/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Ministerul de Externe precizează: Votul deputaților la APCE este individual și nu reprezintă poziția R. Moldova

missing
25 iunie 2019, ora 16:55

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene face precizări, după ce doi deputați ai R. Moldova au votat la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei pentru readmisia Federației Ruse în cadrul structurii.

Potrivit reprezentanților Ministerului de Externe, Guvernul nu poate să răspundă pentru poziția deputaților la APCE, deoarece votul este individual .

„Votul parlamentarilor în cadrul APCE are un caracter individual şi nu reprezintă poziția Guvernului sau a statului. Mai mult ca atât, Executivul nu deţine prerogative pentru a recomanda parlamentarilor să voteze într-o manieră sau alta”, a explicat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Alex Roitman.

Amintim că Andrei Năstase și Vlad Batrîncea au votat pentru ca Rusia să fie acceptată din nou la APCE, după o pauză de cinci ani. În aprilie 2014, Federația Rusă a fost exclusă din cadrul structurii ca răspuns la anexarea ilegală a Crimeei.

Vedeți cum și-a motivat Andrei Năstase votul la APCE .

Andrei Năstase explică de ce a votat pentru readmiterea Rusiei în APCE

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram