Restaurantul „Noroc” din Sacramento, fondat de o familie originară din Moldova, a fost inclus în topul celor mai bune restaurante din statul american California. Ratingul a fost realizat de Los Angeles Times, una dintre cele mai influente publicații din SUA.
Clasamentul „101 Best Restaurants in California” a fost realizat de criticul culinar Bill Addison, iar printre preparatele remarcate în articol se numără:
- mămăliga cu brânză și smântână, servită cu friptură de porc și ciuperci;
- plăcintele moldovenești cu brânză, varză, vișine sau mere;
- sarmalele, gătite cu răbdare, după rețete moștenite;
- alte preparate est-europene reinterpretate cu respect față de tradițiile din care provin.
„Pentru noi, această recunoaștere înseamnă că bucatele cu care am crescut – mămăliga, plăcintele, sarmalele – sunt astăzi apreciate, respectate și descoperite într-un dintre cele mai competitive spații culinare din lume. Este o confirmare că tradițiile din care venim au valoare și merită duse mai departe”, a declarat fondatorul restaurantului Alexandru Sîrbu.
Deschis în 2018, restaurantul oferă o experiență culinară bazată pe rețete de familie, respect pentru tradiție și ospitalitate, aducând în prim-plan gustul autentic al Moldovei.
Distincția devine și mai specială în contextul în care, potrivit datelor Google Maps, în statul California sunt listate peste 98.000 de restaurante. Astfel, selectarea în acest top restrâns plasează preparatele est-europene – cu rădăcini moldovenești – în elita de sub 0,1 % din industria culinară californiană































































