/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Începând de mâine, alte patru spitale din Moldova vor activa exclusiv cu pacienții COVID-19

missing
03 aprilie 2020, ora 19:19

Începând de mâine, 4 aprilie, alte patru spitale din Republica Moldova obțin statutul de spitale cu profil CODID-19, ceea ce înseamnă că toate resursele vor fi îndreptate pentru tratarea pacienților bolnavi de coronavirus. Este vorba despre spitalul Cancelariei de Stat și spitalele din Criuleni, Hâncești și Anenii Noi.

Spitalul Cancelariei de Stat va fi destinat pentru persoanele bolnave din municipiul Chișinău.

Totodată, se pregătește pentru primirea pacienților cu COVID-19 și Centrul de reablilitare „Constructorul”, anunță ministra sănătății, Viorica Dumbrăveanu. În următoarele zile, acesta urmează să fie numit instituție cu profil COVID-19.

Ministra a menționat că referitor la regimul de funcționare a spitalului din Soroca, unde au fost confirmate mai multe persoane cu COVID-19, iar astăzi un medic a murit, se va adopta o decizie în zilele următoare. „La momentul actual el dispune și de resurse umane, și de capacități, și de condiții corespunzătoare pentru funcționare. La necesitate, vom veni și cu alte decizii în privința spitalului din Soroca”, a afirmat ministra.

Amintim că Spitalul din Ștefan Vodă a fost astăzi închis, iar la Soroca a fost închisă maternitatea.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram