Autoritățile analizează posibilitatea deschiderii unor noi spitale de campanie, similare celui amenajat la Centrul Expozițional „Moldexpo”. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu în această dimineață.

Experții vor merge astăzi să facă o evaluare la Sala Polivalentă, dar și la „alte două obiective unde este un spațiu mai extins”, a precizat Chicu.

Premierul a mai anunțat că autoritățile vor prelua practica unor state europene, care trimit pacienții cu forme ușoare de COVID-19 să se trateze la domiciliu:

„O să trecem și noi la aceste criterii. Dar dacă persoanele vor avea și alte boli cronice sau la domiciliu nu au condiții de autoizolare vor fi plasate în spital”.

Amintim că la „Moldexpo” a fost amenajat un centru de triere a persoanelor suspecte de infecție cu virusul Covid – 19. Sunt deschise trei zone: zona de triaj primar, zona galbenă pentru pacienții gravi, care dispune de 80 de paturi, zona roșie care dispune de 40 de paturi și zona verde unde sunt 100 de paturi”.

/FOTO/ Centrul de triere a suspecților de Covid – 19, gata în proporție de 90%. Când va deveni operațional

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!