Persoanele care revin de peste hotare deja sunt nevoite să completeze la frontieră o declarație prin care se obligă să achite asigurarea obligatorie de asistență medicală pentru anul 2020. Decizia a fost luată ieri-seară la Comisia pentru Situații Excepționale și de astăzi este aplicată la toate punctele de trecere a frontierei.

În document se menționează că cetățenii reveniți pot achita polița medicală online, prin intermediul serviciului MPay, cu card bancar, prin internet banking, la filialele băncilor sau oficiile poștale.

De asemenea, moldovenii pot achita asigurarea medicală prin transfer bancar.

Polița de asigurare medicală costă în anul curent 4 056 de lei, la nivelul anului 2019.

 

Obligatoriu! Moldovenii care revin de peste hotare trebuie să-și cumpere polițe medicale. Iată cum vor fi monitorizați de autorități

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!