/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

externe

Război în Ucraina, ziua 350: Precizări privind Moldova și noapte sângeroasă. Zelenski, la Londra: „Rusia va pierde. Dați-ne aripi”

08 februarie 2023, ora 15:35

Marţi seară, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis că sunt analizate toate mișcările şi scenariile inamicului şi a menționat întâlnirea importantă pe care a avut-o la Kiev cu ministrul german al apărării, pentru asigurarea armamentului necesar luptătorilor ucraineni. În urmă cu o zi, Ucraina a anunţat "pierderi record" pentru armata rusă, cu 1.030 de soldați uciși în lupte și bombardamente.

Președintele Volodimir Zelenski a ajuns, miercuri, la Londra, în a doua sa vizită oficială într-o țară străină de când a început invazia rusească în Ucraina. Liderul ucrainean urmează să se întâlnească cu prim-ministrul Rishi Sunak dar și cu regele Charles al III-lea și va susține un discurs în fața Parlamentului britanic. Totodată, ambasadorul Rusiei la Bucureşti spune că au fost interpretate greşit declaraţiile lui Serghei Lavrov despre interviul acordat de Maia Sandu în Politico.

UPDATE Marea Britanie a anunţat miercuri că a impus o nouă serie de sancţiuni ”împotriva elitelor din cadrul armatei ruse şi de la Kremlin”, printre care şase entităţi ce furnizează echipament militar, inclusiv drone, pentru invazia rusă asupra Ucrainei, informează Reuters.

UPDATE Şeful adjunct al Administraţiei Militare Regionale Sumi, Oleh Klimenciukov, a fost demis din funcție, fiind suspectat de deturnare de fonduri publice - transmite, miercuri, radiodifuzorul public ucrainean Suspіlne.

UPDATE Frustrarea este din ce în ce mai mare în rândul oficialilor de rang înalt și al oamenilor de afaceri din Rusia după ce războiul început în urmă cu aproape un an s-a transformat dintr-un „blitzkrieg de trei zile” într-o sângeroasă „mașină de tocat carne”, scrie The Moscow Times.

UPDATE Kadîrov a avertizat marți că "operațiunea militară specială" din Ucraina, se va încheia până la sfârșitul anului 2023, după care urmează Polonia, potrivit msn.com. "După Ucraina, Polonia este pe hartă! Nu voi ascunde că eu personal am o astfel de intenție", a declarat Kadîrov pe Telegram. 

UPDATE Preşedintele Volodimir Zelenski, aflat în vizită-surpriză în Marea Britanie, s-a întâlnit miercuri după-amiază cu Regele Charles al III-lea, care l-a primit la Palatul Buckingham.

UPDATE Comandantul Forţelor Întrunite ale Ucrainei, Serhi Naev, susţine că unitățile din zona operațională nordică sunt înarmate cu sisteme de apărare antiaeriană atât de tip occidental, cât și de producţie ucraineană, relatează RBC, potrivit Rador.

UPDATE Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, va ajunge miercuri seară în Franţa, unde se va întâlni cu preşedintele Emmanuel Macron, iar joi ar urma să participe la summitul Consiliului European, programat la Bruxelles, afirmă oficiali politici de la Paris.

UPDATE Aflat în vizită la Londra, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a ținut miercuri, 8 februarie, un discurs în fața Parlamentului britanic, în care a spus că „libertatea va triumfa”, iar victoria Ucrainei în fața Rusiei va aduce schimbarea „de care lumea are nevoie de mult timp”, transmit Reuters și CNN. „Ştim că libertatea va triumfa, ştim că Rusia va pierde. Și mai știm că victoria va schimba lumea. Iar aceasta va fi o schimbare de care lumea are nevoie de mult timp”, a spus Volodimir Zelenski, la Westminster Hall. Zelenski le-a spus parlamentarilor britanici că va face „tot posibilul şi imposibilul pentru a determina lumea să furnizeze Ucrainei avioane moderne pentru a le da putere şi a-i proteja pe piloţii care ne vor apăra”, notează Libertatea.

UPDATE Ucrainenii au eliminat milioane de cărți din biblioteci în cadrul campaniei de „derusificare" inițiată de Ministerul Culturii din Ucraina, anunță Mediafax.

UPDATE Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Valery Kuzmin, spune că declaraţiile făcute de şeful său, ministrul de externe Serghei Lavrov, referitoare la interviul acordat de preşedinta Maia Sandu publicaţiei POLITICO au fost interpretate greşit. Şeful diplomaţiei ruse n-ar fi vrut să ameninţe Moldova şi să spună că va fi următoarea pe lista Moscovei, ci dimpotrivă, a vrut să atragă atenţia că Occidentul se foloseşte de Moldova aşa cum s-a folosit de Ucraina. „Care este soarta Ucrainei, o puteţi vedea”, a punctat ambasadorul Valery Kuzmin, potrivit Știripesurse.

UPDATE Potrivit procurorilor care investighează doborârea zborului Malaiezia MH17, în 2014, deasupra teritoriilor ucrainene controlate de separatiștii ruși, există dovezi solide că Vladimir Putin a aprobat direct livrarea sistemului de rachete în teritoriu, notează Biziday.

UPDATE Cancelarul german Olaf Scholz a criticat miercuri competiţia publică între unele ţări pentru livrarea cât mai multor arme Ucrainei, în cel mai scurt timp posibil, scrie Reuters.

UPDATE Mercenarul rus Igor Mangușev, comandantul unei unități din așa-numita Miliție a autoproclamatei Republică Populară Lugansk a murit într-un spital din regiunea anexată ilegal de Rusia din cauza unei răni la cap suferite în circumstanțe nespecificate, relatează agenția rusă RIA Novosti, controlată de Kremlin, relatează Ukrainska Pravda. Soția mercenarului susține că ar fi fost asasinat, potrivit HotNews.

UPDATE Potrivit eurodeputatei franceze a Verzilor Gwendoline Delbos-Corfield, Ungaria reprezintă o amenințare specifică la adresa Uniunii Europene a scris portalul de ştiri Telex citând agenția de presă de stat maghiară MTI. Delbos-Corfield, care a participat marți la un eveniment intitulat „Orașe pentru statul de drept” la Primăria din Bruxelles, a declarat, în cadrul unei dezbateri, că este bine cunoscut faptul că serviciile secrete maghiare au scurgeri de informații către Rusia și că Ungaria se află în prima linie în ceea ce privește răspândirea de știri false, cenzurarea știrilor și generarea de teamă în rândul populației. „Trebuie să învățăm din cazul maghiar. Uniunea Europeană trebuie să învețe să se apere împotriva atacurilor din interior”, a declarat raportorul Parlamentului European pentru afaceri ungare, notează Rador.

UPDATE Prim-ministrul britanic Rishi Sunak a postat pe Twitter o fotografie cu el întâmpinându-l pe președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, la începutul vizitei acestuia din urmă, în Marea Britanie, azi. "Bun venit în Marea Britanie", îi spune Sunak lui Zelenski.

UPDATE Potrivit șefului securității naționale a Ucrainei rușii vor viza regiunile Harkov și Zaporojie în următoarea perioadă, drept urmare Kremlinul trimite tot mai multe trupe către aceste zone. Obiectivul Moscovei ar fi ocuparea întregii regiuni Donbas.

UPDATE Un incendiu a izbucnit miercuri la o rafinărie din regiunea Rostov din sudul Rusiei, în apropiere de granița cu Ucraina, și a fost ulterior stins, a anunțat presa de stat, citând Ministerul pentru Situații de Urgență, transmite Reuters.

UPDATE Gigantul energetic Gazprom, care aparține de statul rus, își va crea propria armată privată, a transmis Direcția de Informații a Ministerului Apărării din Ucraina, pe 7 februarie, citând un decret semnat de premierul rus Mihail Mișuștin, potrivit Kyiv Independent.

UPDATE Sistemul de apărare antiaeriană din regiunea ucraineană Dniproptrovsk a fost declanșat, miercuri, în timpul unei alerte de raid aerian - transmite RBC, potrivit Rador.

UPDATE Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politică de securitate, Josep Borrell, a comentat declarația ministrului de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, precum că Occidentul ar pregăti Republica Moldova pentru rolul de „viitoare Ucraină”. „E mare păcat că domnul Lavrov, care era cândva un diplomat respectat, se angajează acum pe această cale, care îl discreditează din punct de vedere intelectual. Nu-i nimic serios în aceste declarații”, a afirmat Josep Borrell, în cadrul unei conferințe de presă, susțină de comun cu premierul Natalia Gavrilița.

UPDATE Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a sosit astăzi în Marea Britanie, în prima sa vizită de la invadarea Ucrainei de către Rusia anul trecut. Potrivit Downing Street, Zelenski va avea întâlniri cu prim-ministrul Rishi Sunak și va ține un discurs în Parlament.

UPDATE Vicepremierul, ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, a declarat că „neutralitatea Moldovei nu este suficientă pentru a asigura stabilitatea și securitatea în republică și în regiune”.

UPDATE Forțele ruse și-au intensificat asaltul de iarnă în estul Ucrainei, aducând pe câmpul de luptă zeci de mii de soldați proaspăt mobilizați, în timp ce Kievul se așteaptă ca Moscova să își extindă ofensiva pe măsură ce orașele din nord-est și sud au fost atacate, scrie Reuters, relatează Mediafax.

UPDATE Rușii și-au cumpărat case de lux într-o zonă exclusivistă a Europei, și-au construit acolo hoteluri de lux și se odihnesc fără să pară că sancțiunile internaționale impuse după invazia Ucrainei i-au atins cumva, arată o investigație realizată de jurnalistul Mihailo Tkaci de la Ukrainska Pravda (Adevărul ucrainean). La un an de la invadarea Ucrainei, la Courchevel pot fi găsite „case ale elitei ruse, mașini de lux și foarte mulți reprezentanți ai acestei elite”, arată jurnalistul, potrivit Libertatea.

UPDATE Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski ar urma să participe joi, la Bruxelles, la un summit cu liderii Uniunii Europene (UE) - cu valoare simbolică -, la o săptămână după ce i-a găzduit în urmă cu o săptămână la Kiev, relatează AFP, potrivit news.ro.

UPDATE Ministerul rus de Externe a cerut într-o notă oficială transmisă Ambasadei SUA din Moscova să înceteze să se amestece în afacerile interne ale Rusiei, a declarat o sursă diplomatică apropiată de conducerea MAE pentru agenţiile de presă oficiale ruse TASS şi RIA Novosti.

UPDATE Forțele aeriene ucrainene au bombardat șapte baze temporare și două poziții antiaeriene ale trupelor ruse în ultimele 24 de ore, a raportat Statul Major General. De asemenea, armata ucraineană a distrus un avion rusesc de atac SU-25 și o dronă Orlan-10. Potrivit informațiilor armatei ucrainene, Rusia a lansat în ultima zi o rachetă și 16 lovituri aeriene asupra Ucrainei.

UPDATE Războiul provocat de Putin se apropie de borna de un an, iar sfârșitul conflictului nu se zărește la orizont. În schimb, Statele Unite au deplasat pentru prima dată o navă de război de la începutul invaziei Rusiei în Marea Neagră. Vasul USS Nitze s-a aflat în apele teritoriale ale Turciei pe 3 februarie 2023, iar câteva zile mai târziu el a vizitat Grecia, notează Ziare.com.

UPDATE Cel puțin 16 vase care făceau parte din rețeaua „fantomă” cu care Iranul a încălcat sancțiunile americane au început să transporte țiței din Rusia în ultimele două luni, potrivit unei investigații Financial Times.

UPDATE Oleg Matveicev, deputat chiar în partidul lui Putin, Rusia Unită, a declarat într-un interviu că cea mai mare amenințare la adresa liderului de la Kremlin sunt acum susținătorii liniei dure în războiul din Ucraina, potrivit The Times.  Chiar dacă a recunoscut că pentru Putin „situația nu este încă atât de critică", acesta a precizat că "2023 va fi (un an) foarte periculos”.

UPDATE Autorităţile din Rusia au cerut Ambasadei SUA la Moscova să nu mai răspândească "știri false" cu privire la operațiunea militară din Ucraina și au amenințat că vor expulza diplomați americani, a informat marți agenția de presă TASS.

UPDATE Președintele ucrainean Volodimir Zelenski nu și-a mai ținut discursul planificat în deschiderea festivalului italian de muzică de la Sanremo, stârnind o reacție ironică a Mariei Zaharova, purtător de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei.

UPDATE Acțiunile militare ale Rusiei în Ucraina au provocat plecarea unui număr considerabil de cetățeni ruşi din țară, dar nu există date exacte despre câte persoane exact au părăsit Rusia, după 24 februarie, potrivit severreal.org, citat de Rador.

UPDATE Scăderea veniturilor din energie şi creşterea cheltuielilor au împins bugetul federal al Rusiei la un deficit de 1.760 de miliarde de ruble, în ianuarie, deoarece sancţiunile şi costul campaniei militare a Moscovei în Ucraina sufocă perspectivele economiei, notează Money.

UPDATE Rusia a trimis ca salvator în Turcia un mercenar din trupele lui Kadîrov care a comis crime de război în Ucraina.Este vorba despre Daniil Martynov, care în prezent conduce angajații Ministerului Situațiilor de Urgență din Rusia, scrie jurnalistul Andrei Țaplienko pe Telegram.Potrivit acestuia, pe 5 martie, Martynov a condus personal ocuparea internatului psihoneurologic din Borodianka, potrivit Ziare.com.

UPDATE O uzină de drone militare din Letonia care aparţine companiei americane Edge Autonomy a luat foc marţi după-amiază. 50 de pompieri și nouă autocisterne au intervenit pentru stingerea incendiului foarte violent. Uzina, care se află într-o suburbie a capitalei letone Riga, construiește drone pentru țările membre NATO și pentru Ucraina, transmite AFP.

UPDATE Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a avertizat cu privire la livrările de arme pentru Ucraina venite din Occident, spunând că nu se știe cum poate escalada conflictul, scrie The Guardian. În remarcile din timpul unei conferințe, citate de agenția de presă Tass, deținută de stat, Șoigu a acuzat SUA și aliații săi că „încearcă să prelungească conflictul cât mai mult posibil”, furnizând Kievului ceea ce el a descris drept „arme ofensive grele”. „Astfel de mișcări atrag de fapt țările NATO în conflict și pot duce în cele din urmă la o escaladare imprevizibilă”, a spus acesta. El a continuat, spunând că forțele ruse au făcut progrese în lupta pentru controlul orașului Bahmut din estul Ucrainei, spunând că ofensiva „înainta cu succes”.

UPDATE Noul ministru german al apărării, Boris Pistorius, aflat marţi la Kiev într-o vizită surpriză, a declarat că Ucraina va primi peste 100 de tancuri de luptă de tipul Leopard 1A5 de la mai multe ţări europene, relatează DPA. Cel puţin trei batalioane ar urma să fie echipate cu aceste tancuri până în primul sau al doilea trimestru al lui 2024, a declarat politicianul german cu prilejul vizitei, care a fost ţinută secretă din motive de securitate. Pistorius nu a precizat ce ţări europene în afară de Germania vor furniza tancuri Leopard 1.

UPDATE Trupele ruse au lovit Harkovul la sfârșitul zilei de 7 februarie, a anunțat Ihor Terekhov, primarul orașului, potrivit The Kyiv Independent. Potrivit datelor preliminare, forțele ruse au lansat între 6 și 10 rachete S-300 asupra părții centrale a orașului, a declarat guvernatorul regiunii Harkov, Oleh Siniehubov. Informațiile privind pagubele și victimele sunt în curs de clarificare, a adăugat Siniehubov. Anterior, postul local de știri Suspilne Harkiv a raportat șase explozii în orașul din estul Ucrainei.

UPDATE Preşedintele Volodimir Zelenski a continuat să le vorbească marţi seara ucrainenilor despre importanţa de a avea în posturi de conducere ale administraţiei locale şi centrale oameni cu pregătire militară, care şi-au dovedit eficienţa în timpul războiului, şi a salutat în acest sens numirea şefului SBU şi a noului ministru de interne, anunţând că şi Dnipropetrovsk, Zaporojie şi Herson, trei regiuni din apropierea frontului, vor fi conduse de guvernatori „cu experienţă reală în apărarea statului”, relatează News.ro.

/VIDEO/ Mister dezlegat: Cine e tatăl copilului fetiței care a născut la 11 ani
/VIDEO/ Mister dezlegat: Cine e tatăl copilului fetiței care a născut la 11 ani
Sprijină jurnalismul de calitate! Redirecționează 2% din impozitul tău pe venit către TV8
Sprijină jurnalismul de calitate! Redirecționează 2% din impozitul tău pe venit către TV8
Imaginile cu Igor Dodon și renumitul „kuliok”, la expertiză abia peste un an: Cât vor costa verificările
Imaginile cu Igor Dodon și renumitul „kuliok”, la expertiză abia peste un an: Cât vor costa verificările
/VIDEO/ TV8, acum și mai aproape de tine! Cum ne poți urmări prin Pachetul de Satelit Svoboda
/VIDEO/ TV8, acum și mai aproape de tine! Cum ne poți urmări prin Pachetul de Satelit Svoboda
/VIDEO/ Doi noi martori ai acuzării, audiați în dosarul „kuliok”: Ce mărturii au făcut Octavian Țîcu și Dumitru Diacov
/VIDEO/ Doi noi martori ai acuzării, audiați în dosarul „kuliok”: Ce mărturii au făcut Octavian Țîcu și Dumitru Diacov

externe

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

28 martie 2024, ora 22:29

Ideea că Ucraina nu poate câștiga războiul este de fapt rezultatul unei campanii informaționale a Moscovei, care oferă o imagine a adevăratei strategii a Kremlinului și singura sa speranță reală de succes, arată o analiză a Institutului pentru Studiul Războiului (ISW), un think-tank cu sediul la Washington. Autorii analizei spun că victoria Kievului este posibilă - și în interesul Occidentului - dacă aliații sfidează dezinformările Rusiei și își mobilizează resursele pentru un efort prelungit de susținere a Ucrainei.

UPDATE Ucraina și Polonia sunt aproape de a ajunge la un acord prin care să-și rezolve disputa privind schimburile comerciale cu produse agricole, spune premierul polonez Donald Tusk. Acesta l-a primit astăzi la Varșovia pe omologul său ucrainean Denis Şmîhal. Oficialii au vorbit despre protestele fermierilor polonezi de la granița comună a celor două state, dezvoltarea comerțului și a infrastructurii, dar și despre armele pentru Ucraina. După întâlnirea bilaterală urma să aibă loc și o sesiune plenară a delegațiilor cele două țări. Polonia este un susținător ferm al Ucrainei și unul dintre principalii săi aliați în războiul declanșat de Rusia, însă relațiile dintre cele două state s-au înrăutățit pe fondul disputelor economice și a protestelor fermierilor polonezi. Agricultorii din Polonia și din alte state europene se plâng inclusiv pe importurile ieftine din Ucraina.

UPDATE Construcția liniilor și structurilor defensive continuă în toate zonele de front, spune ministerul ucrainean al apărării. „Soldații din trupele de geniu ale Forțelor de Sprijin ale Armatei sapă aproape non-stop tranșee, șanțuri, șanțuri antitanc, construiesc adăposturi și echipează alte fortificații”, se spune într-o postare pe Twitter.

UPDATE Guvernele Poloniei și Ucrainei se întâlnesc joi la Varșovia pentru discuții care speră să ajute la dezamorsarea situației privind importurile de cereale care a provocat proteste în masă ale fermierilor, însă un oficial polonez de rang înalt a declarat că este puțin probabil să se ajungă la un progres.

UPDATE Forțele aeriene ucrainene au spus că Rusia a atacat azi-noapte cu 3 rachete de croazieră X-22 și o rachetă anti-radar X-31P lansate de pe Marea Neagră, o rachetă antiaeriană ghidată S-300 (regiunea Donețk) și 28 de drone explozive lansate din regiunea rusă Kurrsk și din Capul Chauda din Crimeea. „26 de drone de atac Shahed 136/131 au fost distruse în regiunile Odesa, Harkov, Dnipro și Zaporojie”, a scris sursa citată pe Telegram, fără a preciza ce s-a întâmplat cu rachetele trase de ruși.

UPDATE Armata rusă a atacat cu drone regiunea Zaporojie, în noaptea de 28 martie. Șeful administrației militare regionale, Ivan Fedorov, a anunțat acest lucru la 01:58 . El a adăugat ulterior că soldații ruși au efectuat lovituri cu drone asupra caselor private și că două femei au fost rănite. Și la Harkov s-au auzit explozii.

Zaporojie

UPDATE Germania va transfera de urgență 10 mii de obuze în Ucraina. Acest lucru ar trebui să se întâmple în zilele următoare. Șeful centrului de situație ucrainean din cadrul Ministerului german al Apărării, generalul Christian Freuding, a vorbit despre acest lucru într-un interviu pentru DW . Obuzele vor fi luate din arsenalele Bundeswehr. Freuding a menționat că Germania a decis să furnizeze muniție Ucrainei în trei etape, iar această livrare va fi efectuată în prima dintre ele. În același timp, în a doua etapă, Germania a decis să susțină inițiativa Republicii Cehe de a cumpăra obuze pentru Ucraina. Berlinul va suporta costul achiziționării a 180 de mii de obuze - acestea ar trebui să fie transferate la Kiev în a doua jumătate a anului 2024.

UPDATE Republica Cehă a alocat bani suplimentari pentru achiziționarea de muniție pentru Ucraina. Potrivit publicației Ceske Noviny, premierul Petr Fiala nu a menționat suma. Potrivit acestuia, 20 de țări s-au alăturat inițiativei. Muniția va ajunge în Ucraina în câteva săptămâni sau luni, ceea ce afectează deja situația de pe câmpul de luptă. 

UPDATE Exodul corporațiilor din Rusia după invadarea Ucrainei în 2022 a costat companiile străine peste 107 miliarde de dolari în deprecieri și venituri pierdute, arată o analiză Reuters a bilanțurilor și rapoartelor companiilor. Volumul pierderilor a crescut cu o treime de la ultimul calcul din august anul trecut, ceea ce subliniază atât amploarea loviturii financiare încasate de mediul corporatist din cauza invaziei Moscovei, cât și pierderea bruscă de expertiză occidentală din economia Rusiei.

UPDATE Letonia expulzează un diplomat rus pentru discreditarea instituţiilor statului şi incitare la ură. La cererea Ministerului de Externe, diplomatul trebuie să părăsească Letonia înainte de 10 aprilie.

UPDATE Rusia este deranjată de modernizarea bazei aeriene Mihail Kogălniceanu din România. Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre sunt menite să pregătească aliații pentru o eventuală ciocnire cu Rusia, a afirmat Ministerul de Externe de la Moscova pentru RIA Novosti.

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 763: Atac la Harkov și victorie pentru ucraineni. Zelenski cere din nou apărare antiaerienă
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 762: Navă atacată, demitere-surpriză și amenințare pentru Rusia. Zelenski: „Putin e o fiară bolnavă”
/VIDEO/ Copii, lăsați contra bani, dar fără acte, în familia unei străine. „L-a lovit cu capul de sobă”. Reacția autorităților
/VIDEO/ Copii, lăsați contra bani, dar fără acte, în familia unei străine. „L-a lovit cu capul de sobă”. Reacția autorităților
Sprijină jurnalismul de calitate! Redirecționează 2% din impozitul tău pe venit către TV8
Sprijină jurnalismul de calitate! Redirecționează 2% din impozitul tău pe venit către TV8
/VIDEO/ UPDATE: Focuri de armă la Crocus City Hall de la Moscova. Sunt cel puțin 40 morți și 100 de răniți
/VIDEO/ UPDATE: Focuri de armă la Crocus City Hall de la Moscova. Sunt cel puțin 40 morți și 100 de răniți
/VIDEO/ TV8, acum și mai aproape de tine! Cum ne poți urmări prin Pachetul de Satelit Svoboda
/VIDEO/ TV8, acum și mai aproape de tine! Cum ne poți urmări prin Pachetul de Satelit Svoboda
Mărturiile unei moldovence, pasageră în avionul lovit de fulger: „Noi am auzit. A fost stresant”
Mărturiile unei moldovence, pasageră în avionul lovit de fulger: „Noi am auzit. A fost stresant”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram