Viitorul primar al municipiul Chișinău ar trebui să renunțe la politică și geopolitică, dar și să renunțe la calitatea de membru de partid. Pentru aceasta pledează președintele țării, Igor Dodon. În opinia lui, oricine va deveni primar al capitalei, trebuie să se concentreze pe activitatea în administrația publică locală. Declarațiile au fost făcute la secția de votare unde președintele a votat.

„Cred că a venit timpul să se renunțe la demagogie. În fruntea capitalei trebuie să fie un profesionist, nu politician. De dorit ca următorul primar, cel puțin pentru mandatul de patru ani, să nu se mai ocupe de politică ideologică și geopolitică. Dacă va obține dreptul de a conduce Chișinăul, el trebuie să renunțe la toate jocurile, chiar și la calitatea de membru al partidelor. Lasă să se ocupe numai de Chișinău și consider că acest lucru va fi corect”, a declarat președintele.

De asemenea, Igor Dodon a spus că a votat pentru ca un profesionist să ajungă în fruntea Primăriei. „Avem nevoie de oameni care cunosc și știu ce trebuie să facă pentru municipiul Chișinău și eu am siguranța că începând poate chiar cu ziua de azi în Chișinău lucrurile se vor schimba spre bine. Noi toți vrem ca să fie un oraș mai curat, securitatea cetățenilor să fie la un nivel mai înalt, sunt ferm convins că acest lucru este în mâinile noastre”, a declarat Dodon.

Șeful statului a îndemnat atât viitorul câștigător, cât și pe cei care vor fi învinși să găsească suficientă înțelepciune și forță ca să muncească mai departe pentru Chișinău.

Vedeți și:

Liderul PDM a votat: „Am investit foarte multă speranță în faptul ca Chișinăul să aibă un primar gospodar”

Zinaida Greceanîi, sigură că primarul Chișinăului va fi ales din primul tur: „Oamenii sunt înțelepți și vor face o alegere corectă”

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!