/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 799: Groază la Odesa, groapă comună la Cernăuți și prognoză alarmantă! SUA acuză Rusia de atacuri chimice

Secția Cardiochirurgie a Spitalului Republican, închisă. Doi pacienți au fost testați pozitiv la coronavirus

missing
09 aprilie 2020, ora 12:28

Secția Cardiochirurgie a Spitalului Republican „Timofei Moșneaga” (SCR)  și-a suspendat activitatea, după ce doi pacienți au fost testați pozitiv la coronavirus. Unul dintre bolnavi a fost transferat în blocul SCR unde sunt internați și alți pacienți cu coronavirus, iar cel de-al doilea va primi tratament acasă, fiind monitorizat de medicul de familie, deoarece are o formă ușoară a bolii.

Alte două femei care se mai aflau în Secția Cardiochirugie, dar nu au intrat în contact cu persoanele infectate cu COVID, au fost externate pentru că și-au terminat perioada de tratament.

„Pacientele urmau a fi externate încă ieri, dar s-a decis să fie externate astăzi, pentru a anunța medicul de familie să-i monitorizeze acasă. Vor sta oricum 14 zile în carantină la domiciliu”, a precizat pentru TV8, Marcela Chilianu, șefa Serviciului epidemiologic al SCR.

Activitatea chirugicală de urgență de la SCR va fi preluată de Secția Cardiochirurgie Copii a spitalului.

Personalul spitalului, care a fost în contact cu cei doi pacienți infectați cu COVID, sunt plasați în autoizolare, pentru o perioadă de două săptămâni.

Marcela Chilianu afirmă că niciun medic al Secției Cardiochirugie nu este infectat: „Personalul a fost testat săptămâna trecută și rezultatele au fost negative. În acest moment, nu avem medici din secție, care să fie testați pozitiv la coronavirus”.

Anterior, câțiva medici au declarat pentru TV8 că sunt îngrijorați, pentru că pacienții diagnosticați cu noul coronavirus, care se afla la tratament la Spitalul Clinic Republican sunt în același bloc unde este amplasată secția de chirurgie și nemijlocit sălile unde se fac operații pe inimă la copii. Medicii atenționau că micuții pacienți ar putea fi supuși riscului îmbolnăvirii, întrucât aceștia și așa sunt foarte vulnerabili.

La rândul său, Andrei Uncuța, directorul interimar al spitalului, ne-a spus atunci că în acest bloc, unde sunt internați pacienții cu COVID-19 și unde se află și Secția de Cardiochirurgie la copii, sistemul de ventilare funcționează, iar fluxurile de aer din încăperile unde sunt pacienții cu coronavirus și unde se fac operațiile la copii nu se intersectează.

Medici de la Spitalul Republican, îngrijorați că pacienții cu COVID-19 sunt internați în același bloc unde se fac operații pe inimă la copii. Explicația directorului

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram