Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 968: Atac masiv, RO-alert și risc pentru Moldova! Zelenski explică „primul pas către un război mondial”

externe

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 715: Odesa, atacată cu drone. Kievul cere urgentarea livrărilor de obuze de artilerie

08 februarie 2024, ora 16:36

Ucraina a îndemnat Occidentul să accelereze și să mărească livrările de obuze de artilerie, după ce miercuri un atac major cu rachete și drone rusești asupra Kievului și a altor regiuni a provocat cel puțin patru morți în capitală și peste 40 de răniți. Oficialii au declarat că o persoană a fost, de asemenea, ucisă în regiunea Nikolaev.

UPDATE Forțele ruse au atacat şi cu rachete, la 30 de minute după miezul nopții, orașul Selîdove, din Donețk. Șapte persoane au fost rănite, între care cinci femei și un băiețel de șase ani, iar mai multe clădiri rezidențiale și unități de învățământ au fost avariate sau complet distruse.

UPDATE Trupele ruse continuă să atace în șapte puncte ale frontului - Kupiansk, Lîman, Bahmut, Avdiivka, Marinka, Zaporojie și Herson, a anunțat joi dimineață Statul Major al armatei ucrainene. Miercuri au avut loc 92 de confruntări pe toată linia frontului, iar rușii au lansat 51 de atacuri cu rachetă și 80 de lovituri aeriene și au tras de 89 de ori cu sisteme de rachete cu lansare multiplă asupra trupelor ucrainene și a zonelor populate.

UPDATE Autoritățile regiunii ucrainene Dnipropetrovsk au anunțat că viceprimarul orașului Nikopol a fost ucis, după ce mașina lui a fost vizată de un atac armat și a luat foc. O anchetă a fost deschisă în acest caz.

UPDATE Comisia Electorală (CEC) din Rusia a respins înregistrarea candidaturii lui Boris Nadejdin la alegerile prezidențiale din martie, din cauza unor semnături "necorespunzătoare". Forul electoral a invalidat 9.147 de semnături pentru sprijinirea candidaturii lui Nadejdin, după ce a verificat 60.000, procentul de nereguli admisibil prin lege fiind de 5%. Nadejdin a spus că e imposibil să verifice toate problemele sesizate de CEC, din cauza timpului limitat. Președintele comisiei, Ella Pamfilova, a refuzat să extindă perioada pentru verificarea semnăturilor. "Participarea la alegerile prezidenţiale din 2024 este cea mai importantă decizie politică din viaţa mea. Nu revin asupra intenţiilor mele. Voi face apel împotriva deciziei Comisiei Electorale la Curtea Supremă", a anunţat Nadejdin, pe Telegram.

UPDATE Căile ferate din Rusia se confruntă cu o reducere a numărului de locomotive funcționale din cauza lipsei de piese de schimb din import, pe fondul sancțiunilor occidentale. Numărul de locomotive în stare de funcționare pentru transporturile de marfă a scăzut în ultimele șase luni, arată un raport intern al companiei feroviare de stat din Rusia, RZHD. Potrivit unor surse din companie citate de publicația rusă Vedomosti, volumul reparațiilor și durata acestora au crescut semnificativ din cauza lipsei de piese de schimb din import, iar regiunea Sverdlovsk (cu capitala la Ekaterinburg) suferă cel mai mult din această cauză. Sancțiunile occidentale au făcut ca unitățile de service să piardă accesul la lubrifianți de specialitate, rulmenți, componente electronice și alte elemente necesare pentru reparații. În plus, reparațiile sunt afectate și de lipsa de personal, din cauza mobilizării pe front a unor lucrători.

UPDATE Administrația Biden nu are un "plan B", dacă Congresul continuă să blocheze ajutorul pentru Ucraina și speră că fondurile vor fi, totuși, deblocate, a declarat consilierul pentru securitate națională de la Casa Albă, Jack Sullivan, aflat la Bruxelles. "În cele din urmă, nu există o alternativă pentru ca Statele Unite să ofere un nivel de resurse care să-i permită Ucrainei să aibă artilerie, sisteme de apărare aeriană și alte capacități de care are nevoie. Iar timpul este esențial în această privință. Așa că vom rămâne concentrați pe asta și credem că încă putem să reușim", a spus el.

UPDATE Accesul la serviciile Google a fost blocat în teritoriile ucrainene ocupate de Rusia, anunță Centrul Național de Rezistență al Ucrianei (NRC). Locuitorii din aceste zone au rămas fără acces la motorul de căutare Google, Gmail, YouTube și alte servicii. Potrivit sursei citate de Ukrainska Pravda, rușii urmăresc să-și consolideze controlul în câmpul informațional, dar și să determine populația să treacă la serviciile similare oferite de compania rusă Yandex. NRC a adăugat că Yandex a transmis informații armatei ruse și a ajutat la urmărirea mișcării ucrainenilor în teritoriile ocupate.

UPDATE Forțele de apărare aeriană au distrus 11 din cele 17 drone de atac Shahed pe care rușii le-au folosit pentru a ataca Ucraina în noaptea de 8 februarie. „În noaptea de 8 februarie, inamicul a atacat cu 17 drone de atac de tip Shahed-136/131 din Capul Chauda – Crimeea. Ca urmare a operațiunii de luptă, 11 Shahed-uri au fost distruse în regiunile Mikolaiv, Odesa, Vinița și Dnipropetrovsk”, au transmis Forțele Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei.

UPDATE Forțele ruse au atacat noaptea trecută cu drone orașul Odesa, lovind un bloc neterminat cu mai multe etaje, precum și clădirea unei instituții de învățământ, a informat guvernatorul regiunii Odesa, Oleh Kiper. Potrivit acestuia, nu au fost raportate victime în urma atacului. Loviturile cu drone au dus la spargerea geamurilor la clădirea cu mai multe etaje neterminată, acoperișul a fost distrus, la fel și tavanele și ferestrele de la clădirea instituției de învățământ. Lucrătorii de intervenție în caz de urgență și oficialii sunt la fața locului și documentează amploarea pagubelor. Nu s-au oferit alte detalii despre atac.

 

UPDATE Interviul cu preşedintele rus Vladimir Putin realizat de prezentatorul american Tucker Carlson, un apropiat al lui Donald Trump, va fi difuzat joi pe site-ul său, a anunţat miercuri această fostă vedetă de televiziune pe contul său de Instagram, notează AFP, citat de Agerpres.

UPDATE Documente scurse pe internet obținute de hackeri arată că Rusia a plătit Iranului 1,75 miliarde de dolari în lingouri de aur, aproximativ două tone, pentru mii de drone Shahed folosite pentru a ataca Ucraina, notează The Guardian.

UPDATE Senatorii au respins un text care ar fi deblocat noi fonduri pentru Ucraina și Israel și ar fi reformat sistemul migratoriu al Statelor Unite, deşi au fost negocieri dure luni de zile.

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 967: Atac masiv și plan prezentat la Bruxelles. ISW: Putin ia în calcul invazia totală a Moldovei
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 967: Atac masiv și plan prezentat la Bruxelles. ISW: Putin ia în calcul invazia totală a Moldovei
/PROMO/ Seamănă minciuni și seceră voturi: Despre sperietorile campaniei electorale - de la 17:45, la „Moldova Gândește LIVE”
/PROMO/ Seamănă minciuni și seceră voturi: Despre sperietorile campaniei electorale - de la 17:45, la „Moldova Gândește LIVE”
 BOP: Cine este favoritul moldovenilor la prezidențiale, dacă mâine ar avea loc alegerile
BOP: Cine este favoritul moldovenilor la prezidențiale, dacă mâine ar avea loc alegerile
/VIDEO/ Târg de caritate la Bubuieci: Mai mulți elevi au gătit pentru a ajuta doi copii grav bolnavi
/VIDEO/ Târg de caritate la Bubuieci: Mai mulți elevi au gătit pentru a ajuta doi copii grav bolnavi
/VIDEO/ Noi dezvăluiri despre vandalizarea instituțiilor de stat în Moldova. Șeful IGP: Sunt implicați și străini
/VIDEO/ Noi dezvăluiri despre vandalizarea instituțiilor de stat în Moldova. Șeful IGP: Sunt implicați și străini

externe

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 968: Atac masiv, RO-alert și risc pentru Moldova! Zelenski explică „primul pas către un război mondial”

18 octombrie 2024, ora 12:30

Generalul Alexandru Grumaz avertizează asupra riscurilor care exista pentru Republica Moldova și pentru România în următoarea perioadă. Într-o analiză pentru „Adevărul”, generalul arată că ocuparea Ucrainei de către Rusia ar pune într-o situație complicată România. Între timp, a fost RO-alert în țara vecină, autoritățile de la București avertizând populația din județul Constanța despre pericol, după ce o dronă a Rusiei a întrat în spațiul aerian al României. Rusia a lansat unul din cele mai masive atacuri cu drone de la începutul războiului în Ucraina.

Volodimir Zelenski a declarat că o invitație oficială de a adera la NATO este „singura modalitate” prin care Ucraina poate supraviețui invaziei Rusiei și a menționat la Bruxelles că „ori ne alăturăm NATO, ori vom avea arme nucleare”.  Mai mult, Zelenski a afirmat că implicarea Coreei de Nord în sprijinul acordat Rusiei în războiul împotriva Ucrainei ar putea reprezenta „primul pas către un război mondial”.

UPDATE Aproximativ 11.000 de soldați nord-coreeni sunt antrenați în Rusia și vor fi gata până la sfârșitul lunii octombrie pentru a fi trimiși să lupte în Ucraina, a declarat Kirilo Budanov, șeful serviciului de informații militar ucrainean. Agenția de informații sud-coreeană, la rândul ei, a afirmat vineri că regimul Kim Jong Un a decis să trimită 12.000 de militari să lupte alături de armata lui Vladimir Putin, inclusiv soldați din trupe speciale. Între timp, pe internet circulă imagini în care ar apărea soldați nord-coreeni în Rusia, dar veridicitatea imaginilor nu a fost confirmată:

UPDATE „Un scenariu de amenințare pentru NATO, implicit pentru România, este că Rusia ar putea să ocupe rapid teritorii importante din țările baltice, în caz că va ocupa mai întâi Ucraina. Și teama cea mare ar fi că rușii ar ocupa atât de rapid aceste teritorii încât occidentul nu ar avea timp să reacționeze. Înfrângerea Ucrainei ar fi clar cel mai mare pericol pentru România și Republica Moldova. În schimb, nu cred că Republica Moldova va fi invadată. Mai degrabă, rușii vor căuta prin metodele cunoscute să pună mâna pe Moldova, fără a recurge la invadarea ei”, a declarat generalul român Alexandru Grumaz.

UPDATE Serviciul rus de supraveghere a siguranței agriculturii a interzis temporar în această săptămână importurile de roșii, ardei, pepeni proaspeți, grâu, semințe de in și linte din Kazahstan, după ce țara vecină a refuzat să adere la BRICS, organziația internațională  din care fac parte Brazilia, Rusia, India, China, Africa de Sud, Egipt, Etiopia, Iran și Emiratele Arabe Unite. Decizia Kazahstanului reprezintă o lovitură pentru șeful de la Kremlin, Vladimir Putin, scrie Politico.

UPDATE Forţele ruse au lansat 135 de drone împotriva teritoriului ucrainean în noaptea de joi spre vineri, într-unul dintre cele mai masive atacuri cu dispozitive fără pilot de la începutul războiului.

UPDATE Ministerul ucrainean de Externe a negat, într-un comunicat, că Ucraina intenţionează să dezvolte arme de distrugere în masă, aşa cum s-a sugerat în informaţiile publicate de ziarul german BILD. 

UPDATE Ministrul ucrainean al apărării Rustem Umierov a anunțat că Norvegia va livra în curând Ucrainei șase avioane de luptă F-16.

UPDATE Statele membre ale Uniunii Europene şi-au exprimat în mod explicit sprijinul pentru Chişinău şi condamnă Rusia pentru încercările constante de a-i submina traseul democratic. O secţiune specială cu privire la Republica Moldova a fost inclusă în declaraţia finală a Consiliului European în urma unei iniţiative a României, după cum au declarat pentru corespondentul RRA Bogdan Isopescu surse din Consiliu. Acestea au precizat că România a propus şi un al doilea subiect – diferenţele de preţ la energie între ţările din estul Uniunii, care plătesc mai mult, şi cele din vest, potrivit Rador.

UPDATE Premierul ungar Viktor Orban susţine că planul de victorie propus de președintele ucrainean Volodimir Zelenski este „mai mult decât înspăimântător”. Zelenski a prezentat, joi, planul de victorie în cinci puncte Consiliului European de la Bruxelles, la o zi după ce a dezvăluit publicul planul în timpul unei sesiuni speciale a parlamentului ucrainean, potrivit Spotmedia.

UPDATE Canada intenţionează să ofere Ucrainei un pachet de ajutor militar în valoare de 47 de milioane de dolari americani (64,8 milioane de dolari canadieni), care va include arme de calibru mic, muniţie şi echipament de protecţie, a declarat vineri ministrul canadian al apărării, Bill Blair, într-un comunicat, relatează Reuters, transmite Agerpres.

UPDATE Poliția britanică investighează dacă spionii ruși au postat dispozitive incendiare – prin intermediul firmei de livrare DHL –în toată Europa după ce un dispozitiv incendiar dintr-un pachet a luat foc într-un depozit de lângă Birmingham și un altul în Leipzig.

UPDATE SUA reorientează pregătirea piloților ucraineni de F-16 pe tinerii cadeți, mai degrabă decât pe personalul cu experiență al Forțelor Aeriene, iar această decizie ar putea prelungi cu multe luni termenul limită pentru ca Kievul să primească o escadrilă completă de avioane de luptă, notează Adevărul.

UPDATE Pe parcursul lunii septembrie, trupele ruse au atacat regiunea Herson cu drone de peste 2.700 de ori, iar de la începutul lunii octombrie, de încă aproximativ 1.500 de ori, relatează Ukrinform, notează Mediafax.

UPDATE Statele Unite au anunţat sancţiuni care vizează două companii chineze legate de producţia de drone folosite de Rusia în războiul său din Ucraina, relatează Agerpres, care citează AFP. Acestea sunt primele sancţiuni americane împotriva unor entităţi chineze „care dezvoltă şi produc direct sisteme complete de arme în parteneriat cu companii ruseşti”, a declarat Departamentul Trezoreriei într-un comunicat. Aceste decizii privesc în total trei companii – două în China şi una în Rusia – şi un cetăţean rus, pentru implicarea lor în dezvoltarea şi fabricarea unei drone de atac cu rază lungă de acţiune. Drona în cauză este proiectată de experţi cu sediul în China şi fabricată în uzine chineze, în colaborare cu companii ruseşti de apărare, a precizat Departamentul Trezoreriei.

UPDATE Preşedintele României, Klaus Iohannis, a pledat, în cadrul Consiliului European, pentru un mesaj ferm din partea UE de susţinere a Republicii Moldova în procesul de integrare europeană, relatează Agerpres.  

UPDATE Volodimir Zelenski a declarat că o invitaţie oficială de a adera la NATO este „singura modalitate” prin care Ucraina poate supravieţui invaziei Rusiei, în timp ce preşedintele ucrainean a îndemnat aliaţii occidentali să sprijine planul său de a pune capăt războiului. Zelenski a declarat că aderarea Ucrainei la Alianţa Nord-Atlantică - prima dintre cele cinci etape ale „planului său de victorie” - este esenţială pentru a-l aduce pe preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, la masa negocierilor. „Nu putem fi foarte puternici fără a avea o invitaţie care ne întăreşte căile diplomatice de a pune capăt războiului”, a declarat el pentru Financial Times. „Acest război se va termina atunci când Putin va fi izolat şi împins de alţi parteneri spre diplomaţie”, notează Mediafax. 

 

UPDATE Generalul Valeri Zalujnîi, fost comandant-șef al armatei ucrainene și actualul ambasador al Ucrainei la Londra, a declarat este aproape imposibil să se găsească o cale prin care Kievul poate ieși din starea de război „prelungit” cu Rusia, scrie HotNews.

UPDATE Rusia susține că a distrus patru din cele 67 de obuziere autopropulsate Caesar livrate Ucrainei, potrivit unui raport al publicației spaniole de apărare Infodefensa. Aceste obuziere, produse în Franța, sunt considerate bijuteria coroanei artileriei franceze. Ucraina a primit doar 67 de obuziere Caesar, cu o promisiune de 154 în total. Aceste unități de artilerie autopropulsate au fost printre primele sisteme majore furnizate de Occident pe care Ucraina le-a primit după invazia Rusiei în februarie 2022. La doar trei luni de la începerea războiului, Ministerul ucrainean al Apărării a publicat un videoclip în care își arată recunoștința, arătând una dintre unitățile Caesar primite în mișcare și trăgând obuze, evidențiind capacitățile avansate ale acestui obuzier de 155 mm.

UPDATE Președintele francez Emmanuel Macron a declarat joi seară că va discuta vineri la Berlin cu președintele american Joe Biden, premierul britanic Keir Starmer și cancelarul german Olaf Scholz despre garanțiile de securitate pentru Ucraina. „Chestiunea-cheie este natura garanțiilor de securitate și despre asta vom discuta mâine”, a declarat el presei, notează HotNews.

UPDATE Joe Biden a sosit joi noapte la Berlin pentru ultima sa vizită oficială în Germania, care care va avea ca obiective principale sprijinul occidental pentru Ucraina și conflictul din Orientul Mijlociu, transmite AFP. În timpul vizitei sale de 24 de ore, el se va întâlni cu cancelarul Olaf Scholz și cu liderii Franței și Regatului Unit. Principalele subiecte de pe agendă vor fi Ucraina și Orientul Mijlociu.

UPDATE Marea Britanie a anunțat joi că a impus sancțiuni împotriva a 18 petroliere rusești și a patru nave care transportă gaz natural lichefiat (GNL), fiind cea mai mare serie de sancțiuni aplicate așa-numitei ”flote din umbră”. O analiză Politico și SourceMaterial arată că navele lasă în urmă scurgeri de petrol, traversând coridoare de transport maritim aglomerate.

UPDATE Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski a declarat la întâlnirea cu secretarul general al NATO Mark Rutte că Ucraina merită să devină al 33-lea membru al NATO, argumentând că ar fi greşit din punct de vedere politic ca ţara sa să fie lăsată în afara Alianţei.

 

UPDATE NATO lucrează pentru a aduce Ucraina tot mai aproape de alianță, a declarat joi secretarul general al acesteia, Mark Rutte, adăugând că este esențial ca NATO să continue să ofere țării ajutor militar, potrivit HotNews.

UPDATE Norvegia şi-a majorat sprijinul total pentru sectorul energetic al Ucrainei la 3 miliarde de coroane (aproximativ 274,2 milioane de dolari), ca parte a planului său mai amplu de ajutor, potrivit Ministerului norvegian al Afacerilor Externe. Aceasta include 1,5 miliarde de coroane (117 milioane de dolari) alocate recent pentru pregătirea infrastructurii energetice a Ucrainei pentru iarnă, notează Mediafax.

UPDATE Statele membre ale Alianței Nord Atlantice sunt dispuse să ajute Ucraina, dar nu și să accepte o aderare, în contextul riscului unui război cu Rusia, potrivit unui general român citat de Adevărul. De altfel, o aderare a țării la NATO nu aduce automat un succes al statului față de invadatorul său.

UPDATE Donald Trump l-a învinuit joi pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski pentru că a ajutat la declanşarea războiului ţării sale cu Rusia. Acest comentariu sugerează în continuare că Trump este posibil să schimbe radical politica SUA faţă de Ucraina dacă va câştiga alegerile din 5 noiembrie, notează Reuters.

UPDATE Comandanții forțelor nucleare strategice ale Rusiei vor testa pregătirea de luptă a unităților sale cu baza în orașul Bologoye, a transmis vineri Ministerul rus al Apărării, citat de agenția de presă RIA. Exercițiul va implica manevre și desfășurarea lansatoarelor mobile de rachete balistice intercontinentale Yars, a precizat aceasta.

