/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/DOC/ Un deputat socialist cere ridicarea mandatelor a trei judecători de la CCM

missing
29 aprilie 2020, ora 14:49

Deputatul socialist Vasile Bolea a semnat astăzi o cerere prin care solicită demisia judecătorilor Curții Constituționale Liuba Șova, Nicolae Roșca și Domnica Manole, din motivul „încălcării jurământului depus, prin divulgarea secretului deliberării la alegerea președintelui Curții Constituționale”.

„Astăzi am depus o sesizare în adresa CSM cu solicitarea de a atesta abaterile disciplinare ale magistraților Curții Constituționale Liuba Șova, Nicolae Roșca și Domnica Manole, pornind procedurile disciplinare și sancționarea magistraților prin încetarea mandatelor de judecător al Curții Constituționale, pe motivul încălcării jurământului depus, prin divulgarea secretului deliberării la alegerea Președintelui Curții Constituționale și admiterii ingerințelor în activitatea Curții. Argumentele de rigoare sunt descrise în sesizare”, a scris deputatul pe pagina sa de Facebook.

Astăzi am depus o sesizare în adresa CSM cu solicitarea de a atesta abaterile disciplinare ale magistraților Curții…

Publicată de Болеа Василе pe Miercuri, 29 aprilie 2020

Am contactat-o pe președinta Curții Constituționale Domnica Manole, însă aceasta nu ne-a răspuns la telefon. Nicolae Roșca a spus că nu comentează cererea deputatului socialist și ne-a deconectat telefonul.

Liuba Șova nu a fost de găsit pentru comentarii.

Amintim că acum câteva zile, membrii PSRM au spus că opoziția a preluat controlul asupra CCM,  iar în spatele acestor acțiuni ar sta „grupări criminale”.

Mai mult, președintele Igor Dodon a avertizat deputații din opoziție și Curtea Constituțională că dacă proiectele de legi votate de Parlament și care se referă atât la rectificările bugetare, cât și la acordurile de împrumut din Federația Rusă, dar și de la FMI, atunci de la 1 mai nu vor fi achitate pensiile și salariile bugetarilor .

Ulterior, membrii Curții Constituționale au venit cu o reacție. Aceștia se arată indignați de declarațiile făcute de înalți demnitari de stat care „creează o atmosferă publică negativă” și discreditează judecătorii constituționali.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram