/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Președintele - da, MAEIE - ba. Ministrul de externe: „Din informația pe care eu o dețin, nu va fi adus Focul Haric”

missing
09 aprilie 2020, ora 21:18

Ministrul de Externe, Oleg Țulea, susține că în acest an nu este posibil să fie adus Focul Haric, de Paști, în Republica Moldova, așa cum se obișnuia în anii precedenți. Aceasta deși astăzi președintele Igor Dodon a anunțat că s-a găsit o soluție și este clară procedura cum va fi adus Focul Haric în țară.

A existat astăzi o comunicare, inclusiv din partea președintelui și a premierului care au avut discuții cu reprezentanții Bisericii din Republica Moldova, agreând că în acest an, de sărbătorile de Paști, nu vor fi organizate ceremoniile tradiționale, inclusiv și Focul Haric nu va fi adus”, a declarat ministrul la emisiunea „Puterea a patra” de la N4.

Țulea spune că a existat o solicitare prin care ministerul urma să acorde asistență, dar acest lucru nu a continuat. „Din informația pe care eu o dețin, nu va fi adus Focul Haric”, a mai spus ministrul.

/VIDEO/ Focul Haric va fi totuși adus anul acesta în Moldova

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram