Căutările Mădălinei Cojocari, fetița unei moldovence stabilite în Carolina de Nord, SUA, continuă. Între timp, bunica fetei, Rodica, susține că știe ce s-a întâmplat cu nepoata sa. Iar fiica sa, Diana Cojocari, și ginerele acesteia, Christopher Palmiter, au apărut în fața instanței pentru a se confrunta cu acuzațiile de neraportare a dispariției Mădălinei.
„Nepoata mea este în viață, dar a fost răpită”, a mărturisit cu lacrimi în ochi Rodica Cojocari, într-un interviu pentru WCNC Charlotte.
Rodica Cojocari crede că fiica ei, Diana Cojocari, împreună cu Mădălina, au fost vândute traficanților pentru 5 milioane de dolari.
Mandatele de percheziție din martie 2023 au arătat că Diana a cerut unei rude îndepărtată să o ajute să o „trafice” pe ea și pe Mădălina. Ea i-a spus de asemenea că era într-o „relație proastă” cu soțul ei, Christopher Palmiter, și că dorea un divorț.
„Chris Palmiter este instrumentul. Le-a urmărit timp de doi ani. Nu aveau documente în casa lui. Le-a furat documentele și le-a ținut în casă... ca pe niște prizonieri”, a spus Rodica Cojocari.
Aceleași mandate de percheziție au enumerat un inventar al obiectelor confiscate din mașina Dianei Cojocari, inclusiv un card de debit care aparținea Dianei Cojocari, pașapoartele românești și moldovenești ale Mădălinei, pașaportul românesc al Dianei Cojocari și diverse certificate de educație și documente de lucru găsite în consola centrală.
Potrivit acestor mandate de percheziție, anchetatorii au revizuit înregistrările telefonice care dezvăluie „ „comunicare extinsă pe 2 decembrie 2022” cu acea rudă. Înregistrările telefonice ale acelei persoane au arătat „apeluri multiple către numere de telefon aparținând unor ținte neidentificate implicate în investigații ongoing privind traficul de droguri/narcotice T3”.
WCNC Charlotte a aflat că o investigație „T3” implică o interceptare a convorbirilor telefonice.
Mandatele arată că drogurile nu au fost găsite în mașină sau în casă de data aceasta, dar nu este clar dacă au fost găsite în alte percheziții, această informație a fost redactată din documentele anterioare ale instanței.
„În ultima vreme, folosea narcotice pentru a-i face să doarmă atât pe Mădălina, cât și pe Diana. El punea aceste narcotice în sucul lor. Diana și Mădălina le-au băut, iar el a luat-o pe Mădălina din cameră și a predat-o traficanților. Nu știu cui”,a afirmat Rodica Cojocari.
În ceea ce privește motivul pentru care Mădălina nu a fost găsită încă în viață, Rodica Cojocari crede că Mădălina a trebuit să treacă printr-o intervenție de chirurgie plastică pentru a-și schimba aspectul.
Atât Diana Cojocari, cât și Christopher Palmiter susțin că nu știu ce s-a întâmplat cu Mădălina.
„El spune că nu știe nimic, dar nu este adevărat. Mădălina noastră este în viață, și Diana a fost avertizată că 'dacă spui poliției ceva, te voi omorî'. Chris știe cui a vândut-o pe nepoata noastră... dar este implicat cu criminali”, a insistat Rodica Cojocari.
Atât Diana Cojocari, cât și Christopher Palmiter s-au declarat nevinovați în instanță joi, 17 august.
Rodica Cojocari a avut un mesaj pentru Mădălina: „O iubesc foarte mult, foarte mult”.
TV8.md reamintește că FBI a extins căutările și cere ajutorul comunității internaționale pentru a o găsi pe Mădălina Cojocari, o fetiță de 11 ani, originară din Republica Moldova. Aceasta a fost văzută ultima oară pe 21 noiembrie, în jurul orei 16:59. Pe pagina oficială a FBI este indicat că minora a dispărut de acasă în noaptea de 23 noiembrie 2022. Mama, însă, i-a anunțat dispariția abia pe 15 decembrie.
La începutul lunii ianuarie, ofițerii de investigație au efectuat percheziții la domiciliul și mașinile părinților fetiței, de unde au fost ridicate mai multe probe, inclusiv trei telefoane mobile.
Două dispozitive aparțin mamei şi tatălui vitreg al copilei, însă nu se cunoaște al cui este al treilea telefon. Anterior, părinții spuneau că Mădălina nu avea propriul telefon.
În interiorul casei, anchetatorii au depistat și o porțiune din bucătărie blocată de placaj. Tatăl vitreg al copilei le-ar fi spus anchetatorilor că cuplul plănuia să facă reparație în interiorul casei.
În urma perchezițiilor, oamenii legii au ridicat mai multe documente de călătorie care ar fi avut o legătură cu dispariția copilei. Mai mult aceștia au depistat că un rucsac și unele obiecte de-ale fetiței lipseau în timpul căutării.
Potrivit WCNC, autoritățile au fost observate cum ies din casă cu mai mulți saci plini cu probe. Fostul polițist, M. Quentin William, a declarat că poliția a verificat amănunțit dormitoarele, subsolul și podul casei.
Între timp, poliţia americană a examinat înregistrările de pe telefonul mobil ale fiecărui părinte și au fost analizate semnalele emise de dispozitive, pentru a stabili unde se aflau acestea.
Poliția din Cornelius, statul Carolina de Nord, de comun cu FBI, a efectuat săpături în curtea casei unde locuia familia, a examinat lacul din apropierea zonei și a efectuat mai multe percheziții. Comunitatea s-a mobilizat, iar în spații publice au fost plasate mesaje referitoare la dispariția fetei. În același timp, presa americană scrie că, potrivit vecinilor, în curtea familiei a fost observat fum timp de câteva zile după ce minora a fost anunțată dispărută.
În timp ce autoritățile de la Chișinău conlucrează cu cele de la Washington, TV8 a reușit să discute cu bunelul și mătușa fetiței. Rudele copilei presupun că aceasta ar fi fost răpită.
Un psiholog criminalist din zona Charlotte spune că investigațiile ar mai putea dura, deoarece anchetatorii încă lucrează pentru a obține mai multe informații de la părinți, în special despre ceea ce s-a întâmplat în cele trei săptămâni în care Mădălina nu a fost dată dispărută.
Ultima dată, căutarea s-a mutat din casa Mădălinei în județul Madison, o zonă dens împădurită, dar puțin populată, adânc în Munții Apalași. O fotografie a fetiței, făcută înainte de dispariție, arată că ea ar fi fost în zona unde poliția își concentrează acum ancheta.
Câteva persoane au informat oamenii legii că au zărit mașina mamei în zilele de după dispariția Mădălinei. Între timp, o persoană apropiată familiei a dezvăluit că părinții „nu aveau prieteni” și erau „liniștiți” în timpul vacanțelor.
Orice persoană care ar putea avea informații care ar putea ajuta detectivii ar trebui să contacteze Departamentul de Poliție Cornelius la 704-892-7773.