Deputatul democrat Marian Lupu a devenit, de astăzi, președinte al Curții de Conturi. Candidatura lui, unica depusă în cadrul concursului de angajare, a fost aprobată astăzi de majoritatea deputaților prezenți în ședința plenară a Legislativului, la o zi după ce acesta a trecut proba interviului, în fața membrilor Comisiei economie, buget și finanțe.

Mandatul lui Marian Lupu la Curtea de Conturi este pentru o perioadă de cinci ani.

Lupu a spus că va avea nevoie de o perioadă de până la două luni, după care va veni propuneri concrete privind activitatea ulterioară a instituției.

Imediat după votul deputaților, noul președinte al Curții de Conturi a depus și jurământul.

Tot astăzi, deputații au aprobat cererea de demisie a fostului șef al Curții de Conturi Veaceslav Untilă, care a fost numit, peste câteva minute, director la ANRE.

Marian Lupu a spus ieri că a decis să candideze la această funcție pentru a avea mai multă libertate de decizie. El susține că are nevoie de o schimbare pe plan profesional, după 14 ani cât a fost parlamentar, și nu neagă că ar putea să plece din politică pentru totdeauna.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!