/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

Se caută trei spații noi în Chișinău pentru spitale de campanie

missing
06 aprilie 2020, ora 09:36

Autoritățile analizează posibilitatea deschiderii unor noi spitale de campanie, similare celui amenajat la Centrul Expozițional „Moldexpo”. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu în această dimineață.

Experții vor merge astăzi să facă o evaluare la Sala Polivalentă, dar și la „alte două obiective unde este un spațiu mai extins”, a precizat Chicu.

Premierul a mai anunțat că autoritățile vor prelua practica unor state europene, care trimit pacienții cu forme ușoare de COVID-19 să se trateze la domiciliu:

„O să trecem și noi la aceste criterii. Dar dacă persoanele vor avea și alte boli cronice sau la domiciliu nu au condiții de autoizolare vor fi plasate în spital”.

Amintim că la „Moldexpo” a fost amenajat un centru de triere a persoanelor suspecte de infecție cu virusul Covid – 19. Sunt deschise trei zone: zona de triaj primar, zona galbenă pentru pacienții gravi, care dispune de 80 de paturi, zona roșie care dispune de 40 de paturi și zona verde unde sunt 100 de paturi”.

/FOTO/ Centrul de triere a suspecților de Covid – 19, gata în proporție de 90%. Când va deveni operațional

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram