Război în Ucraina, ziua 391: Explozii în Crimeea și plan cu 1 milion de obuze. SUA alertează privind pacea propusă de China

Există speranța că Mădălina, dispărută în SUA, este încă în viață: De ce cazul a luat o altă direcție

12 martie 2023, ora 09:45

Mădălina Cojocari, fetița unei moldovence, dispărută în SUA, ar putea fi încă în viață. Potrivit mandatelor de percheziție, obținute de WCNC Charlotte, cazul ia acum o altă direcție, în timp ce poliția investighează posibile conexiuni cu traficul de droguri și persoane.

Poliția Cornelius nu a postat o actualizare pe paginile sale de socializare din 14 februarie, dar într-o declarație, căpitanul Jennifer Thompson a spus că ancheta este activă și că încă mai doresc să o aducă pe Mădălina acasă.

Dezvăluirea precum că mama fetei, Diana Cojocari, i-a cerut unui membru îndepărtat al familiei să le „depărteze” de soțul ei adaugă un nou element investigației. Potrivit Departamentului de Stat al SUA, 41% din experiențele de trafic de persoane sunt facilitate de membrii familiei.

„Asta schimbă dinamica”, a spus M. Quentin Williams, un fost agent FBI care nu este implicat în caz.

Încă de la începutul anchetei, Cojocari a susținut că nu știe unde se află fiica ei.

„Știm cu toții, dacă nu recuperăm pe cineva în primele 24 de ore, traseul începe să se răcească din ce în ce mai mult”, a spus Roy Taylor, un consultant de aplicare a legii.

Mandatele de percheziții ale locuinței și mașinii familiei la mijlocul lunii februarie arată că ar putea exista un fel de legătură cu traficul de droguri. Membrul familiei la care a apelat Diana pentru ajutor a fost legat de persoane despre care se știe că sunt implicate în „trafic de droguri T3 sau de narcotice în desfășurare”. Williams a spus că probabil înseamnă că a fost folosită o interceptare telefonică.

„Este o investigație cu titlul 3 de ordin judecătoresc, care permite anchetatorilor să asculte conversațiile prin apeluri telefonice sau alte conversații care altfel ar putea fi protejate de legile privind confidențialitatea”, a spus el.

Noile mandate arată că drogurile nu au fost găsite în mașină sau în casă de data aceasta, dar nu este clar dacă au fost în timpul altor percheziții, informațiile respective au fost redactate din actele anterioare ale instanței.

Totuși, aceste informații ar fi dat forțelor de ordine mai multe motive pentru a urmări.

„Aș lucra îndeaproape cu Drug Enforcement Administration și cu Biroul Federal de Investigații și aș compara numele pe care le avem și pe care le-am dezvoltat în această investigație cu persoane care sunt asociați cunoscuți”, a spus Taylor.

„Acum putem începe să căutăm, să facem o diagramă Venn a membrilor familiei și a asociaților și prietenilor cunoscuți și a implicării acestora în droguri, astfel încât aceasta oferă un alt instrument de investigare și dă mai multă speranță că tânăra fată este încă în viață”, a spus Taylor. „Poate că a reușit să fie introdusă ilegal în altă zonă cu familia sau prietenii care o pot ține în siguranță, așa că asta este speranța noastră, dar pur și simplu nu știm”.

Atât Taylor, cât și Williams au spus că descâlcirea schemei unei rețele de trafic de persoane poate fi extrem de obositoare și dificilă. „Este un ac într-un car de fân”, a spus Williams.

Părinții Mădălinei sunt în arest de aproape trei luni sub acuzația de infracțiune, pentru că nu au denunțat dispariția fetiței.

Poliția Cornelius a spus că încă încurajează oamenii să distribuie fotografia Mădălinei și să sune autoritățile dacă au informații.

TV8.md reamintește că FBI a extins căutările și cere ajutorul comunității internaționale pentru a o găsi pe Mădălina Cojocari, o fetiță de 11 ani, originară din Republica Moldova. Aceasta a fost văzută ultima oară pe 21 noiembrie, în jurul orei 16:59. Pe pagina oficială a FBI este indicat că minora a dispărut de acasă în noaptea de 23 noiembrie 2022. Mama, însă, i-a anunțat dispariția abia pe 15 decembrie.

La începutul lunii ianuarie, ofițerii de investigație au efectuat percheziții la domiciliul și mașinile părinților fetiței, de unde au fost ridicate mai multe probe, inclusiv trei telefoane mobile.

Două dispozitive aparțin mamei şi tatălui vitreg al copilei, însă nu se cunoaște al cui este al treilea telefon. Anterior, părinții spuneau că Mădălina nu avea propriul telefon.

În interiorul casei, anchetatorii au depistat și o porțiune din bucătărie blocată de placaj. Tatăl vitreg al copilei le-ar fi spus anchetatorilor că cuplul plănuia să facă reparație în interiorul casei.

În urma perchezițiilor, oamenii legii au ridicat mai multe documente de călătorie care ar fi avut o legătură cu dispariția copilei. Mai mult aceștia au depistat că un rucsac și unele obiecte de-ale fetiței lipseau în timpul căutării.

Potrivit WCNC, autoritățile au fost observate cum ies din casă cu mai mulți saci plini cu probe. Fostul polițist, M. Quentin William, a declarat că poliția a verificat amănunțit dormitoarele, subsolul și podul casei. 

Între timp, poliţia americană a examinat înregistrările de pe telefonul mobil ale fiecărui părinte și au fost analizate semnalele emise de dispozitive, pentru a stabili unde se aflau acestea.

Poliția din Cornelius, statul Carolina de Nord, de comun cu FBI, a efectuat săpături în curtea casei unde locuia familia, a examinat lacul din apropierea zonei și a efectuat mai multe percheziții. Comunitatea s-a mobilizat, iar în spații publice au fost plasate mesaje referitoare la dispariția fetei. În același timp, presa americană scrie că, potrivit vecinilor, în curtea familiei a fost observat fum timp de câteva zile după ce minora a fost anunțată dispărută.

În timp ce autoritățile de la Chișinău conlucrează cu cele de la Washington, TV8 a reușit să discute cu bunelul și mătușa fetiței. Rudele copilei presupun că aceasta ar fi fost răpită.

Un psiholog criminalist din zona Charlotte spune că investigațiile ar mai putea dura, deoarece anchetatorii încă lucrează pentru a obține mai multe informații de la părinți, în special despre ceea ce s-a întâmplat în cele trei săptămâni în care Mădălina nu a fost dată dispărută.

Ultima dată, căutarea s-a mutat din casa Mădălinei în județul Madison, o zonă dens împădurită, dar puțin populată, adânc în Munții Apalași. O fotografie a fetiței, făcută înainte de dispariție, arată că ea ar fi fost în zona unde poliția își concentrează acum ancheta.

Câteva persoane au informat oamenii legii că au zărit mașina mamei în zilele de după dispariția Mădălinei. Între timp, o persoană apropiată familiei a dezvăluit că părinții „nu aveau prieteni” și erau „liniștiți” în timpul vacanțelor.

Orice persoană care ar putea avea informații care ar putea ajuta detectivii ar trebui să contacteze Departamentul de Poliție Cornelius la 704-892-7773.

Cazul Mădălinei, dispărută în SUA: Mama ar fi cerut ajutor pentru a „trafica” fiica departe de tatăl vitreg
Aproape 80 de zile de la dispariția Mădălinei. Anchetatorii s-au întors cu un câine la casa familiei: K-9, implicat în percheziții
Peste 70 de zile de la dispariția Mădălinei în SUA: Căutarea s-a mutat într-o zonă muntoasă. Ar fi fost zărită mașina mamei
Vom dormi mai puțin: Când trecem la ora de vară în 2023 și cum putem depăși mai ușor efectele adverse
Vom dormi mai puțin: Când trecem la ora de vară în 2023 și cum putem depăși mai ușor efectele adverse
TV8 își extinde echipa și angajează noi colegi! Cum poți deveni redactor site sau reporter TV
TV8 își extinde echipa și angajează noi colegi! Cum poți deveni redactor site sau reporter TV
/DOC/ Averea cu care a plecat Sergiu Litvinenco de la Ministerul Justiției: O mașină cumpărată în 2023 și opt conturi bancare
/DOC/ Averea cu care a plecat Sergiu Litvinenco de la Ministerul Justiției: O mașină cumpărată în 2023 și opt conturi bancare
/VIDEO/ Gligor, despre sistemul de justiție din Moldova: „S-a învechit și chiar trebuie schimbat”. Când ar putea fi actualizat
/VIDEO/ Gligor, despre sistemul de justiție din Moldova: „S-a învechit și chiar trebuie schimbat”. Când ar putea fi actualizat
Povestea fotomodelului care și-a pierdut picioarele din cauza COVID-19 și a suferit o operație la inimă: „Am viața în față”
/VIDEO/ Povestea fotomodelului care și-a pierdut picioarele din cauza COVID-19 și a suferit o operație la inimă: „Am viața în față”

/VIDEO/ Ziua Internațională a Poeziei, marcată pe 21 martie: Versuri puse pe muzică de artiști autohtoni

21 martie 2023, ora 20:00

Ziua de 21 martie este dedicată, începând din anul 1999, la inițiativa UNESCO, rolului pe care poezia și poeții l-au avut de-a lungul timpului la îmbogățirea culturii și nu doar. De asemenea, Ziua Internațională a Poeziei urmărește să susțină creația poetică, editarea și promovarea acesteia ca artă. De-a lungul anilor, mai mulți artiști de la noi au pus versurile poeziilor pe muzică. Iată câteva dintre ele:

„Ochiul tău iubit” de Mihai Eminescu

 

„Cât trăim pe-acest pământ” de Nicolae Dabija

 

„Pentru ea” de Grigore Vieru

 

„Răsai” de Grigore Vieru

 

„De-aș avea” de Mihai Eminescu

 

„Pe lângă plopii fără soț” de Mihai Eminescu

 

„Melancolie” de Grigore Vieru

 

„Mi-e dor de tine, mamă” de Grigore Vieru

/VIDEO INVESTIGAȚIE/ Capcana lui Șor de la Air Moldova. Ce se ascunde în spatele zborurilor anulate
/VIDEO INVESTIGAȚIE/ Capcana lui Șor de la Air Moldova. Ce se ascunde în spatele zborurilor anulate
TV8 își extinde echipa și angajează noi colegi! Cum poți deveni redactor site sau reporter TV
TV8 își extinde echipa și angajează noi colegi! Cum poți deveni redactor site sau reporter TV
Activitatea Centrului Unic de Gestionare a Crizei, sistată: CSE a aprobat o decizie în acest sens
Activitatea Centrului Unic de Gestionare a Crizei, sistată: CSE a aprobat o decizie în acest sens
/VIDEO/ Scandalul de la o benzinărie din orașul Râșcani: Cum un fals a devenit un videoclip viral
/VIDEO/ Scandalul de la o benzinărie din orașul Râșcani: Cum un fals a devenit un videoclip viral
Președinta cere crearea Curții Anticorupție: „E naiv ca unii judecători să creadă că vor bloca sistemul și vom privi neputincioși”
/VIDEO/ Președinta cere crearea Curții Anticorupție: „E naiv ca unii judecători să creadă că vor bloca sistemul și vom privi neputincioși”
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2023 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram