Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene face precizări, după ce doi deputați ai R. Moldova au votat la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei pentru readmisia Federației Ruse în cadrul structurii.

Potrivit reprezentanților Ministerului de Externe, Guvernul nu poate să răspundă pentru poziția deputaților la APCE, deoarece votul este individual .

„Votul parlamentarilor în cadrul APCE are un caracter individual şi nu reprezintă poziția Guvernului sau a statului. Mai mult ca atât, Executivul nu deţine prerogative pentru a recomanda parlamentarilor să voteze într-o manieră sau alta”, a explicat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Alex Roitman.

Amintim că Andrei Năstase și Vlad Batrîncea au votat pentru ca Rusia să fie acceptată din nou la APCE, după o pauză de cinci ani. În aprilie 2014, Federația Rusă a fost exclusă din cadrul structurii ca răspuns la anexarea ilegală a Crimeei.

Vedeți cum și-a motivat Andrei Năstase votul la APCE .

Andrei Năstase explică de ce a votat pentru readmiterea Rusiei în APCE

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!