/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Toate pensiile vor fi indexate de două ori pe an, indiferent de mărimea acestora. Decizia a fost luată azi, în Parlament

missing
27 februarie 2020, ora 13:45

Toate tipurile de pensii vor fi indexate de două ori pe an, indiferent de mărimea acestora. Decizia a fost luată azi, în Parlament. 

Potrivit reprezentanților Legislativului, vor fi indexate și prestațiile sociale, și plățile capitalizate și indemnizațiile de dizabilitate, survenită ca urmare a unui accident de muncă și compensațiile bănești lunare stabilite participanților la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobâl.

„Mecanismul de indexare prevede că la 1 aprilie, coeficientul de indexare a pensiilor va constitui inflația înregistrată în ultimul semestru al anului precedent, iar la 1 octombrie coeficientul de indexare va constitui inflația înregistrată în primul semestru al anului în curs.

Totuși, potrivit proiectului aprobat azi în Parlament, nu vor fi recalculate pensiile procurorilor și judecătorilor, ținându-se cont de salariul lunar al procurorului și al judecătorului în exercițiu, precum și pensiile privilegiate, prin unificarea condițiilor și a modului de calcul al pensiilor de asigurări sociale pentru unele categorii de cetățeni, precum deputați, membri de Guvern, aleși locali, procurori, funcționari publici.

Decizia de indexare de două ori pe an a pensiilor a fost luată în Parlament la finele anului 2019. Acea hotărâre însă prevedea indexarea pe 1 octombrie 2020 a pensiilor pentru circa 400 de mii de persoane, care au pensii ce nu depășesc nivelul minimului de existență.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram