/DOC/ Război în Ucraina, ziua 219: Putin a semnat decretele de recunoaştere a "independenţei" regiunilor Herson şi Zaporojie

social

Ce spune Ceban despre marșul care va fi organizat de LGBT: „ Faceți ce vreți la voi acasă, nu în public”

31 mai 2022, ora 17:20
Distribuie:

Ion Ceban a venit cu o reacție după ce centrul „GENDERDOC-M” a anunțat că va desfășura marșul solidarității, organizat de comunitatea LGBT în data de 19 iunie. Edilul Capitalei a scris un mesaj pe Facebook și a precizat că se întoarce acasă, de la un concurs de dans al fiicei, pentru a sărbători Ziua Copilului, iar „marșul homosexualilor nu va fi acceptat de Primăria Chișinău”.

„În drum spre casă! Mâine sărbătorim ziua copiilor. Marșul homosexualilor planificat de contingent nu va fi acceptat de Primărie. Faceți ce vreți la voi acasă, nu în public”, a scris Ceban pe Facebook.

TV8.md reamintește că a venit cu o reacție și Mitropolia Moldovei, care s-a arătat nemulțumită și a criticat aceste acțiuni „care reprezintă nu doar o jignire publică la adresa cultelor religioase, ci și a societății”. Mitropolia îndeamnă autoritățile municipale să sisteze prin orice mijloace promovarea manifestării comportamentelor netradiționale.

Totodată, propaganda homosexualității a fost interzisă în Găgăuzia, printr-o nouă rezoluție care a fost adoptată de deputații din Adunarea Populară, în data de 26 mai. Potrivit deputaților din Adunarea Populară a Găgăuziei, „promovarea relațiilor netradiționale între oameni este în detrimentul valorilor noastre creștine”, scrie gagauzinfo.

Comunitatea LGBT din Moldova a condamnat prevederile rezoluției Adunării Populare din Găgăuzia, prin care se interzice propaganda homosexualității în unitatea administrativ teritorială.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

/FOTO/ Un bărbat din Cahul, reținut în timp ce voia să pescuiască ilegal în zona frontierei: Ce pedeapsă riscă

30 septembrie 2022, ora 09:20
Distribuie:

Un bărbat de 40 de ani a fost depistat în apropiere de un bazin acvatic de la vama Cahul, având cu sine o ustensilă electrică, un acumulator și o plasă. Cetățeanul intenționa să prindă ilegal pește. 

Bărbatul se deplasa cu căruța spre un bazin acvatic din preajmă. Deși nu deținea acte de identitate asupra sa și nici nu se avizase pentru accesul în zona de frontieră, s-a stabilit că este un locuitor al satului Crihana Veche. În căruța acestuia, polițiștii de frontieră au depistat o undiță electrică, un acumulator și o plasă de mici dimensiuni. 

Bărbatul s-a eschivat să-și recunoască fapta, declarând că ansamblul electric nu i-ar aparține. Acestuia i-a fost întocmit proces-verbal pentru încălcarea regimului zonei de frontieră, cu aplicarea amenzii în valoare de 12 unități convenționale. 

Totodată, uneltele de pescuit au fost ridicate și se vor afla la SPF Cahul până la stabilirea tuturor circumstanțelor. 

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram