/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 808: Alertă la Harkov, atac în Rusia și precizările lui Zelenski. Kievul: Războiul intră în faza critică

/VIDEO/ Surse: Cine ar fi cei 4 judecători la care PA și CNA fac percheziții. Filmare TV8 de la descinderi

missing
14 noiembrie 2023, ora 14:20

Patru judecători sunt percheziționați în aceste momente de Procuratura Anticorupție și Centrul Național Anticorupție. Potrivit surselor TV8, ar fi vorba despre:

  1. Radu Grecu de la Judecătoria Buiucani;
  2. Valentina Garabagiu de la Judecătoria Buiucani;
  3. Garri Bivol de la Judecătoria Centru;
  4. Mihai Diaconu de la Curtea de Apel Chișinău.

TV8.md reamintește că Procuratura Anticorupție, în comun cu Centrul Național Anticorupție efectuează percheziții în birourile, automobilele și domiciliile celor patru judecători, în urma acordului eliberat de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). 

„Investigațiile penale se efectuează în limitele legislației procesual penale, cu respectarea tuturor drepturilor și libertăților persoanelor urmărite penal, cu asigurarea principiului prezumției de nevinovăție, confidențialității urmăririi penale, respectării vieții private și a datelor cu caracter personal”, notează CNA.

Plenul CSM a admis cele 4 sesizări ale procurorul general interimar, prin care s-a solicitat eliberarea acordului privind efectuarea acțiunilor de urmărire penală în privința unor judecători, cercetați penal de către Procuratura Anticorupție.

În primul caz, unul dintre judecători este bănuit de corupere pasivă și trafic de influență. Prin urmare, Consiliul a dat acordul pentru demararea acțiunilor de urmărire penală, inclusiv aducerea silită, reținerea, arestarea și efectuarea perchezițiilor.

Pentru alți doi judecători, care sunt bănuiți de complicitate la trafic de influență și, respectiv, trafic de influență, a fost eliberat acordul pentru aceleași acțiuni de urmărire penală.

Ultimul judecător implicat este bănuit de corupere activă, fiind eliberat acordul pentru pornirea urmăririi penale, aducerea silită, reținerea, arestarea și efectuarea perchezițiilor.

Persoanele acuzate de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

/ULTIMA ORĂ/ PA și CNA au descins cu percheziții la cei patru judecători în urma acordului eliberat de CSM

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram