Război în Ucraina, ziua 223: Val de emigranți ruși și duel pe Twitter. Zelenski anulează decretele lui Putin privind anexările

social

Doi soldați au dezertat din armată. Sunt de negăsit, după ce au fugit de pe poligonul de la Bulboaca

28 ianuarie 2022, ora 14:24
Distribuie:

Doi soldați ai brigăzii de infanterie motorizată „Ștefan cel Mare” de pe strada Vasile Lupu din sectorul Buiucani al Capitaleiu au dezertat acum 10 zile. Tinerii au fugit de pe poligonul de la Bulboaca. 

Informația a fost confirmată pentru tv8.md de reprezentanții Ministerului Apărării, care susțin că în prezent se întreprind o serie de măsuri în vederea stabilirii locului aflării celor doi militari. 

„Soldații încă nu au fost găsiți. Pe cazul dat, a fost demarată o anchetă de serviciu. Motivele plecării samovolnice a soldaților din unitatea militară se investighează”, ne-a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului Apărării, Maria Aramă. 

În luna noiembrie, un alt militar din cadrul aceleiași unități militare, a refuzat să se mai întoarcă din concediu, după ce ar fi fost supus unui șir de umilințe și abuzuri, după ce s-a aflat că este homosexual. Orientarea sa a ieșit la iveală după ce discuția la telefon cu persoana iubită a fost înregistrată. Și în acest caz,  Ministerul Apărării a pornit o anchetă internă.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

/VIDEO/ „Stă în castel, dar declară venituri de 2.000 de lei, ceva nu e în regulă”: Cum vor fi verificate datele de pe compensatii.gov.md

04 octombrie 2022, ora 23:12
Distribuie:

Veniturile introduse în sistemul informațional de vulnerabilitate energetică, compensatii.gov.md, vor fi verificate, susține ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari. Potrivit acestuia, controlul va fi selectiv, mai exact pentru cazurile în care se remarcă abuzuri. Declarațiile au fost făcute în cadrul ediției din 4 octombrie a emisiunii „Freedom” de la TV8.

„Noi știm că există multe activități economice care nu declară în mod regulat veniturile. De aceea, contăm pe onestitatea cetățenilor. Bineînțeles, vor exista și proceduri de verificare selectivă pentru acele cazuri în care sunt indici de risc, de abuz. Avem inspecția socială care poate verifica dacă este evident că o familie abuzează sistemul”, a precizat ministrul.

Există un mecanism de estimare indirectă a bunăstării gospodăriei.

„Este o procedură care funcționează și în cazul ajutorului social. Dacă o familie locuiește într-un castel, dar a declarat venituri de 2.000 de lei, ceva nu este în regulă. De aceea, avem și acei indicatori proxi, de avere, care vor elimina din start familiile care au avere foarte mare, care au imobile în valoare de peste 5 milioane de lei sau care au patru sau mai multe locuințe”, a subliniat Spatari.

În acest an, compensațiile vor fi acordate în funcție gradul de vulnerabilitate energetică al fiecărei familii. Se va ține cont de bugetul familiei, luându-se în calcul cât de mare este ponderea banilor pentru factura la energie din bugetul total. 

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Când urmează a fi lansată platforma compensatii.gov.md și ce date vor introduce cetățenii în sistemul informațional

04 octombrie 2022, 22:10

Cei 7 pași pentru atribuirea categoriei de vulnerabilitate energetică și soarta celor neînregistrați pe compensatii.gov.md

03 octombrie 2022, 22:10

Cum va fi stabilit gradul de vulnerabilitate energetică pentru compensații la gaz și cum se vor înscrie online cetățenii

27 septembrie 2022, 21:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram