Cele trei autocare cu moldoveni nu mai stau blocate la hotarul dintre Franța și Germania. Autortiățile germane au permis trecerea, după ce Ambasada Republicii Moldova a expediat demersurile necesare către acestea. Cetățenii moldoveni au pornit la drum azi-dimineață, în jurul orei 11:00. 

„De asemenea, autoritățile germane au luat legătură cu cele austriece pentru a le facilita trecerea cetățenilor moldoveni. Ambasadele Republicii Moldova urmează să facă demersuri și către autoritățile Ungariei și României astfel încât oamenii să nu fie blocați la hotare”, a declarat pentru tv8.md, ofițera de presă a Ministerului Afacerilor Externe, Anastasia Nani.

Ieri, Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că cetățenii moldoveni, stopați la granița dintre Franța și Germania, ar putea fi aduși acasă cu o cursă charter, pe 28 aprilie. Amintim că, oamenilor li se refuza traversarea frontierei germane pentru că cursa nu a fost aprobată de către autorități.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!