Cinci persoane s-au ales cu amenzi usturătoare după ce au încins grătarul în curtea unui bloc de locuit din orașul Nisporeni, în timp ce autoritățile au cerut cetățenilor să stea acasă pe timp de epidemie și să nu se afle în locuri publice în grupuri mai mari de 3 persoane.

Petrecăreţii au fost surprinşi în data de 26 martie, de către un locatar al blocului, care a apelat Serviciul de Urgenţă și a anunțat că oamenii fac frigărui. La faţa locului s-a deplasat un echipaj al Poliţiei, care a depistat la picnic patru bărbaţi şi o femeie, potrivit postului local de televiziune Albasat TV”.

Polițiștii le-au întocmit celor cinci persoane procese-verbale în baza Codului Contravenţional, acestea urmând să achite câte o amendă în mărime de 22 500 lei.

Amintim că Parlamentul a modificat legislația și a introdus sancțiuni pentru persoanele care nu respectă regimul de autoizolare la domiciliu sau încalcă alte reguli impuse de autorități pe perioada epidemiei de coronavirus.

Anterior, tv8.md a scris despre un bărbat din Ialoveni care a fost amendat pentru că a părăsit domiciliul, unde trebuia să se autoizoleze și s-a dus la magazinul din sat să-și cumpere bere.

O altă femeie din localitatea Bălceana, aflată în carantină, a primit amendă pentru că a ieșit neautorizat din sat și s-a dus în vizită la fratele său în localitatea vecină.

Ministerul Afacerilor Interne a precizat că, până astăzi, au fost întocmite 1040 de procese verbale contravenționale în privința persoanelor fizice, agenților economici și companiilor de transport care au încălcat regulile impuse de autorități în perioada stării de urgență din cauza epidemiei. Suma totală a amenzilor aplicate nu a fost anunțată.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!