/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 811: Lupte grele la Harkov, vizită-surpriză și bombe în cutii de ceai. SUA: Putin e disperat

externe

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

29 martie 2024, ora 14:56

Armata rusă a atacat cu drone districtele Pavlograd, Krivoi Rog, Dniprovsk și Kamianske, în dimineața zilei de 29 martie. În zona Dnipro au fost distruse 4 rachete. Potrivit guvernatorului regional, Serhii Lisak, cel puțin 10 oameni au fost răniți, printre care și o copilă de 5 ani. Un blogger din afara oraşului Kamianske, un oraş-port de peste 200.000 de locuitori cu o centrală hidroelectrică aflată în amonte de râul Nipru, a raportat un crater de patru metri adâncime şi zece metri lăţime în district.

UPDATE MApN a transmis vineri că la Brăila ar fi găsit „elemente ale unei posibile drone” care ar fi căzut pe teritoriul românesc. Reamintim că o explozie s-a produs joi seara, în jurul orei 20.00, în Insula Mare, la 8 kilometri de Brăila și la 23 de kilometri în interiorul teritoriului românesc, relata presa locală care vorbea de prăbușirea unei drone militare. Premierul Marcel Ciolacu a avut vineri prima reacție cu privire la drona căzută joi seara la 8 kilometri de Brăila. „Acum câteva minute am vorbit cu dl ministru al Apărării. De aseară s-a închis perimetrul. Se desfășoară o anchetă. Nu este prima, mi-aș dori să fie ultima, n-a pus viața în pericol nimănui”, a spus Ciolacu.

UPDATE Ucraina a primit o tranșă de finanțare de 1,5 miliarde de dolari în cadrul unui program al Băncii Mondiale, a declarat vineri premierul Denîs Șmîhal, potrivit Reuters. Ucraina se bazează pe ajutorul financiar din partea partenerilor săi occidentali, dar ajutorul extern s-a diminuat în primele două luni ale acestui an, iar un pachet de asistență din partea SUA este blocat de luni de zile de republicanii din Congres american.

UPDATE Premierul ucrainean Denîs Șmîhal a declarat vineri că rușii au fost atacate instalații energetice din șase regiuni, relatează Reuters. El a spus că Ucraina are nevoie de mai multe sisteme de apărare aeriană pentru a securiza infrastructura critică și pentru a proteja populația. Compania ucraineană de stat Naftogaz a anunțat că instalațiile sale au fost atacate vineri dimineață.

UPDATE Oleksandr Sîrskî, comandantul armatei ucrainene, a declarat vineri pentru presa ucraineană că numărul de soldați necesari pe front „a fost redus semnificativ” după ce au fost revizuite resursele, relatază Reuters. În decembrie, președintele Volodimir Zelenski a declarat că armata a propus mobilizarea a încă 500.000 de soldați. Numit în fruntea armatei în urmă cu o lună, Sîrski a declarat vineri că acest număr a fost „redus semnificativ”, dar nu a precizat ce număr de noi soldați consideră el că este necesar pentru armată.

UPDATE Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat într-un interviu acordat cotidianului moscovit Izvestia că planul de pace propus de Ucraina este inutil, deoarece se bazează pe noțiuni inacceptabile, cum ar fi retragerea Moscovei din zonele pe care le-a capturat, transmite Reuters.

UPDATE În noaptea de vineri, 29 mai 2024, forțele de ocupație ruse au atacat din nou masiv Ucraina cu rachete. Au fost înregistrate lansări de rachete de la aeronave Tu-95MS , Kinjal, rachete ghidate de aeronave, balistică din Crimeea, precum și drone de atac. Forțele Aeriene ale Forțelor Armate Ucrainene au raportat despre lansări de la Tu-95MS. Anterior, mai multe avioane inamice au fost înregistrate decolare de pe aerodromul Olenya. Este situat în regiunea Murmansk a Rusiei.

UPDATE Ucraina are nevoie de mai mult ajutor militar din partea aliaților săi pentru a face față unei așteptate ofensive rusești de amploare, care ar putea avea loc la sfârșitul lunii mai sau în iunie, a afirmat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski într-un interviu acordat postului CBS News.

UPDATE Explozii au fost auzite vineri dimineață în regiunile ucrainene Ivano-Frankivsk și Hmelnîțkîi și în orașul Dnipro, în timp ce rachete de croazieră rusești au fost reperate în spațiul aerian ucrainean, a relatat postul ucrainean Suspilne. Nu este clar dacă rachetele au atins vreo țintă, notează Reuters.

UPDATE Președintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a adresat un apel insistent președintelui Camerei Reprezentanților din SUA, Mike Johnson, pentru „adoptarea rapidă” a unui vast program de ajutor militar „vital” pentru țara sa, pe fondul intensificării atacurilor rusești, potrivit AFP.

UPDATE Un avion militar rusesc s-a prăbușit joi în mare, în largul portului Sevastopol din Crimeea, a declarat guvernatorul regiunii ocupate de Rusia. Autoritățile au anunțat că pilotul s-a catapultat în siguranță și a fost preluat de salvatori. Anterior, canalele rusești de Telegram au anunțat că un avion de luptă rusesc Su-35 s-a prăbușit în apropiere de Sevastopol. Nu este deocamdată clar ce a cauzat incidentul. Crimeea a fost frecvent, în ultima vreme, ținta atacurilor ucrainene.

UPDATE Rusia a blocat joi prin veto reînnoirea anuală a comisiei de experți ai ONU care monitorizează respectarea sancțiunilor împotriva Coreei de Nord din cauza programelor sale de dezvoltare a armelor nucleare și rachetelor balistice.

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 763: Atac la Harkov și victorie pentru ucraineni. Zelenski cere din nou apărare antiaerienă
Veste proastă pentru Rusia! Republica Moldova va semna un pact de securitate și apărare cu UE
Veste proastă pentru Rusia! Republica Moldova va semna un pact de securitate și apărare cu UE
/VIDEO/ A cucerit prin simplitate: Imagini din spatele camerelor, cu reprezentantul Franței la Eurovision, devenite virale
/VIDEO/ A cucerit prin simplitate: Imagini din spatele camerelor, cu reprezentantul Franței la Eurovision, devenite virale
/VIDEO/ Bărbatul acuzat de omorul Anei-Maria va mai sta după gratii. Măsura de arest preventiv, prelungită
/VIDEO/ Bărbatul acuzat de omorul Anei-Maria va mai sta după gratii. Măsura de arest preventiv, prelungită
În atenția șoferilor: Restricţii de circulaţie Ungaria, la finalul săptămânii
În atenția șoferilor: Restricţii de circulaţie Ungaria, la finalul săptămânii
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 811: Lupte grele la Harkov, vizită-surpriză și bombe în cutii de ceai. SUA: Putin e disperat
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 811: Lupte grele la Harkov, vizită-surpriză și bombe în cutii de ceai. SUA: Putin e disperat

externe

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 811: Lupte grele la Harkov, vizită-surpriză și bombe în cutii de ceai. SUA: Putin e disperat

14 mai 2024, ora 23:42

Republica Moldova și Uniunea Europeană urmează să-și aprofundeze cooperarea în domeniul apărării și securității la un nivel fără precedent, Chișinăul sfidând avertismentele Moscovei, informează Financial Times, dezvăluind în exclusivitate o propunere în acest sens a Uniunii. Antony Blinken s-a întâlnit cu președintele Volodimir Zelenski la Kiev, în cadrul vizitei sale neanunțate în Ucraina. Secretarul de stat al SUA a spus că o parte dintr-un pachet recent de ajutor al SUA a sosit deja în țară, iar restul este în curs de livrare, scrie Rador.

Între timp, confruntările sunt în plină desfășurare în regiunea Harkov, după ce armata rusă a declanșat o ofensivă vineri și a ocupat zeci de kilometri pătrați. Cu toate acestea, Kievul afirmă că rezistă cu fermitate asalturilor și își întărește apărarea în zonă. Forțele ruse atacă în direcția Lyptsi și Vovchansk, două orașe amplasate la aproximativ douăzeci, respectiv cincizeci de kilometri nord-est de Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina. Chiar dacă există temeri că rușii vor reuși o pătrundere în fața unei armate ucrainene cu resurse limitate, Volodimir Zelenski a asigurat luni seară că forțele de apărare efectuează „contraatacuri” și că sectorul este în proces de întărire. „Ne confruntăm cu infanteria și echipamentele inamice”, a subliniat el.

UPDATE Premierul român Marcel Ciolacu a afirmat marţi seară că este „prematur” să se spună dacă România va da sau nu sistemul Patriot Ucrainei, decizia, „extrem de importantă”, urmând a fi luată în cadrul CSAT. „O eventuală decizie a României deranjează foarte mult Moscova”, a mai afirmat Ciolacu, adâugând că „Rusia nu va ataca România”.

UPDATE Ucraina se confrunta marți seară cu întreruperi de energie electrică, după ce bombardamentele rusești asupra centralelor electrice au făcut ca acestea să nu poată face față scăderii temperaturilor, a anunțat compania de stat Ukrenergo, potrivit AFP.

UPDATE Republica Moldova ar urma să semneze un tratat în domeniul apărării cu Uniunea Europeană, informează Financial Times, care dezvăluie o propunere în acest sens a autorităților de la Bruxelles, scrie Gândul. Planul ar urma să fie aprobat săptămâna viitoare și prevede că Republica Moldova urmează să sporească schimbul de informații cu UE, va efectua exerciții militare comune și va fi inclusă în sistemul comun de achiziții de arme al Uniunii. Propunerea de „parteneriat de securitate și apărare” cu Bruxelles-ul vine în ciuda avertismentelor repetate ale oficialilor ruși că Moldova ar putea avea aceeași soartă ca Ucraina dacă se aliniază cu Occidentul.

UPDATE Nikolai Patrușev (72 de ani), fostul șef al Consiliului de Securitate al Rusiei, a fost numit în funcția de consilier prezidențial responsabil de supravegherea construcțiilor navale, a anunțat marți Kremlinul, potrivit agenției de presă Reuters.

UPDATE Armata rusă a introdus în serviciu racheta balistică intercontinentală Bulava cu lansare de pe submarine, aceasta fiind un element-cheie al modernizării arsenalului nuclear de care dispune Rusia, a anunţat marţi presa de stat rusă, preluată de Reuters și Agerpres.

UPDATE Anne Keast-Butler, care a fost numită la conducerea operațiunilor de informații ale Marii Britanii în luna mai a anului trecut, a folosit primul său discurs important pentru a sublinia amenințarea tot mai mare reprezentată de Kremlin. Ea a declarat că GCHQ (serviciile secrete britanice) sunt „din ce în ce mai îngrijorate de legăturile tot mai strânse dintre serviciile de informații rusești și grupurile proxy pentru a efectua atacuri cibernetice - precum și operațiuni suspecte de supraveghere fizică și sabotaj”.

UPDATE Guvernul maghiar nu doreşte să participe în niciun fel la pregătirea militarilor ucraineni şi la livrarea de arme, dar presiunea asupra Ungariei este uriaşă şi este de aşteptat ca în următoarele săptămâni să aibă loc o mare luptă cu privire la propunerea NATO, a avertizat luni ministrul de externe de la Budapesta, Péter Szijjártó, citat de MTI, scrie News.ro.

UPDATE În plin război împotriva Ucrainei, economistul Andrei Belousov devine noul ministru rus al Apărării. Apropiatul lui Vladimir Putin trebuie să asigure aprovizionarea armatei și să stimuleze economia de război.

UPDATE Veteranul Oleg Simoroz, 32 de ani, care s-a alăturat Forțelor de Apărare în 2022 și și-a pierdut picioarele luptele din Donbas, estul țării, a primit acasă o convocare la biroul militar, relatează radiodifuzorul ucrainean TSN. Simoroz se afla în străinătate, pentru protezare, și a afirmat că „este pur și simplu haos cu citațiile”, scrie Libertatea.

UPDATE Un cetăţean american a fost reţinut pentru 10 zile de un tribunal rus pentru că ar fi utilizat un limbaj obscen în timpul unei percheziţii efectuate de poliţie în apartamentul său, a relatat marţi ziarul rus Kommersant.

UPDATE Situaţia din regiunea Harkov "nu este catastrofală" şi există indicatori care indică o stabilizare, a declarat şeful serviciului secret al armatei ucrainene, Kirilo Budanov, la televiziunea naţională. Declaraţia lui Budanov a fost făcută după ce, cu o zi înainte, acesta ar fi declarat pentru New York Times că situaţia din regiune "este la limită" şi "se îndreaptă spre o situaţie critică în fiecare oră".

UPDATE Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat marţi ajutorul "crucial" al SUA, mulţumind Washingtonului pentru sprijinul bipartizan, dar în acelaşi timp a cerut SUA să trimită două sisteme de rachete Patriot suplimentare pentru a apăra oraşul Harkov şi restul regiunii nord-estice.

UPDATE Vladimir Putin va vizita China în această săptămână. Este prima deplasare externă a preşedintelui rus de la învestirea în noul mandat, notează Mediafax.

UPDATE Prezentatoarea și bloggerița Anastasia Ivleeva (33 de ani) revine cu prudență pe scenă, după luni de tăcere penitentă în urma scandalului „petrecerii aproape goale” de la Moscova. Ea este consiliată Vladimir Soloviov, realizator la postul de stat Russia 1, considerat unul dintre principalii propagandiști ai Kremlinului, relatează ziarul cehesc Blesk. „Este un proiect elaborat, coordonat de personalități marcante ale scenei media-politice oficiale. Regimul are nevoie de cei care pot influența masele”, explică experții în comunicare.

UPDATE Raportarea migranților la poliție, antrenarea copiilor în mânuirea armelor, sprijin logistic pentru luptătorii naționaliști ruși - sunt doar câteva din activitățile organizației „Obcina rusească”, care se dorește a fi o rețea de întrajutorare care promovează o viziune ultraconservatoare a Rusiei, se arată într-un Reportaj France24.

UPDATE Forţele ruse au preluat în ultimele ore controlul asupra localităţii Lukianţî, în apropiere de graniţa cu Rusia şi la aproximativ 40 de kilometri nord-est de Harkov, al doilea oraş ca mărime din Ucraina, potrivit influentului grup de analiză ucrainean DeepState, care monitorizează zilnic evoluţia conflictului, relatează EFE, preluată de Agerpres.

UPDATE Șeful agenției de informații militare a Ucrainei a spus că situația din regiunea Harkov se îndreaptă spre stabilizare, dar că Rusia ar putea trimite mai multe rezerve în zilele următoare. Kirilo Budanov, șeful serviciilor militare de informații ucrainene, estimează că ofensiva rușilor asupra Harkovului va mai dura încă ”trei, patru zile”, informează New York Times.

UPDATE Vladimir Putin l-a înlocuit, duminică, pe Serghei Șoigu cu Andrei Belousov în funcția de ministru al apărării, mutându-l pe Șoigu în funcția de secretar al Consiliului de Securitate în locul lui Nikolai Patrușev. 

UPDATE Kievul l-a schimbat pe comandantul forţelor de la Harkov, unde armata rusă avansează, şi l-a instalat pe generalul de brigadă Mihailo Drapatii, artizanul eliberării regiunii Herson la nouă luni de la lansarea invaziei ruse, scrie agenţia de presă RBC-Ukraine, scrie news.ro.

UPDATE Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a decis să-l demită pe Nikolai Patruşev din funcția de șef al Consiliului de Securitate, dar să-l păstreze aproape. Patrușev, adept al liniei dure a Kremlinului și aliat vechi al lui Putin, va fi consilier la Kremlin, potrivit Ziare.com.

UPDATE Un tren marfar a fost deraiat, marți, în apropiere de Volgograd, în sud-vestul Rusiei, de către persoane neautorizate, scrie B1. Deraierea a avut loc în Gata Kotluban, în Volgograd. Un rezervor de carburant și un vagon au luat foc, iar flăcările au fost stinse la scurt timp, conform Ziare.com. Autoritățile ruse nu au oferit niciun detaliu despre acest incident și nici despre persoanele neautorizate care au pus la cale planul.

UPDATE Preşedintele american Joe Biden a promulgat luni o lege care interzice uraniul îmbogăţit rusesc, a anunţat Casa Albă, în cel mai recent efort al Washingtonului de a perturba invazia preşedintelui Vladimir Putin în Ucraina, relatează Reuters. Interzicerea importurilor de combustibil pentru centralele nucleare va începe în aproximativ 90 de zile, dar permite Departamentului Energiei să emită derogări în caz de probleme de aprovizionare.

UPDATE „Nevăstuica sălbatică”, conform Business Insider, implică misiuni cu grad foarte ridicat de risc, efectuate de piloții ucraineni. Aceștia execută zboruri tip momeală și zboară la limita frontului pentru a atrage „în acțiune” apărarea antiaeriană inamicului, care se dovedește extrem de activă, scrie Defense Romania.

UPDATE Germania a anunţat transferul celui de-al treilea sistem de apărare aeriană PATRIOT în Ucraina, scrie Mediafax. „Nu a fost o decizie uşoară, pentru că nu avem atât de multe", a spus cancelarul Olaf Scholz. Germania va livra anul acesta arme Ucrainei de 7 miliarde de euro.

UPDATE Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a respins marți ideea că demiterea lui Serghei Șoigu de la șefia Ministerului Apărării și mutarea lui la Consiliul de Securitate ar fi o retrogradare, scrie Reuters.

UPDATE Premierul român Marcel Ciolacu a declarat, marţi, că a avut o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis despre trimiterea unui sistem Patriot către Ucraina, refuzând să-și arate poziția pe această temă și subliniind că urmează să se ia o decizie în acest sens în CSAT.

UPDATE Un al doilea oficial de rang înalt al Ministerului rus al Apărării a fost arestat sub acuzația de luare de mită, au declarat oficialii marți, la câteva zile după ce președintele Vladimir Putin l-a înlocuit pe ministrul Apărării, notează Adevărul. Comitetul de Investigații, cea mai înaltă agenție de investigare penală de stat din Rusia, a declarat că generalul Iuri Kuzneţov, șeful direcției principale de personal a ministerului, a fost arestat sub acuzația de luare de mită și plasat în arest preventiv.

UPDATE Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a sosit marți la Kiev. Este prima vizită în Ucraina a unui oficial american de rang înalt de când Congresul a adoptat luna trecută un pachet de ajutor militar de 61 de miliarde de dolari. Călătoria, neanunțată public în prealabil, are ca scop să arate solidaritatea SUA cu Ucraina, care se luptă să respingă atacurile la granița de nord-est. Blinken, care a sosit la Kiev cu trenul marți dimineața devreme, speră să „trimită un semnal puternic de încredere ucrainenilor, care se află în mod evident într-un moment foarte dificil”, a declarat un oficial american pentru jurnaliștii care au venit cu Blinken. „Misiunea secretarului aici este într-adevăr să vorbească despre modul în care asistența noastră suplimentară va fi implementată în așa fel încât să îi ajute să își consolideze apărarea (și) să le permită să preia din ce în ce mai mult inițiativa pe câmpul de luptă”, a spus oficialul, potrivit Reuters.

UPDATE Preşedintele Ucrainei a semnalat, în mesajul video de luni seară, că ofensiva rusă din nord-estul ţării s-ar putea extinde la încă două regiuni, el declarând că se înregistrează activităţi ostile comise de grupuri de sabotaj, precum şi bombardamente asupra regiunilor Sumî şi Cernihov, în timp ce în Harkov forţele ucrainene au trecut la contraofensivă.

UPDATE Statele Unite consideră că demiterea ministrului rus al apărării arată că președintele Vladimir Putin este „disperat”. „Acesta este încă un indiciu al disperării lui Putin de a-și continua războiul de agresiune împotriva Ucrainei, în ciuda faptului că acesta reprezintă o povară semnificativă pentru economia rusă și are ca rezultat pierderi grele pentru trupele rusești”, a declarat Vedant Patel reporterilor. „Rusia a început acest război neprovocat împotriva Ucrainei. Putin ar putea să-l încheie în orice moment prin retragerea forțelor sale din Ucraina”, a continuat purtătorul de cuvânt.

UPDATE Spioni ruși plănuiau să declanșeze o serie de atacuri cu bombă în capitala Kiev și în orașul Liov din vestul țării, afirmă autoritățile din Ucraina, conform Sky News. Biroul procurorului general al Ucrainei a informat luni că autoritățile au arestat doi agenți militari ruși în legătură cu planurile de a comite atacuri în centre comerciale și în apropierea unei cafenele din Kiev, precum și la o întreprindere din industria de apărare din Liov, confiscând totodată 19 dispozitive explozive. Potrivit Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), patru dintre bombe urmau să fie detonate la Kiev în ziua de 9 mai, când Rusia celebrează victoria sovietică asupra Germaniei naziste din 1945. „Conform planului serviciilor speciale rusești, explozibilii urmau să fie detonați în timpul orelor de vârf ale supermarketurilor, pentru a provoca daune maxime populației civile”, afirmă SBU. Dispozitivele explozive ce urmau să arunce în aer zone comerciale din Kiev erau disimulate în pachete de ceai, în timp ce o bombă a fost plasată într-o maşină pentru o explozie în apropierea cafenelei, potrivit SBU. Atacul de la Lvov era plănuit să aibă loc în februarie, a precizat SBU. Ţinta era, potrivit procurorilor, o întreprindere din domeniul apărării, nemenționată.

UPDATE Statele Unite fac „tot ce este omeneşte posibil” pentru a furniza rapid armament Ucrainei, care se confruntă cu o nouă ofensivă rusă, a declarat luni consilierul pe probleme de securitate națională al Casei Albe, Jake Sullivan, transmite AFP. Un nou pachet de ajutor va fi anunţat „în următoarele zile”, cu scopul de a accelera „ritmul livrărilor”, a adăugat consilierul prezidenţial Jake Sullivan într-un briefing de presă.

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 810: Lupte grele în Harkov. Vladimir Putin urmează să îl demită pe ministrul Apărării, Serghei Șoigu
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 809: Lupte în șapte sate din Harkov. Rusia susține că a respins un atac ucrainean cu drone și rachete
/VIDEO/ Flacăra olimpică, în mâinile unui moldovean! Victor Chetrari a alergat cu ea prin Franța
/VIDEO/ Flacăra olimpică, în mâinile unui moldovean! Victor Chetrari a alergat cu ea prin Franța
/VIDEO/ Primul mesaj al lui Nemo, după ce a câștigat Eurovision 2024: „Sper ca acest concurs să continue să susțină pacea și demnitatea”
/VIDEO/ Primul mesaj al lui Nemo, după ce a câștigat Eurovision 2024: „Sper ca acest concurs să continue să susțină pacea și demnitatea”
/VIDEO/ Elveția a câștigat trofeul Eurovision 2024! Clasamentul final
/VIDEO/ Elveția a câștigat trofeul Eurovision 2024! Clasamentul final
/VIDEO/ Viral pe YouTube: Interviul lui Dudi cu Sandu, inundat de comentarii în care refugiații ucraineni mulțumesc moldovenilor
/VIDEO/ Viral pe YouTube: Interviul lui Dudi cu Sandu, inundat de comentarii în care refugiații ucraineni mulțumesc moldovenilor
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 807: Atac în Rusia și lupte grele la Harkov! ISW avertizează Moldova, iar Finlanda anunță soluția de pace
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 807: Atac în Rusia și lupte grele la Harkov! ISW avertizează Moldova, iar Finlanda anunță soluția de pace

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram