/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 782: Lupte fierbinți și provocare sub steag fals. Kievul plănuiește să distrugă podul lui Putin

externe

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 747: Răspuns dur papei și steagul Suediei, arborat la NATO. Ambasadorul rus a fost convocat la MAE

11 martie 2024, ora 17:46

Forțele rusești au lansat un atac masiv cu drone asupra orașului Odesa în noaptea de duminică spre luni, potrivit The Kiyv Independent. Sistemele de apărare aeriană au respins timp de o oră și jumătate valurile de drone Shahed care se apropiau de oraș dinspre Marea Neagră. Au fost doborât 10 drone de atac în timpul nopții, a precizat armata. Potrivit rapoartelor preliminare, nu există victime.

Atacul a lovit o instalație de infrastructură din Odesa și a provocat un incendiu, pe care pompierii l-au stins. De asemenea, atacul a avariat clădiri administrative din oraș și a spart ferestrele mai multor locuințe. Resturile de la dronele căzute au avariat anexe din zonă.

UPDATE Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, va fi convocat mâine, 12 martie, la Ministerul Afacerilor Externe. Potrivit MAE, în cadrul întrevederii, diplomatului rus îi va fi comunicată poziția de dezaprobare a deciziei referitor la deschiderea secțiilor de votare a Federației Ruse în regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

UPDATE Germania refuză în continuare să trimită rachete Taurus Ucrainei, însă ministrul de Externe al țării, Annalena Baerbock, a declarat că este deschisă unui acord prin care Londra furnizează Kievului rachete Storm Shadow suplimentare în timp ce Berlinul ar umple la schimb stocurile britanice cu rachete cu rază lungă, relatează Kyiv Independent.

UPDATE Deși Chișinăul a interzis deschiderea altor secții de votare pentru alegerile prezidențiale din Rusia în afară de cea de la sediul ambasadei, Tiraspolul face exact invers. Presa locală scrie că, în această duminică, în stânga Nistrului vor fi deschise șase secții de votare pentru cei circa 220 de mii de cetățenii ruși care ar locui acolo. Solicitat de TV8, Ministerul Afacerilor Externe a spus că va reveni mai târziu cu o reacție. 

UPDATE Marinele chineză, iraniană și rusă vor efectua exerciții maritime comune în perioada 11-15 martie în apropierea Golfului Oman, a anunțat luni Ministerul chinez al Apărării, informează Reuters. Exercițiile au ca scop „menținerea în comun a securității maritime regionale”, a precizat ministerul într-o declarație. onform sursei citate, China va trimite două nave de război cu rachete ghidate și o navă de aprovizionare pentru a participa la exercițiu.

UPDATE Președintele francez Emmanuel Macron și-a amânat din nou vizita oficială în Ucraina, însă aceasta ar trebui să aibă loc în următoarele săptămâni, a declarat duminică biroul său prezidențial.

UPDATE Şefa diplomaţiei germane Annalena Baerbock a criticat ferm îndemnul Papei Francisc adresat Ucrainei de a negocia cu Moscova, afirmând că ea „nu înţelege” poziţia lui, informează AFP. „Nu înţeleg” acest îndemn, a declarat Baerbock. „Eu cred că unele lucruri nu pot fi înţelese decât dacă le vezi cu ochii proprii”, a adăugat ministrul german. În timpul discuţiilor sale cu copii ucraineni afectați de război, Baerbock a spus că s-a întrebat: „Unde este Papa? Papa trebuie să fie la curent cu aceste lucruri”. Oficialul a declarat că dacă Ucraina şi aliaţii săi „nu dau dovadă de forţă acum, nu va fi pace. Trebuie să fim alături de Ucraina şi să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a garanta că ea se poate apăra”. Germania este al doilea donator al Ucrainei, după SUA, de ajutor militar.

UPDATE Mass-media ruse, inclusiv ziarul pro-Kremlin Izvestia, au relatat în weekend că amiralul Nikolai Evmenov, comandantul-şef al marinei ruse, a fost înlocuit de comandantul Flotei de Nord, Alexander Moiseiev, scrie The Moscow Times.

UPDATE Drapelul național al Suediei a fost arborat luni la sediul NATO, consolidând locul țării nordice ca al 32-lea membru, la doi ani după ce invazia Rusiei în Ucraina a convins populația sa reticentă să caute siguranță sub umbrela de securitate a alianței. „Invazia rusă, brutală și la scară largă împotriva Ucrainei a unit Suedia în spatele concluziei că o aderare cu drepturi depline la NATO este singura alegere rezonabilă”, a declarat premierul suedez, scrie AP News.

UPDATE Europa şi-a dublat importurile de arme în ultimii cinci ani, în principal ca urmare a războiului din Ucraina, arată Institutul Internaţional de Cercetări privind Pacea din Stockholm (SIPRI). Datele SIPRI se referă la volumul livrărilor de arme, nu la valoarea lor financiară. Cel mai mare importator de arme din Europa a fost Ucraina, cu 23% din toate importurile de arme ale continentului. Cele mai importante două state exportatoare către Ucraina au fost SUA şi Germania, cu 69%, respectiv 30% din importurile ucrainene. În pofida acestui lucru, exporturile germane de arme au scăzut cu 14% în ultimii cinci ani. Pentru prima dată în ultimele decenii, Rusia nu se mai află printre primii doi exportatori de arme din lume. În timp ce SUA şi-au sporit exporturile de arme cu 17%, acoperind 42% din piaţa mondială, livrările de arme dinspre Rusia au scăzut cu 53%. Rusia a fost depăşită de Franţa, care şi-a crescut exporturile cu 47%, scrie Digi24.

UPDATE Kievul nu poate profita de slăbiciunea militară a Rusiei fără ajutorul SUA, iar timpul presează, avertizează Dara Massicot într-o analiză pentru revista „Foreign Affairs”. „Fără o creștere a ajutorului militar occidental și fără schimbări majore în strategia Kievului, poziția Ucrainei pe câmpul de luptă va continua să se înrăutățească până când va ajunge la un punct critic, posibil până în această vară. Pe cursul actual, în care nevoile ucrainene de muniție și de personal nu sunt satisfăcute, este probabil ca unitățile ucrainene să se golească, făcând ca avansarea rușilor să fie o posibilitate clară. Dar nu este momentul pentru disperare; este momentul pentru acțiuni urgente. Forțele rusești au vulnerabilități care pot fi exploatate și avantaje care pot fi erodate în timp, dar numai dacă Ucraina primește ceea ce are nevoie acum”, scrie Dara Massicot, conform adevarul.ro.

UPDATE Procurorul-șef al Ucrainei Andriy Kostin a declarat agenției de presă AFP că biroul său a înregistrat aproximativ 123.000 de presupuse crime de război comise de Rusia de când a început invazia sa în februarie 2022 și a identificat 511 suspecți. Kostin a spus că Rusia trebuie să răspundă acuzațiilor în instanță. „Rusia trebuie învinsă pe câmpul de luptă și în sala de judecată”, a spus el, potrivit Al Jazeera.

UPDATE Aeroportul Pulkovo din Sankt Petersburg a fost închis pentru scurt timp după ce o dronă ucraineană a fost detectată în regiunea vecină Leningrad. Ministerul rus al Apărării a declarat că drona a fost doborâtă. Nu s-au raportat pagube sau victime.

UPDATE Un siloz mare de cereale a fost distrus complet în atacul cu rachete rusești în regiunea ucraineană de est Dnipro în acest weekend și a rănit o persoană, a declarat duminică seara proprietarul instalației, Ukrlandfarming, informează Reuters. Ukrlandfarming este una dintre cele mai mari exploatații agrare din Ucraina, care, în urma invaziei rusești din 2022, a suferit pierderi de aproximativ un miliard de dolari până la sfârșitul anului 2023.

UPDATE Ucrainenii afirmă că armata rusă a pierdut 920 soldați în ultima zi. De la începutul războiul, bilanțul soldaților pierduți de Rusia pe frontul din Ucraina se ridică la 424.980, potrivit armatei ucrainene.

UPDATE Premierul ungar Viktor Orban a spus că Donald Trump „nu va da nici un ban pentru războiul ucrainean-rus” dacă va câștiga alegerile prezidențiale din Statele Unite. Într-un interviu acordat M1, el l-a numit pe Trump un „om al păcii” ale cărui planuri de promovare a păcii coincid cu cele ale Ungariei. „A fost primul președinte de mult timp care nu a început un război în timpul mandatului său. Știm din președinție că este un om al păcii, iar acum nu își ascunde părerile, a arătat clar că scopul său este să aducem pacea în război între Rusia și Ucraina și nu vrem nimic mai puțin decât pace și încetarea focului”, a spus Orban.

UPDATE Primul Oscar din istoria Ucrainei a revenit documentarului „20 Days in Mariupol”. „Îmi doresc să nu fi făcut niciodată acest film”, a spus pe scenă, într-un discurs emoţionat, regizorul Mstyslav Chernov. „Îmi doresc să schimb premiul pentru 'Rusia nu a atacat niciodată Ucraina'. „Cinema-ul creează amintirile şi amintirile fac istoria”. „Aş renunţa la toată recunoaşterea pentru ca Rusia să nu ucidă zeci de mii de compatrioţi ai mei ucraineni. Îmi doresc ca ei să elibereze toţi ostaticii, toţi soldaţii care îşi protejează pământurile, toţi civilii care se află acum în închisorile lor. Dar nu pot schimba istoria, nu pot schimba trecutul”, a mai spus el. 

UPDATE Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a dat duminică seară o replică dură Papei Francisc, care îndemnase Ucraina să aibă curajul de a ridica steagul alb şi de a negocia pacea, arătând că, în războiul împotriva Rusiei, adevăraţii lideri spirituali sunt în prima linie şi îi ajută pe oameni cu rugăciuni, vorbe şi fapte, iar cei aflaţi la 2.500 de kilometri distanţă - aluzie la Vatican - nu pot emite pretenţii de a media virtual „între cineva care vrea să trăiască şi cineva care vrea să te distrugă”, „Când răul rusesc a început acest război, la 24 februarie, toţi ucrainenii s-au ridicat pentru a se apăra: creştini, musulmani, evrei, toată lumea. Mulţumesc fiecărui capelan ucrainean care se află în armată, în forţele de apărare. Ei sunt în prima linie. Ei protejează viaţa şi umanitatea. Ei ne sprijină cu rugăciuni, vorbe şi fapte. Aceasta este ceea ce este biserica - cu oamenii. Şi nu la două mii şi jumătate de kilometri distanţă, undeva unde să medieze virtual între cineva care vrea să trăiască şi cineva care vrea să te distrugă”, a declarat Zelenski în discursul video de duminică.

UPDATE Ucraina a avut un răspuns tăios, duminică, pentru Papa Francisc, promiţând că nu se va preda „niciodată” Rusiei, ca răspuns la apelul suveranului pontif de a avea „curajul să ridice steagul alb” şi să negocieze,  „Steagul nostru este galben-albastru. Este steagul pentru care trăim, murim şi triumfăm. Nu vom ridica niciodată un alt drapel”, a răspuns şeful diplomaţiei ucrainene, Dmitro Kuleba, într-un mesaj pe X (fostul Twitter). „În ceea ce priveşte steagul alb, cunoaştem strategia Vaticanului în prima parte a secolului XX. Vă invit să evitaţi să repetaţi greşelile trecutului şi să sprijiniţi Ucraina şi poporul său în lupta pentru viaţă”, a adăugat el, referindu-se în mod clar la perioada celui de-al Doilea Război Mondial şi la relaţiile Bisericii de la Roma cu Germania nazistă. În final, șeful diplomaţiei de la Kiev şi-a exprimat speranţa că Suveranul Pontif „va găsi ocazia de a face o vizită canonică în Ucraina”.

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 782: Lupte fierbinți și provocare sub steag fals. Kievul plănuiește să distrugă podul lui Putin
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 782: Lupte fierbinți și provocare sub steag fals. Kievul plănuiește să distrugă podul lui Putin
Sprijină jurnalismul de calitate! Redirecționează 2% din impozitul tău pe venit către TV8
Sprijină jurnalismul de calitate! Redirecționează 2% din impozitul tău pe venit către TV8
O singură companie, înscrisă la licitația pentru spațiile comerciale de la Aeroport. Ar putea fi declarată câștigătoare
O singură companie, înscrisă la licitația pentru spațiile comerciale de la Aeroport. Ar putea fi declarată câștigătoare
/VIDEO/ Doi tineri ar fi furat patru anvelope, iar acum riscă patru ani de pușcărie: Momentul, surprins de camerele de supraveghere
/VIDEO/ Doi tineri ar fi furat patru anvelope, iar acum riscă patru ani de pușcărie: Momentul, surprins de camerele de supraveghere
Anul școlar 2024-2025 va începe în zi de duminică. Perciun: „Se vor desfășura evenimentele de deschidere, după care...”
Anul școlar 2024-2025 va începe în zi de duminică. Perciun: „Se vor desfășura evenimentele de deschidere, după care...”

Doi soți din Marea Britanie s-au trezit divorțați din greșeală! Un avocat le-a încurcat dosarul

missing
15 aprilie 2024, ora 22:19

Un cuplu din Marea Britanie a divorțat din greșeală, după ce angajații unei firme de avocatură au dat un click greșit pe computer. Instanța a decis acum că decizia de divorț nu poate fi anulată, relatează The Guardian, citat de Digi24

Cei doi soți, identificați drept domnul și doamna Williams de către Curtea Supremă, au fost căsătoriți timp de 21 de ani, până când s-au despărțit, în 2023. Avocații de la firma londoneză Vardags, condusă de Ayesha Vardag, cunoscută ca „diva divorțurilor”, au folosit un portal online pentru a solicita în mod eronat o decizie finală pentru cuplu, care încă încerca să cadă de acord asupra unor aranjamente financiare. Sir Andrew McFarlane, președintele diviziei pentru familie a firmei, a explicat că avocații intenționaseră să solicite divorțul pentru un alt client, „dar au deschis din greșeală dosarul electronic al cauzei „Williams v Williams” și au solicitat o ordonanță definitivă în acel caz”.

Avocații firmei Vardags, care o reprezentau pe soție, au folosit portalul online „fără instrucțiunile sau autorizarea clientului lor”. El a spus că sistemul online a funcționat rapid și a dat sentința de divorț a familiei Williams în 21 de minute. 

Avocații și-au dat seama de greșeală abia după două zile și au solicitat înaltei instanțe să anuleze hotărârea definitivă de divorț, dar instanța a respins cererea. 

Judecătorul a spus că nu vrea să le dea oamenilor impresia că divorțurile se pot obține printr-un click greșit. „La fel ca multe procedee online similare, un operator poate ajunge la ecranul final unde se solicită decizia de divorț după ce a parcurs o serie de ecrane anterioare”, a spus el. 

Vardag, unul dintre cei mai bine plătiți avocați de divorț din Marea Britanie, a spus că judecătorul a ajuns la o „decizie greșită”. „Statul nu ar trebui să divorțeze oamenii pe baza unei erori umane. Trebuie să existe intenție din partea persoanei care divorțează, deoarece principiul intenției stă la baza sistemului nostru juridic”, a spus avocata.

Încă o încercare de a alege procurorul general. Consiliul Superior al Procurorilor dă start noului concurs, după ce primul a eșuat. S-au modificat și regulile. / Securitate instabilă în Israel. Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor Republicii Moldova să evite călătoriile în această țară. / Cazuri noi de rujeolă și un val de Rotavirus în rândul copiilor din Chișinău. Specialiștii în sănătate îndeamnă părinții să-și imunizeze copiii.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Votul prin corespondență s-ar putea extinde. Deputații PAS propun ca acesta să fie testat la prezidențiale și referendum inclusiv în Norvegia, Suedia, Finlanda și Islanda. / Proces penal pe marginea licitației spațiilor comerciale de la Aeroportul Internațional Chișinău. Procurorii Anticorupție investighează mai multe ilegalități, inclusiv abuz de serviciu. / Peste 60 de mii de locuințe au fost recenzate de la începerea recensământului, iar circa 130 de mii de persoane au completat chestionarele.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Parlamentul European a refuzat să voteze finanțarea pentru Consiliul Uniunii Europene, din cauză că țările UE nu au putut oferi Ucrainei noi sisteme Patriot. / Parlamentul European a refuzat să voteze finanțarea pentru Consiliul Uniunii Europene, din cauză că țările UE nu au putut oferi Ucrainei noi sisteme Patriot. / Lemne de peste 100 de mii de lei, vândute ilegal de angajați Moldsilva. Un director și doi subalterni vor compărea în fața magistraților.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tensiuni în timpul vizitei președintei Sandu la Comrat. Aceasta a fost huiduită de simpatizanții fugarului Ilan Șor, iar poliția a făcut un cordon viu pentru a ține protestarii la distanță. / Caz oripilant la Tiraspol. Doi copii s-au ales cu intoxicații serioase, după ce au fost serviți cu prăjituri în parc, de o necunoscută. Presa din stânga Nistrului scrie că acestea ar fi putut conține otravă pentru șoareci. / Guvernul anunță că este gata să compenseze cel puțin jumătate din costurile de izolare termincă a locuințelor. Vor fi eligibili atât cei cu locuințe particulare, cât și moldovenii de la bloc.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Fiica deputatei Victoria Cazacu, cercetată penal într-un dosar de corupție, susține că este victima luptelor care se dau pentru funcția de șef de post al Serviciului Vamal de la aeroport. / Noul ambasador ucrainean la Chișinău vine în Moldova pentru a lupta cu separatismul rus, susține consilierul prezidențial de la Kiev, Mihailo Podoleac. Acesta e convins că Rusia va încerca în continuare să destabilizeze situația din țara noastră. / Crește numărul femeilor abuzate care cer ajutor la centrele specializate. Anul trecut 22 de femei au murit din cauza violențelor.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Trei bunuri imobile, dar și două automobile care îi aparțin fugarului Ilan Șor ar putea fi scoase în curând la licitație, în folosul Băncii de Economii. / 116 cetățeni ai Republicii Moldova nu mai pot călători în România, după ce au încercat să ajungă la un protest la București. Restricțiile vizează tinerii plătiți de Ilan Șor să treacă Prutul, precizează șeful Interpol Moldova. / Astăzi începe Recensământul populației și a locuințelor. Circa patru mii de recenzori vor merge din casă în casă timp de trei luni ca să avem cifre despre nivelul de bunăstare, educația și apartenența etnică a cetățenilor.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Directorul-adjunct și un șef de direcție al Agenției Rezerve Materiale au fost reținuți. Centrul Anticorupție îi acuză de aranjarea licitațiilor în procesul de achiziție a rezervelor strategice ale statului, căuzând prejudicii de milioane. / Guvernul de la Chișinău recunoaște că a blocat unele exporturi din regiunea transnistreană ca să prevină livrările de componente pentru industria militară a Rusiei. / Filmul bate viața, la Chișinău. Mai mulți oameni au întârziat astăzi la muncă, iar elevii la școală după ce autoritățile au blocat o stradă din capitală pentru filmarea unor secvențe de film. Ce spune ministrul culturii?
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tragedie pe un poligon al Armatei Naționale. Un soldat a murit în timpul antrenamentelor. Reprezentanții Ministerului Apărării spun că tânărul s-ar fi sinucis cu arma din dotare. / Un judecător găsit vinovat de implicare în Laundromatul rusesc a scăpat de pușcărie. Motivul este că sentința a fost pronunțată după expirarea termenului de prescripție. / Noi fragmente de dronă militară depistate pe teritoriul țării noastre. Obiectele au fost descoperite din nou la Etulia, raionul Vulcănești, la 500 de metri de linia de frontieră moldo-ucraineană.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Cei trei inspectori vamali, reținuți la aeroport, au fost aduși astăzi în fața magistraților. Unul dintre ei, fiul fostului deputat PD Gheorghe Brașovschi, Constantin, își va petrece următoarele 30 de zile în penitenciar. /Guvernul de la Chișinău recunoaște că a blocat unele exporturi din regiunea transnistreană ca să prevină livrările de componente pentru industria militară a Rusiei. /Directorul-adjunct și un șef de direcție al Agenției Rezerve Materiale au fost reținuți. Centrul Anticorupție îi acuză de aranjarea licitațiilor în procesul de achiziție a rezervelor strategice ale statului, căuzând prejudicii de milioane.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Judecătorul Oleg Melniciuc va fi cercetat pentru hărțuirea sexuală a unei studente. Consiliul Superior al Magistraturii și-a dat acordul pentru pornirea urmăririi penale. / Plecări masive din PSDE, la PAS. 16 primari din Hîncești, în frunte cu președintele raionului, au părăsit Social Democrații Europeni și au aderat la Partidul Acțiune și Solidaritate. Ce spune PAS? / Medicamentele compensate nu vor mai fi prescrise pe hârtie. Medicii vor fi obligați să folosească softul e-Reteta, iar pacienții își vor putea ridica medicamentele doar cu buletinul.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Schemă de corupție la Aeroport cu implicarea unor copii de deputați. Este vorba despre fiica deputatei PAS, Victoria Cazacu, și fiul socialistului, Radu Mudreac. Aceștia sunt cercetați penal alături de alți cinci colegi, agajați ai Serviciului Vamal. / Rujeola se extinde. Încă un focar a fost depistat într-o familie cu cinci copii din capitală. Niciunul nu era vaccinat împotriva acestei afecțiuni contagioase. / Încă o tragedie pe terenul de fotbal. Un copil de șapte ani a ajuns în stare gravă la spital, după ce o poartă de fotbal a căzut peste el. Incidentul a avut loc în raionul Sîngerei.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Rușii trimit acasă un angajat al Ambasadei Republicii Moldova de la Moscova supărați că autoritățile de la Chișinău le-a cerut să-și țină acasă o delegație ce vrea să ajungă la noi în țară, în luna mai. / Guvernul a trecut la negocieri directe cu SUA în cazul fostului Stadion Republican. Prețul enunțat de autorități este de aproximativ 15 milioane de euro. / Se schimbă amabasadorul ucrainean în țara noastră. Mandatul diplomatului Marko Șevcenko a expirat, iar astăzi președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a semnat un decret privind rechemarea acestuia din funcție.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Expertiza imaginilor video din dosarul „kulioc” va începe abia peste un an și va costa aproape 90 de mii de lei. Procurorii sunt nemulțumiți și spun că asta va terguversa serios pronunțarea unei hotărâri. / Deputații partidului Șor, scos în afara legii, vor să ceară anularea alegerilor locale din toamnă. CEC-ul susține, însă, că nu există temei, deoarece scrutinul a fost declarat legale. / Încă o armă împotriva corupției în punctele de trecere a frontierei. Vameșii vor avea camere video prinse la piept, dar nu sunt obligați să le țină mereu pornite.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Furtul miliardului ar putea crea o nouă gaură în bugetul de stat. Banca Națională va fi obligată să achite 2,4 miliarde lei în cazul în care fosta conducerea BNM va fi găsită vinovată în devalizarea sistemului bancar. /Oamenii legii au organizat percheziții în trei penitenciare și la rudele unor deținuți, după ce un condamnat și-a pus capăt zilelor. Procurorii presupun că acesta nu a rezistat șantajului din penitenciar. /Protest în Ungaria. Mii de persoane au ieșit în stradă la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, dar și a procurorului general. Se întâmplă după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească implicarea unui membru al guvernului său într-un caz de corupţie.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Cel mai mare producător de ulei vegetal de la noi din țară şi-a sistat activitatea. /Ani grei de închisoare pentru liderul organizaţiei criminale „Machena”. Acesta va face peste douăzeci de ani de pușcărie, pentru că a comandat asasinarea unei autorități criminale rivale. /Proiectul de hotărâre a fost aprobat astăzi, de Guvern. Acum pensia minimă constituie 2 mii 778 lei.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Percheziții la o ex-deputată, bănuită de spălare de bani! Aproape două milioane de lei au fost confiscați de oamenii legii. /Imaginile cu o presupusă dronă, care ar fi lovit elicopterul la Tiraspol, sunt trucate, iar incidentul a fost provocat cu scopul de a crea panică în societate pe ambele maluri ale Nistrului. Este concluzia Biroului politici de reintegrare, la o săptămână de la incident. /Un antreprenor din Soroca a împrumutat bani pentru afacere și a înscenat falimentarea ei. Acesta și-a recunoscut vina.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tentativa opoziției de a împiedica organizarea referendumului de aderare la UE, într-o zi cu prezidențialele, a eșuat. Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă sesizarea depusă de blocul Comuniștilor și Socialiștilor. / Reforma Justiției este provocarea numărul unu în procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniune Europeană. Revenită de la Bruxelles, vicepremierul pentru integrare a declarat că europenii așteaptă numirea judecătorilor la Curtea Supremă dar și un procuror general. / Ofițerii Anticorupție susțin că au prins un avocat în timp ce lua 70 de mii de lei mită. Flagrantul a fost organizat la sesizarea unei femei care încearcă să-și scape soțul de pușcărie.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Evenimentele de familie îi aduc bașcanei Găgăuziei venituri mult mai mari decât activitatea în Comitetul Executiv al regiunii. Numai la ziua sa de naștere, Evghenia Guțul a declarat cadouri bănești de peste 7 mii de euro. /Crește numărul cazurilor de rujeolă la Centrul de refugiați din Chișinău. Sunt deja 11 pacienți confirmați- toți copii nevaccinați, cu vârste cuprinse între 2 și 17 an. /De astăzi, plătim mai puțin pentru lumină și căldură. Deciziile Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică au fost publicate în Monitorul Oficial.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Disensiunile între Guvern și primăria Chișinău continuă. După ce și-au tot aruncat săgeți, premierul anunță că Ministerul Muncii va reangaja asistenții personali demiși de primărie. Care este reacția primăriei? / Încă patru cazuri de rujeolă au fost confirmate la un centru de plasament temporar pentru refugiați din municipiul Chișinău, același centru unde acum două zile au fost raportate trei cazuri. / Baba Dochia își scutură cojoacele. În mai multe regiuni din nordul și centrul țării, a nins, iar în unele sectoare ninsorile au fost abundente. Meteorologii anunță vreme instabilă în continuare
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Cu câteva săptămâni înainte de încheierea sezonului rece, ANRE a decis să ieftinească energia termică. Cât va costa o gigacalorie? / Un angajat al Ambasadei Ruse de la Chișinău a fost declarat persoană indezirabilă și urmează să părăsească țara. Nota informativă i-a fost înmânată, azi dimineață, ambasadorului Oleg Vasnețov. Care este motivul? / Guvernatoarea Autonomiei Găgăuze, Evghenia Guțul, o amenință cu judecata pe Maia Sandu. Se întâmplă după ce ieri președinta a dat de înțeles că nu va semna decretul de numire a bașcanei în funcția de membră a Guvernului.

/VIDEO/ Livadă super-intensivă, cu investiții de milioane, la Orhei. „Un agricultor nu trebuie să stea numai în câmp”
/VIDEO/ Livadă super-intensivă, cu investiții de milioane, la Orhei. „Un agricultor nu trebuie să stea numai în câmp”
Sprijină jurnalismul de calitate! Redirecționează 2% din impozitul tău pe venit către TV8
Sprijină jurnalismul de calitate! Redirecționează 2% din impozitul tău pe venit către TV8
/VIDEO/ Insulă de lalele, inaugurată la Grădina Botanică. În mica „Olandă” poate fi admirată și floarea numită Maia Sandu
/VIDEO/ Insulă de lalele, inaugurată la Grădina Botanică. În mica „Olandă” poate fi admirată și floarea numită Maia Sandu
/VIDEO/ Accidentul de la Măgdăcești: Șoferul camionului a fost reținut. Noi imagini cu momentul impactului
/VIDEO/ Accidentul de la Măgdăcești: Șoferul camionului a fost reținut. Noi imagini cu momentul impactului
/VIDEO/ Bunurile fugarului Ilan Șor ar putea fi scoase în curând la licitație. Milioane de euro, în joc
/VIDEO/ Bunurile fugarului Ilan Șor ar putea fi scoase în curând la licitație. Milioane de euro, în joc

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram