/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Popșoi, despre proiectul de asumare de răspundere a Guvernului: „Țara arde, iar unii bagă scheme pe ascuns”

missing
02 aprilie 2020, ora 22:48

Vicepreședintele Parlamentului Mihai Popșoi susține că proiectul de lege pentru care și-a asumat răspunderea Guvernul Chicu ar ascunde multe „scheme și matrapazlâcuri”. Parlamentarul este de părere că aceste modificări ar fi în favoarea socialiștilor și democraților.

Potrivit lui, prin acest proiect este reintrodusă schema legată de magazinele Duty Free, care a fost lichidată de Guvernul Sandu. „Pentru cine nu este clar. Atunci era pentru Șor (n.r. Ilan Șor), acum tot pentru Șor? Nu cred. Pentru cineva de la PDM, de la PSRM? Urmează să vedem”, a menționat Mihai Popșoi în platoul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Potrivit lui, și prevederea care se referă la extragerea minereurilor ar avea în spate scopuri ascunse. „Și cu tutunul tot. Avem scheme peste scheme. Țara arde, dar lumea bagă scheme pe de ascuns”, este de părere deputatul.

Proiectul de lege aprobat ieri de Guvern, cu asumarea răspunderii în fața Parlamentului, prevede modificarea mai multor legi, care vizează în special susținerea agenților economici și a populației, în contextul crizei provocate de epidemia de coronavirus.

Totuși, în document au fost incluse și unele prevederi care au rămas neobservate și care nu ar avea tangență directă cu starea de urgență instituită în țară. Una dintre ele se referă la Legea privind controlul tutunului și anume amână cu un an interzicerea de a fi expuse vizibil produsele din tutun.

/DOC/ Măsurile aprobate astăzi de Guvern necesită cheltuieli de 816 mil lei. Deciziile vor intra în vigoare în 72 de ore, dacă nu va fi înaintată o moțiune de cenzură

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram