/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 467: Rusia anunță că a respins o ofensivă. ISW: Prima linie a rușilor e spartă. Prigojin: „Rușine”

Aproape 4 luni de la dispariția Mădălinei în SUA: Ce s-a întâmplat până în prezent

01 aprilie 2023, ora 14:00

După aproape patru luni de la dispariția în SUA, Mădălina Cojocari, fetița unei moldovence, e de negăsit. Mama Diana Cojocari și tatăl vitreg Christopher Palmitter se află în continuare în arest și ancheta e activă. Mandatele de percheziție intrate în posesia WCNC Charlotte, informațiile raportate de forțele de ordine, declarațiile martorilor către oficiali și procedurile judiciare, toate ajută la conturarea evenimentelor care au dus la dispariția Mădălinei. Iată o cronologie din ultima zi în care fetița a fost văzută la școală și până în prezent:

21 noiembrie 2022 - Ultima zi a Mădălinei

Aceasta pare să fie ultima zi în care Mădălina Cojocari a fost la școală, cel puțin asta a declarat pentru autorități Lampkin, care este consilier școlar în clasa a șasea la Bailey Middle School din Cornelius, Carolina de Nord. Videoclipul lansat ulterior de FBI pe 20 decembrie confirmă că a părăsit autobuzul școlar la ora 16:59 în această zi.

22 noiembrie 2022 - Date conflictuale

Potrivit unui dosar de arestare, mama fetei, Diana Cojocari, a declarat polițiștilor că a văzut-o ultima dată pe Mădălina la prânz în această zi. Dar mai târziu, în același dosar de arestare, Diana își schimbă povestea și a spus că a văzut-o ultima oară pe 23 noiembrie la 22:00.

23 noiembrie 2022 - Mădălina, văzută ultima dată. Tatăl vitreg părăsește orașul

Diana Cojocari susține mai târziu, în același dosar de arestare, că de fapt a văzut-o ultima dată pe Mădălina acasă în această zi în jurul orei 22, când s-a culcat. Diana a spus mai târziu polițiștilor că ea și tatăl vitreg al Mădălinei, Christopher Palmiter, s-au certat în acea seară.

În înregistrările de arestare dezvăluite mai târziu, Christopher Palmiter susține că a condus în Michigan în această noapte pentru a „prelua obiecte”. În aceleași înregistrări, el a spus poliției că nu a mai văzut-o pe Mădălina de o săptămână înainte de asta.

În această dimineață, Diana Cojocari a susținut poliției că a observat prima dată că fiica ei a dispărut.

24 noiembrie 2022 - Când a plecat tatăl vitreg?

Diana Cojocari spune poliției în aceleași dosare de arestare că Christopher Palmiter a plecat de fapt în Michigan devreme pe 24 noiembrie, nu pe 23 noiembrie, așa cum a declarat el. 

26 noiembrie 2022 - Tatăl vitreg se întoarce

Christopher Palmiter spune că s-a întors în această seară și a întrebat-o pe Diana unde este Mădălina, iar Diana a spus că nu știe unde se află. Christopher le-a relatat autorităților că i-a spus Dianei că nici nu știe unde se află Mădălina. Amândoi se acuză unul pe celălalt că a ascuns-o pe Mădălina. Niciunul nu raportează dispariția ei în acest moment. Christopher spune autorităților că a întrebat-o pe Diana de multe ori unde era Mădălina în săptămânile următoare, dar niciunul nu știa încă unde se află. 

22 noiembrie - 15 decembrie 2022 - Mama vizitează munții

În ianuarie, Departamentul de Poliție Cornelius a rugat pe cei, care ar fi văzut-o pe Diana Cojocari călătorind, să sune anchetatorii. Poliția crede că, la un moment dat, între 22 noiembrie și 15 decembrie, Diana ar fi condus o Toyota Prius în județul Madison, Carolina de Nord.

12 decembrie 2022 - Vizită la domiciliu a ofițerului de resurse de la școala gimnazială

Ofițerul de resurse pentru școala gimnazială Bailey J. Nobles și D. Lampkin au vizitat casa Mădălinei Cojocari, deoarece a fost absentă din 21 noiembrie. Nimeni nu răspunde la ușă, așa că lasă un pachet de absenteism la domiciliu.

14 decembrie 2022 - A avut loc ședința de absenteism

Consilierul școlar de clasa a șasea o cheamă pe Diana Cojocari să se întâlnească pentru a vorbi despre Mădălina. Consilierul a relatat poliției că Diana Cojocari a spus că o va aduce mâine pe Mădălina la școală pentru a discuta despre absențele ei recente.

15 decembrie 2022 - Mădălina, dată dispărută și prima căutare acasă

Diana Cojocari ajunge la școală fără Mădălina, așa că consilierul școlar de clasa a șasea îl cheamă pe ofițerul de resurse școlare la întâlnire. Diana ar fi comunicat că Mădălina a dispărut din 22 noiembrie la prânz. Mama fetei spune mai târziu că a văzut-o ultima oară pe Mădălina pe 23 noiembrie la 22:00.

Detectivii vizitează casa, unde descoperă că o parte din bucătărie este blocată cu placaj. Palmitter le spune detectivilor că construia un apartament separat, conform documentelor judecătorești. Se execută un mandat de percheziție pentru a percheziționa alte zone ale locuinței.

16 decembrie 2022 - FBI se implică în anchetă

În timp ce anchetatorii se întorc la domiciliu pentru a continua perchezițiile, FBI confirmă că ajută la investigarea dispariției Mădălinei. În interiorul locuinței, polițiștii găsesc rucsacul fetei și câteva haine lipsă.

17 decembrie 2022 - Mama și tatăl vitreg sunt arestați

Poliția din Cornelius anunță că Christopher Palmiter a fost arestat. Diana Cojocari este arestată mai târziu, în aceeași azi.

19 decembrie 2022 - Palmitter, în instanță și cercetări la lac

Christopher Palmitter apare în instanță. Căutarea Mădălinei se extinde într-o zonă care include lacul Cornelius.

20 decembrie 2022 - Mama fetei, în instanță. Noi documente, dezvăluite

Diana Cojocari își face prima apariție în instanță în fața unui judecător.

Un nou document al instanței dezvăluie detalii noi și contradictorii în anchetă, inclusiv întâmplarea care a dus la dispariția Mădălinei și modul în care a fost dată dispărută în cele din urmă.

21 decembrie 2022 - Poliția Cornelius se întoarce la domiciliul Mădălinei Cojocari

Zeci de anchetatori s-au întors la domiciliul fetiței de 11 ani, Mădălina Cojocari, și au stat ore în șir, polițiștii plecând din casă cu cel puțin un dosar de probe.

22 decembrie 2022 - Familia Mădălinei emite o declarație

Familia emite o declarație prin Departamentul de Poliție Cornelius prin care mulțumește comunității pentru sprijin. „Acesta este ceva ce niciun copil sau familie nu ar trebui să îndure”, se spune în declarație.

23 decembrie 2022 - FBI publică noi fotografii cu Mădălina 

Într-una dintre fotografii, Mădălina este văzută cu un cal în timpul unei aparente lecții de călărie. În cealaltă, ea este pe plajă cu cai de jucărie. „La începutul acestei săptămâni, ți-am spus că Mădălinei îi plac caii”, se spune într-un tweet al FBI. „Puteți vedea bucuria pură pe care o simte când își duce poneii de plastic la plajă. Și îi face plăcere să călărească poneiul adevărat pe nume Rayne”. 

28 decembrie 2022 - Mama Mădălinei și tatăl vitreg predau pașapoartele

Diana Cojocari și Christopher Palmitter erau așteptați să apară în instanță astăzi, cu toate acestea, judecătorul a anunțat că nu va fi o audiere pentru garanția mamei Mădălinei, dar a menționat că aceasta și-a predat pașaportul. Judecătorul a spus că statul nu va lua nicio măsură în privința obligațiunii, dar a adăugat o condiție ca și tatăl vitreg al Mădălinei, Christopher Palmitter, să-și predea pașaportul.

30 decembrie 2022 - Mandatul de percheziție pentru a percheziționa locuința Mădălinei, indisponibil publicului

Mandatul de percheziție ar putea oferi mai multe informații despre ceea ce știe poliția. Păstrarea acestor detalii de public ar putea fi o modalitate de a proteja ancheta.

10 ianuarie 2023 - Mandatele de percheziție au fost desigilate

Mandatele de percheziție legate de dispariția Mădălinei Cojocari au fost desigilate pentru prima dată marți, 10 ianuarie 2023.

Mandatele de percheziție au fost emise pentru a percheziționa locuința familiei sale și a revizui înregistrările de pe telefonul mobil atât ale mamei Mădălinei, Diana Cojocari, cât și ale tatălui ei vitreg, Christopher Palmitter. Mandatele oferă mai multe informații cu privire la cronologia acestei anchete și o perspectivă asupra a ceea ce căuta polițiștii când au percheziționat casa Mădălinei. 

După cum era de așteptat, porțiuni din documente sunt redactate și nu există o imagine clară a tot ceea ce anchetatorii au găsit în urma perchezițiilor.

10 ianuarie 2023 - Psihologul criminalist oferă o perspectivă 

Diana Cojocari și Christopher Palmitter sunt în arest de puțin mai mult de o lună în acest moment.

Un psiholog criminalist din zona Charlotte spune că acest lucru este foarte probabil să aibă un impact, deoarece anchetatorii încă lucrează pentru a obține mai multe informații de la ei, în special, despre ceea ce s-a întâmplat în cele trei săptămâni în care Mădălina nu a fost dată dispărută.

„Inițial, părinții ar putea trece prin negare că copilul este dispărut, uneori vezi asta”, a spus Lisa Long, Psyd. „De asemenea, ai putea considera că părintele ar putea experimenta jenă sau rușine din cauza vinovăției. S-ar putea să existe situații în care părintele se confruntă cu frică, este îngrijorat că DSS s-ar implica cu familia lor și ar putea pierde custodia”.

8 martie 2023 - Mandatele de percheziție oferă noi perspective despre dispariția Mădălinei

Potrivit mandatelor, înregistrările telefonice, analizate de anchetatori, au scos la iveală „o comunicare extinsă pe 2 decembrie 2022” cu acea rudă. Înregistrările telefonice ale acelei persoane au dezvăluit „apeluri multiple către numere de telefon aparținând unor ținte neidentificate implicate în investigațiile T3 privind traficul de droguri/narcotice aflate în desfășurare”.

Înregistrările arată că anchetatorii au folosit de două ori un K-9 pentru a percheziționa mașina Dianei Cojocari în februarie.

„Joi, 10 februarie 2023, la ora 13:50, K-9 au percheziționat vehiculul suspectului Diana Cojocari”, se arată în mandat. „K-9 este antrenat să alerteze orice narcotic. Câinele a alertat și vehiculul luni, 13 februarie 2023, când a fost obținut un mandat de percheziție”.

În timp ce autoritățile de la Chișinău conlucrează cu cele de la Washington, TV8 a reușit să discute cu bunelul și mătușa fetiței. Rudele copilei presupun că aceasta ar fi fost răpită.

Orice persoană care ar putea avea informații ce ar putea ajuta detectivii ar trebui să contacteze Departamentul de Poliție Cornelius la 704-892-7773.

Există speranța că Mădălina, dispărută în SUA, este încă în viață: De ce cazul a luat o altă direcție
Cazul Mădălinei, dispărută în SUA: Mama ar fi cerut ajutor pentru a „trafica” fiica departe de tatăl vitreg
Aproape 80 de zile de la dispariția Mădălinei. Anchetatorii s-au întors cu un câine la casa familiei: K-9, implicat în percheziții
/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 467: Rusia anunță că a respins o ofensivă. ISW: Prima linie a rușilor e spartă. Prigojin: „Rușine”
/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 467: Rusia anunță că a respins o ofensivă. ISW: Prima linie a rușilor e spartă. Prigojin: „Rușine”
Interviu cu jurnalista TV8, Mariana Rață: „Scopul unui jurnalist nu este să răstoarne puterea, ci să informeze publicul”
Interviu cu jurnalista TV8, Mariana Rață: „Scopul unui jurnalist nu este să răstoarne puterea, ci să informeze publicul”
Ultima oră! SUA aplică sancțiuni împotriva membrilor unui grup care a încercat să destabilizeze situația din Republica Moldova
Ultima oră! SUA aplică sancțiuni împotriva membrilor unui grup care a încercat să destabilizeze situația din Republica Moldova
TV8 angajează noi colegi! Cum poți deveni SMM, cameraman, reporter TV sau editor imagine
TV8 angajează noi colegi! Cum poți deveni SMM, cameraman, reporter TV sau editor imagine
Tragedie de nedescris într-un sat de la Drochia! Un băiețel de numai 4 ani, găsit mort în apele râului Cubolta
Tragedie de nedescris într-un sat de la Drochia! Un băiețel de numai 4 ani, găsit mort în apele râului Cubolta

/FOTO/ Un troleibuz multicolor, pe străzile Capitalei: Ce semnifică și când va fi pus în circulație

05 iunie 2023, ora 22:51

Un troleibuz special, dedicat Anului Tineretului în Chișinău 2023, va circula pe străzile Capitalei. Unitatea de transport multicoloră, care va fi pusă în circulație începând cu data de 6 iunie, va opera pe ruta nr. 22, fiind o platformă interactivă destinată informării și implicării tinerilor în diverse activități și programe.

Potrivit Primăriei Chișinău, inițiativa are ca scop principal promovarea dezvoltării și oferirea de oportunități și facilități pentru tinerii din Capitală.

Aceștia vor găsi în interiorul troleibuzului cele mai importante anunțuri și informații referitoare la evenimentele și inițiativele organizate în cadrul Anului Tineretului.

Primăria Chișinău a planificat peste 50 de activități pe tot parcursul anului 2023. Oricine se află în interiorul troleibuzului special va putea beneficia de programele și oportunitățile oferite de către autoritățile locale.

Cutia Neagră PLUS: Gropile de împrumut. Cratere uriașe și pagube de milioane, apărute după reparația unor drumuri din R. Moldova
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: Gropile de împrumut. Cratere uriașe și pagube de milioane, apărute după reparația unor drumuri din R. Moldova
Interviu cu jurnalista TV8, Mariana Rață: „Scopul unui jurnalist nu este să răstoarne puterea, ci să informeze publicul”
Interviu cu jurnalista TV8, Mariana Rață: „Scopul unui jurnalist nu este să răstoarne puterea, ci să informeze publicul”
/VIDEO/ Zi istorică în Moldova! Maia Sandu, la finalul Summitului CPE: „Sunt mai multe rezultate concrete”
/VIDEO/ Zi istorică în Moldova! Maia Sandu, la finalul Summitului CPE: „Sunt mai multe rezultate concrete”
TV8 angajează noi colegi! Cum poți deveni SMM, cameraman, reporter TV sau editor imagine
TV8 angajează noi colegi! Cum poți deveni SMM, cameraman, reporter TV sau editor imagine
/VIDEO/ Interpreta și jurnalista TV8, Andreea Josan, ne bucură cu o nouă melodie - „Ты прости”: „Va răscoli amintiri”
/VIDEO/ Interpreta și jurnalista TV8, Andreea Josan, ne bucură cu o nouă melodie - „Ты прости”: „Va răscoli amintiri”
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2023 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram