/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Moțpan insistă că jurnaliștii au fost interceptați de SIS.  Motivul pentru care Plahotniuc și-ar fi luat alt nume

missing
26 noiembrie 2019, ora 12:00

După ce a anunțat public că mai mulți jurnaliști și membri ai societății civile au fost interceptați de structuri ale Ministerului de Interne, în perioada guvernării democrate, astăzi deputatul Chiril Moțpan afirmă că interceptările ar fi fost realizate de Serviciul de Informații și Securitate în perioada anilor 2017-2019.

Deputatul crede că responsabilă de interceptări ar fi Direcția Protecția Ordinii Constituționale din cadrul SIS-ului, deși instituția a emis anterior un comunicat în care a negat că ar fi implicată.

Chiril Moțpan susține în continuare că informația pe care a prezentat-o este veridică și obținută din surse de încredere și se arată indignat de faptul că mai mulți reprezentanți ai instituțiilor de stat l-au atacat, „cu intenția de a-i denigra imaginea”.

Deputatul a făcut declarații noi și vizavi de cea de-a doua identitate obținută de Vladimir Plahotniuc. Acesta ar fi solicitat alt nume pentru a se ascunde de un „comando rusesc din cunoscutul detașament „Vagner”, care ar  fi avut misiunea să-l răpească”.

„Este o informație imposibil de verificat. Nu exclud faptul că ar face parte dintr-o tentativă de dezinformare pregătită de Plahotniuc. Este un motiv pentru respingerea cererii de extrădare… Încearcă să convingă că ceea ce se întâmplă este o persecuție politică și nu tragere la răspundere. În Moldova nu a existat niciodată un pericol la adresa integrității lui fizice”, a declarat Moțpan.

Amintim că jurnalistul Alex Cozer a dezvăluit ieri-seară că cel de-al doilea nume pe care și l-a luat Plahotniuc în R. Moldova este Victor Novak.

Nume dezvăluit! Care ar fi a doua identitate a lui Vlad Plahotniuc în R. Moldova

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram