Breaking news/LIVE TEXT/ Războiul din Ucraina, ziua 1061: Atacuri nocturne la Nikopol. Rușii au mai lansat 351 de lovituri în Zaporojie

/VIDEO/ Scântei între Ceban și PAS: Primarul acuză guvernarea că „se folosește într-un mod cinic de oameni”

missing
15 ianuarie 2024, ora 14:55

Primarul Ion Ceban a început din nou ședința Primăriei Chișinău cu reproșuri la adresa guvernării. De această dată, edilul Capitalei susține că în ultimele două săptămâni, municipalitatea ar fi ținta unor atacuri nu pentru că nu și-ar face corect munca, ci pentru că guvernarea ar fi intrat deja în campania electorală pentru alegerile prezidențiale. De cealaltă parte, deputatul PAS, Radu Marian, l-a acuzat pe Ion Ceban că folosește ședințele operative ale primăriei pentru a defăima oponenții politici.

Edilul Capitalei a declarat că cetățenii ar fi martorii unei „isterii create de guvernare” și a acuzat că Guvernul că ar crea probleme împotriva cărora protestează apoi:

„De două săptămâni, cetățenii din țară urmăresc o isterie creată de guvernare, în care sunt susținuți de presa galbenă. Toată lumea înțelege deja că ei singuri creează probleme, după care ies în stradă să protesteze. Se folosesc într-un mod cinic de oameni, în timp ce produc ilegalități și ne fură ca în codru. Prin asemenea acțiuni, schimbă accentele de la problemele reale, pe care tot ei le-au creat. Recurg la aceste isterii, deoarece se tem. Pe lângă tot asta, ne mai lipsesc intenționat de anumite servicii și ne lasă fără acoperire financiară, după care vin să protesteze”.

Într-o postare pe rețelele de socializare, deputatul PAS, Radu Marian, i-a cerut primarului de Chișinău să nu mai organizeze online ședințele serviciilor municipale, ci să răspundă direct la întrebările jurnaliștilor și cetățenilor care l-au votat. Totodată, Marian a scris că după alegerile locale, ar ieși „mai mult la suprafață incompetența primarului și amploarea dezastrului la instituția pe care o conduce”.

„Deja de mai mult timp, Ceban folosește ședințele operative de luni cu serviciile primăriei pentru a turna zoaie peste oponenți politici și pentru a-i face „prostălani” pe chișinăuieni. Azi nu cred că va fi o excepție. În loc să facă aceste ședințe în sala de ședințe a Primăriei, în mod transparent, cu participarea presei (așa cum era întotdeauna), Ceban face ședințele online prin conferință video, pentru a se ascunde de presă și pentru a nu primi întrebări incomode. 

Acesta vrea să țină lucrările primăriei cât mai ascunse de ochiul public. Însă după alegerile locale, vedem cu toții cum iese și mai mult la suprafață incompetența primarului și amploarea dezastrului la instituția pe care o conduce: dublarea într-un singur an a costurilor de plată a dobânzilor la credite, tăierea finanțării programului afterschool de care depindeau 40 mii copii, tăierea finanțării serviciilor pentru persoane cu dizabilități și curățarea defectuoasă a străzilor după ninsoare. Pe fundalul acestor mari probleme, primarul continuă să facă politică pe Zoom și să se ascundă de presă și de societate după ecranul calculatorului. Nu pentru asta l-au votat chișinăuienii. Îi solicit primarului să nu se ascundă după conferințe zoom și să iasă în fața presei și cetățenilor orașului”, a spus deputatul PAS.

Am cerut o reacție și purtătorului de cuvânt al Guvernului, dar nu am primit un răspuns deocamdată.

Nu e prima dată când Ceban acuză guvernarea. Recent, acesta a pasat vina asupra Guvernului, după ce a anunțat că primăria nu poate susține financiar activitatea grupelor cu program prelungit pentru elevii din clasele primare. Autoritatea locală a precizat că va cere bani de la Executiv pentru a reveni la practica finanțării orelor prelungite, precizând că nu este corect ca municipiului Chișinău să-i revină doar 13% din contribuția Capitalei la bugetul de stat. De cealaltă parte, ministerul Finanțelor a anunțat anterior că, în 2024, transferurile către municipiul Chișinău au fost majorate cu aproape 40 de milioane de lei.

Recent, invitați la emisiunea Cutia Neagrăde la TV8, deputatul PAS, Vasile Grădinaru, și consilierul municipal, Victor Chironda, au declarat că primarul Ion Ceban trebuia să aloce în primul rând bani pentru categoriile vulnerabile și abia apoi pentru concerte și ghirlande. Potrivit acestora, există bani pentru activitatea grupelor cu program prelungit în școli, dar și pentru asistenții sociali, dar Ceban i-ar economisi pentru o eventuală campanie electorală în ajunul alegerilor prezidențiale.

Natalia Ixari, consiliera primarului Ion Ceban. Aceasta a menționat: „Nu comentăm acțiunile și declarațiile electorale ale PAS privind situația gravă care au creat-o tot ei prin reformele absurde. Nu au ieșit dintr-o campanie electorală că au intrat în campania prezidențială pentru care muncesc zilnic. De fapt, ceea ce fac ei, în fiecare zi, este de a distrage atenția de la problemele și ilegalitățile pe care le comit. Printre care: închiderea de școli, universități, spitale și demiterea funcționarilor din sistemul social și educațional. Tot ei pentru anul 2024, au tăiat din bugetul pentru domeniul educație 350 milioane de lei și cer de la Chișinău. Datoria de stat a fost crescută în ultimii 3 ani cu 26 de miliarde de lei și poporul nu cunoaște pe ce s-au cheltuit acești bani”.

/VIDEO/ Critici la adresa lui Ion Ceban: Alocă bani pentru concerte și ghirlande, în detrimentul copiilor și categoriilor vulnerabile?
/VIDEO/ Părinți, cu copiii la ușa Primăriei Chișinău: Au solicitat din nou păstrarea grupelor cu program prelungit pentru elevi
/Opinii/ Chișinăul a gestionat prost situația de după ninsori pentru că nu a cerut ajutor. „Ceban trebuia să își evalueze forțele”

Așa cum ne așteptam din start, gazul rusesc revine în Transnistria. Grinch și-a făcut treaba băgând frigul, întunericul și spaima în locuitorii din stânga Nistrului, iar acum, cu pompă, anunță ajutor umanitar pentru salvarea regiunii de dezastrul pe care tot el l-a produs. Haideți să vorbim verde-n ochi despre pagubele politice după noul raid energetic al Rusiei în Moldova.
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Grinch de la Moscova, morocănosul care fură Crăciunul moldovenilor
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Salariile mizerabile ale profesorilor vs. pensiile obraznice ale judecătorilor Curții Constituționale
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Gazul otrăvit al Rusiei. Cum Moldova a ajuns din nou în capcana Gazprom?
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Cine este Călin Georgescu? Terapia cu șoc de la alegerile prezidențiale din România
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: 1000 de zile de război. Ucraina rezistă contra ursului turbat, înnebunit după miros de sânge
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Epopeea reformelor de la Procuratura Anticorupție. De la DNA, la covata spartă?
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Antieroii campaniei electorale. Cine sunt cei care incită la ură și dezbinare în Moldova
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Referendum salvat la limită de diasporă. Alegerile au fost influențate de corupție, îngâmfare și lene
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: UE sau russkii mir? Să avem grijă ce alegem la referendumul din 20 octombrie
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Apostolii minciunii și războiului. Cum unii preoți au devenit propagandiști cu crucea în mână
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Pensii de lux în UE vs. sărăcia pensionarilor din Republica Moldova și Rusia
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Putin, Lavrov, Peskov și viața de lux a copiilor lor în Europa
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: De ce hoții din Moldova se tem de UE și se opun procesului de integrare al țării noastre?
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Unde sunt banii de la UE? Cum au fost cheltuiți 2,2 miliarde de euro în Moldova
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin

/VIDEO/ Amendă de 200 milioane de lei pentru întreprinderi de producere a uleiului. Companiile spun că vor contesta în instanță
/VIDEO/ Amendă de 200 milioane de lei pentru întreprinderi de producere a uleiului. Companiile spun că vor contesta în instanță
/VIDEO/ Bătut în plină stradă de un grup de persoane. Mărturiile unui tânăr homosexual și reacția poliției
/VIDEO/ Bătut în plină stradă de un grup de persoane. Mărturiile unui tânăr homosexual și reacția poliției
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1060: Atac mortal la Kiev și spioni pe Telegram. Condiția Germaniei pentru a trimite soldați în Ucraina
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1060: Atac mortal la Kiev și spioni pe Telegram. Condiția Germaniei pentru a trimite soldați în Ucraina
/VIDEO/ Verde-n ochi: Noul raid energetic al Rusiei în Moldova. Grinch de la Moscova și-a făcut treaba
/VIDEO/ Verde-n ochi: Noul raid energetic al Rusiei în Moldova. Grinch de la Moscova și-a făcut treaba
/HARTĂ/ Cutremur în România! Ce magnitudine a avut și unde s-a simțit
/HARTĂ/ Cutremur în România! Ce magnitudine a avut și unde s-a simțit

/VIDEO/ Istoria, rescrisă sub tiparul Kremlinului: Cum se infiltrează propaganda în școlile din Federația Rusă

missing
19 ianuarie 2025, ora 14:25

Moscova rescrie istoria pentru a-și justifica deciziile politice și pentru a „modela” generațiile viitoare, iar educația în școli este transformată într-un mijloc de propagandă. Despre noile manuale de istorie din Rusia și noi legi care discriminează copiii migranților s-a discutat în cadrul emisiunii „Alo, TV8”

„Occidentul rescrie istoria”, „Cultura rusă este sub asediu”, „Ucraina a fost invadată pentru a apăra etnicii ruși”. Aceste sloganuri promovate intens de Kremlin trădează mai degrabă politica reală a Moscovei decât pe cea a Occidentului.

Pe 10 decembrie, când întreaga comunitate internațională sărbătoarea Ziua Internațională a Drepturilor Omului, deputații din Duma rusă examinau un proiect de lege care interzice înscrierea copiilor migranți în școli fără cunoștințe de limbă rusă, carea  a intrat în vigoare. În Federația Rusă sunt 209.000 copii care nu dețin cetățenia rusă.

„Chiar și un singur copil care nu vrea sau nu poate să învețe „otrăvește” viața întregii clase. Profesorul pierde pentru el timp neproporțional, așa că pentru ceilalți îi rămâne mai puțină putere și timp. Dar și el (elevul), din cauza plictiselii, se comportă neadecvat și îi distrage pe ceilalți de la învățare. Va trebui totuși să-i limităm. Ce-i drept, acest lucru nu corespunde cu unele acorduri internaționale ale Rusiei, așa că acordurile vor trebui revizuite. Consider că oamenii care sunt gata să vină la noi cu toată familia sunt bineveniți, dar cu condiția ca să nu rămână în bula lor, dar să fie absorbiți de cultura noastră și să devină parte a civilizației ruse”, susținea deputatul în Duma de stat a Federației Ruse Anatoly Wasserman.

Pe lângă proiectul de lege discriminatoriu și retorica incisivă a deputatului Anatoly Wasserman, care este membru al Comisiei pentru educație din Duma de Stat, Kremlinul a venit și cu modificări privind istoria predată în școli. Astfel, în ultimii doi ani, elevii au primit manuale de istorie „actualizate”.

„Toți elevii din clasa a 10 și a 11 vor învăța în acest an istoria după manualul unic. Grupul de autori în frunte cu Vladimir Medinsky au finalizat un lucru uriaș. Din vechile manuale au ce era mai bun, iar textul a fost actualizat în proporție de 50-70%. Un capitol întreg a fost dedicat Operațiunii militare speciale. În paragraful „Rusia – țara eroilor” sunt amintite faptele eroice ale 18 militari și comandanți care s-au evidențiat prin curajul lor. După ce se va termina Operațiunea militară specială, manualul va fi actualizat”, este o secvență dintr-un reportaj difuzat la un post rusesc de televiziune.

Dacă analizăm manualul de istorie pentru clasa a 11-a din 2014 și îl comparăm cu cel din 2023, devine evident cum Moscova își rescrie trecutul.

În versiunea veche, perioada postbelică de guvernare a lui Stalin este descrisă ca un regim în care normele democratice nu erau respectate nici măcar formal, caracterizată de represiuni în urmă cărora au avut de suferit milioane de oameni. În ediția actualizată, represiile sunt amintite printre rânduri, iar Stalin capătă portretul unui mare lider, care ar fi reușit să unească și să întărească societatea sovietică.

Schimbări radicale s-au făcut și în capitolul dedicat Rusiei și lumii contemporane. De exemplu, în 2014, manualul accentua că relațiile dintre Federația Rusă și Occident oscilau între cooperare și o răceală vizibilă. În aceeași cheie sunt prezentate și relațiile dintre Moscova și Kiev, care au fost rezumate într-o pagină, iar evenimentele din 2014 au fost reduse la un singur paragraf:

„În 2014, relațiile dintre Rusia și Ucraina s-au înrăutăți semnificativ din cauza crizei ucrainene. Drept rezultat al protestelor, care au fost conduse de naționaliștii radicali din opoziție, președintele Ucrainei Ianukovici a fost înlăturat de la putere și a fugit din țară....O parte din regiunile din Est au luat drumul autodeterminării.”

Noul manual reinterpretează și perioada post-sovietică din perspectiva narativelor actuale promovate de Rusia. Chiar și denumirile unor evenimente au fost modificate pentru a le diminua importanța. Spre exemplu, războiul din Cecenia este acum descris drept criza politico-militară din Cecenia. Aici regăsim și idei propagandistice:

„După prăbușirea URSS, milioane de vorbitori de limbă rusă au rămas în afara hotarelor Rusiei. Rușii au devenit cel mai divizat popor din lume. În mai multe țări, drepturile rușilor au fost încălcate în mod flagrant. Oamenii au fost nevoiți să fugă în Rusia, lăsând toate bunurile agonisite”.

Războiul din Ucraina, camuflat sub denumirea de „Operațiunea militară specială”, reprezintă un capitol aparte în manual. Aici se pot regăsi majoritatea mesajelor propagandistice actuale ale Moscovei.

Kremlinul acuză statele europene de rescrierea istoriei, însă, în realitate, își reflectă propriile practici. Sub conducerea lui Vladimir Putin, Moscova își adaptează trecutul pentru a sprijini agenda politică actuală. Totodată, transformă școala într-un instrument de îndoctrinare, folosind propaganda pentru a modela generațiile viitoare.

Investigațiile anului 2024. Analizăm provocările jurnaliștilor și (in)acțiunile autorităților astăzi la Cutia Neagră PLUS. Invitate: Alina Radu, directoarea Ziarului de Gardă și Cornelia Cozonac, directoarea Centrului de Investigații Jurnalistice.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vlad Filat, este invitatul emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Republica Moldova a fost vizitată, în secret, de mai mulți miliardari ruși în 2023. Unii dintre ei se regăsesc pe lista de sancțiuni a Ucrainei, pentru suspiciuni că ar finanța armata rusă. Alții au fost declarați indezirabili în state membre UE pentru aceleași motive. La Chișinău i-a adus un scop comun - obținerea cetățeniei moldovenești. După închiderea programului cetățenie prin investiții, în Moldova s-a dezvoltat o piața neagră de servicii de facilitare a obținerii cetățeniei. Afacerea se bazează pe falsificarea certificatelor de naștere. În calitate de părinți ai oligarhilor ruși sunt persoane decedate, în fragedă copilărie, încă acum 75 de ani. Cutia Neagră PLUS a identificat printre beneficiarii schemei și un businessman rus, care s-a ocupat de administrarea banilor oligarhului Roman Abramovici.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Comisia Pre-vetting a ajuns pe final de mandat. Despre cele mai importante provocări și scandaluri legate de procesul de evaluare a candidaților și de membrii Comisiei. Invitați: Herman von Hebel și Nadejda Hriptievschi.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
De ce trenează schimbările în justiție? Cum a ajuns reforma anticorupție un eșec? De ce durează atât de mult curățenia în sistem? Aflăm răspunsurile de la ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a intrat în posesia mai multor ore de înregistrări audio ale discuțiilor purtate de Veaceslav Platon cu Ilan Șor, doi prieteni buni în acea perioadă. Discuțiile ne-au ajutat să reconstruim, piesă cu piesă, întregul puzzle al celei mai mari crime financiare din istoria Republicii Moldova - „Furtul miliardului”.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Vettingul este cea mai discutată reformă din domeniul Justiției. Urmează noi demisii la Curțile de apel Bălți, Cahul și Comrat? Câți judecători de la Curtea de Apel Chișinău vor promova testul de integritate? Cine și cum influențează procesul de evaluare a magistraților? Cum se simte vettingul pe interior, dar și care este impactul acestuia asupra întregului sistem, discutăm la Cutia Neagră PLUS. Invitați: vicepreședintele Comisiei Vetting Andrei Bivol și judecătorul Dumitru Racoviță.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Candidatul la funcția de președinte Alexadr Stoianoglo și-a petrecut, anul acesta, Crăciunul pe stil vechi în prestigioasa stațiune balneară cehă, Karlovy Vary. Stoianoglo și soția sa Țvetana Curdova au mers acolo însoțiți de prieteni de familie. Cel care a plătit hotelul pentru toți este un moldovean cu afaceri în România, care în utimii doi ani a sponsorizat cu milioane de lei diverse proiecte sociale promovate de Șor. Sponsorul lui Șor l-a însoțit pe Stoianoglo în această vacanță.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Campania electorală pentru alegerile prezidențiale și referendum a determinat Kremlinul să își mobilizeze toate resursele din R. Moldova. În lupta pentru fotoliul de șef al statului, dar și pentru compromiterea referendumului, au fost aruncate chiar și cele mai „sfinte” resurse - preoții. Cutia Neagră PLUS a aflat că în campania de colectare a semnăturilor pentru candidata Victoria Furtună, susținută de gruparea criminală Șor, au fost implicați activ și câțiva preoți din nordul republicii. Fețele bisericești au adunat semnături de la oameni din sate sub pretexte false. Aceiași preoți, cu câteva săptămâni mai devreme, au fost în pelerinaj la Moscova de unde s-ar fi întors cu instrucțiuni și carduri bancare MIR.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Afaceri profitabile în UE și cetățenie europeană. Ce secrete ascunde în familie candidatul pro-rus Vasile Tarlev? Ce nu a spus Natalia Morari despre investiția sa în Bitcoin? Din ce surse financiare trăiește și cine stă în spatele Victoriei Furtună? Aflați în noua investigație de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Unsprezece candidați s-au înscris în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Cei mai mulți dintre ei nu sunt noi în politică. Au deținut anterior funcții publice în Guvern sau au fost aleși locali. Și-au schimbat viziunile politice în funcție de context. Au făcut promisiuni electorale, dar nu le-au respectat. S-au jurat că nu vor face anumite lucruri, dar și-au încălcat cuvântul. Cutia Neagră PLUS a urmărit cum și-au schimbat în timp retorica unii actuali candidații la funcția de șef al statului și vă spunem despre ei în noua investigație.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Procurorul general, Ion Munteanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Găgăuziyaland, proiectul electoral al lui Ilan Șor, are un sponsor misterios din echipa fugarului Gheorghe Cavcaliuc. Parcul de distracții a fost deschis în ajunul campaniei pentru alegerile prezidențiale. Inaugurarea a avut loc în lipsa autorizației de funcționare și în pofida încălcărilor admise la construcție.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Emisiunea Cutia Neagră PLUS se întoarce cu un NOU SEZON de investigații. În fiecare duminică - demascăm hoții și analizăm minuțios fărădelegile. Doar la TV8!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a realizat investigații despre promisiuni electorale false făcute de Șor, în spatele cărora se ascundeau scheme de spălarea a banilor. Investigații despre riscurile de Securitate pentru R. Moldova ascunse în activitatea unei companii de taxi, sau în predicile bisericești ale unor clerici din Mitropolia Moldovei, despre problemele din justiție și cele legate de vetting, despre ilegalități si hoții care se întâmplă chiar astăzi în R. Moldova și încă ar putea fi oprite. Ce s-a întâmplat după apariția acestora, dar și cum reacționează autoritățile atunci când presa de investigații le semnalează ilegalități?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul Agenției Proprietăți Publice, Roman Cojuhari, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Peste 70 de judecători au fost cercetați penal în ultimii 10 ani în R. Moldova pentru acte de corupție, trafic de influență, spălare de bani sau emiterea unor hotărâri contrare legii. Dar până astăzi, niciun magistrat nu a ajuns la închisoare. Reporterul de la Cutia Neagră PLUS a analizat cele mai răsunătoare dosare pornite pe numele magistraților și vă spune care este soarta lor.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Este unul dintre cei mai vizibili și vocali bloggeri pro-Kremlin din Moldova. A servit tuturor oligarhilor apropiați puterii, iar acum promovează activ agenda lui Ilan Șor. În ultimii ani, Gabriel Călin a făcut mai multe achiziții importante. Ce îl leagă pe Gabriel Călin de interesele Kremlinului și ce bunuri și-a procurat, aflați de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Sergiu Caraman
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai mulți tineri moldoveni au fost folosiți în ultimul an într-o campanie amplă de destabilizare a opiniei publice din Moldova și din Franța. Executorii au conexiuni directe cu protestele organizate la Chișinău de Partidul Șor. Iar scenariile poartă semnătura serviciilor secrete rusești. „Pionii FSB pe axa Chișinău-Paris”, o investigație transfrontalieră realizată de Cutia Neagră PLUS.

TV8 angajează noi colegi! Cum poți deveni reporter de investigație sau editor video la „Cutia Neagră PLUS”
TV8 angajează noi colegi! Cum poți deveni reporter de investigație sau editor video la „Cutia Neagră PLUS”
/VIDEO/ Bătut în plină stradă de un grup de persoane. Mărturiile unui tânăr homosexual și reacția poliției
/VIDEO/ Bătut în plină stradă de un grup de persoane. Mărturiile unui tânăr homosexual și reacția poliției
Președinta a dat-o în judecată pe cetățeana care i-a denigrat bunicul într-o postare pe Facebook. Când are loc prima ședință
Președinta a dat-o în judecată pe cetățeana care i-a denigrat bunicul într-o postare pe Facebook. Când are loc prima ședință
/VIDEO/ Verde-n ochi: Noul raid energetic al Rusiei în Moldova. Grinch de la Moscova și-a făcut treaba
/VIDEO/ Verde-n ochi: Noul raid energetic al Rusiei în Moldova. Grinch de la Moscova și-a făcut treaba
/VIDEO/ Planul decuplării Tiraspolului de la gazul Rusiei. Recean explică vizita permisă lui Krasnoselski
/VIDEO/ Planul decuplării Tiraspolului de la gazul Rusiei. Recean explică vizita permisă lui Krasnoselski

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2025 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.