UPDATE Rusia câștigă pe zi ce trece tot mai mult teren în Ucraina, iar frontul stă să cadă, în pofida eroismului apărătorilor ucraineni. Potrivit Reuters, ucrainenii vor evacua Kupiansk, un nord feroviar aflat pe râul Oskil, și oraşul Borova, aflat mai la sud, în apropierea oraşului Izium, un alt centru logistic important. Potrivit sursei citate, guvernatorul regional din Harkov, Oleg Sinegubov, a declarat deja la televiziunea națională ucraineană că evacuarea este obligatorie pentru toți cetățenii.

UPDATE Premierul român Marcel Ciolacu a declarat joi că nu a fost niciun pericol legat de alerta de drone din judeţul Constanţa. Întrebat dacă există sau nu o lege pentru a fi doborâte dronele, Ciolacu a răspuns: "Dacă o dronă se îndreaptă spre un obiectiv civil sau militar va fi doborâtă. Se vede traiectoria. Nu pot intra în toate detaliile, s-a ştiut şi în seara asta, din momentul în care a intrat în apele teritoriale române sau s-a presupus acest lucru a fost timp de alarmă şi de ridicare a avioanelor F-16 şi F-18. Lucrurile sunt sub control. Acele drone care cad foarte aproape de malul Dunării de obicei sunt lovite de antiaeriana ucraineană".

UPDATE Ministerul Apărării NNaţionale din România a informat că joi, în jurul orei 17,00, sistemul de supraveghere radar al Armatei României a indicat o ţintă aeriană de mici dimensiuni într-o zonă în largul Mării Negre, la aproximativ 150 km est de localitatea Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa. "Conform procedurilor, au fost activate structurile aflate în Serviciul de Luptă Poliţie Aeriană Extinsă sub comandă NATO, iar ulterior Poliţia Aeriană sub comandă naţională. Ca urmare a evoluţiei ţintei aeriene pe un traseu îndreptat către frontiera de stat a României, pentru monitorizarea situaţiei au fost decolate succesiv două aeronave F-18 ale Forţelor Aeriene Spaniole, de pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, respectiv două aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Române, de pe Baza 86 Aeriană Borcea. Semnalul radar a indicat traversarea frontierei terestre a României în jurul orei 19,00, în zona localităţii Eforie Nord, evoluând ulterior în direcţia Topraisar", a precizat MApN, într-un comunicat transmis Agerpres.

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 966: Alerta pentru Moldova, oraș evacuat și atac masiv! Planul victoriei are 5 puncte și 3 anexe secrete
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 967: Atac masiv și plan prezentat la Bruxelles. ISW: Putin ia în calcul invazia totală a Moldovei
/VIDEO/ În numele Kremlinului! Cum au adunat preoții din subordinea lui Marchel semnături pentru Victoria Furtună
/VIDEO/ În numele Kremlinului! Cum au adunat preoții din subordinea lui Marchel semnături pentru Victoria Furtună
/PROMO/ Seamănă minciuni și seceră voturi: Despre sperietorile campaniei electorale - de la 17:45, la „Moldova Gândește LIVE”
/PROMO/ Seamănă minciuni și seceră voturi: Despre sperietorile campaniei electorale - de la 17:45, la „Moldova Gândește LIVE”
/VIDEO/ Provocare la TV8, în timpul dezbaterilor. Mariana Rață: „Am chemat poliția. Ne cerem scuze de la telespectatori”
/VIDEO/ Provocare la TV8, în timpul dezbaterilor. Mariana Rață: „Am chemat poliția. Ne cerem scuze de la telespectatori”
/VIDEO/ Târg de caritate la Bubuieci: Mai mulți elevi au gătit pentru a ajuta doi copii grav bolnavi
/VIDEO/ Târg de caritate la Bubuieci: Mai mulți elevi au gătit pentru a ajuta doi copii grav bolnavi
/VIDEO/ Incendiu puternic în Chișinău. Subsolul unui bloc de locuit a fost cuprins de flăcări
/VIDEO/ Incendiu puternic în Chișinău. Subsolul unui bloc de locuit a fost cuprins de flăcări

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.