Un șef din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) este vizat de o serie de percheziții ale procurorilor anticorupție. Acesta este cercetat în trei cauze penale. Informația a fost confirmată pentru TV8 de Mihaela Tarlapan și Alina Zbancă, reprezentantele serviciului de presă al Procuraturii Anticorupție și al MAI.

UPDATE. 15:23. Ghenciu și un agent economic au fost reținuți pentru 72 de ore. Potrivit Procuraturii Anticorupție, agentul economic și-a recunoscut vina și colaborează cu ancheta.

Perchezițiile se desfășoară în biroul și la domiciliul suspectului: „Procurorii efectuează anumite acțiuni în cadrul Serviciului Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) al MAI. Perchezițiile au loc la în biroul figurantului și la domiciliu, precum și la complicii acestuia”, a declarat Mihaela Tarlapan, ofițeră de presă a Procuraturii Anticorupție.

Angajatul MAI este vizat în trei cauze penale: trafic de influență, spălare de bani și abuz de serviciu în interes material.

Potrivit Alinei Zbancă, purtătoarea de cuvânt a MAI, ar fi vorba despre Ruslan Ghenciu de la SPIA.

Știrea se actualizează…

Tot astăzi, în prima parte a zilei, ofițerii Centrului Național Anticorupție au desfășurat percheziții la punctul vamal Sculeni și au reținut minim cinci persoane.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!