Război în Ucraina, ziua 170: Explozii în regiunea Herson. Anunțul făcut de operatorul ucrainean de energie nucleară

economic

Ultima Oră! ANRE a aprobat noul tarif la gazele naturale, mai mic decât cel cerut de Moldovagaz

31 mai 2022, ora 17:53
Distribuie:

Lanțul scumpirilor continuă! Tariful la gazul natural, pentru consumatorii finali, a crescut la 18 lei și 62 de bani pentru un metru cub, cu tot cu TVA. Decizia a fost luată cu puțin timp în urmă de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică. Noile tarife vor fi aplicate începând cu 1 iunie.

Tariful aprobat este mai mare decât cel prezent și mai mic decât cel cerut de Moldovagaz. 

TV8.md reamintește că săptămâna trecută, „Moldovagaz” a înaintat Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) o cerere privind creșterea tarifului mediu pentru furnizarea gazelor naturale consumatorilor finali la prețuri reglementate pentru anul 2022. 

Mai exact s-a propus ca tariful să fie majorat de la 14,06 de lei până 22,22 fără TVA pentru o mie de metri cubi sau cu 58,1% mai mult. Cu TVA, ar însemna un preț de 24,07 de lei.

Potrivit reprezentanților Moldovagaz, principalul factor care a cauzat necesitatea revizuirii tarifelor este creșterea semnificativă a prețurilor de achiziție. 

Potrivit calculelor SA „Moldovagaz”, tarifele noi urmează să intre în vigoare începând cu data de 1 iunie 2022. Tariful pentru gazele naturale la prețuri reglementate se aprobă de ANRE într-o ședință deschisă.

Prețul de achiziție al gazelor naturale pentru luna mai este mai mic în comparație cu cel din luna aprilie. Mai exact, Republica Moldova achită 919 de dolari pentru o mie de metri cubi de gaze naturale.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram