Deputatul socialist Vasile Bolea a semnat astăzi o cerere prin care solicită demisia judecătorilor Curții Constituționale Liuba Șova, Nicolae Roșca și Domnica Manole, din motivul „încălcării jurământului depus, prin divulgarea secretului deliberării la alegerea președintelui Curții Constituționale”.

„Astăzi am depus o sesizare în adresa CSM cu solicitarea de a atesta abaterile disciplinare ale magistraților Curții Constituționale Liuba Șova, Nicolae Roșca și Domnica Manole, pornind procedurile disciplinare și sancționarea magistraților prin încetarea mandatelor de judecător al Curții Constituționale, pe motivul încălcării jurământului depus, prin divulgarea secretului deliberării la alegerea Președintelui Curții Constituționale și admiterii ingerințelor în activitatea Curții. Argumentele de rigoare sunt descrise în sesizare”, a scris deputatul pe pagina sa de Facebook.

Astăzi am depus o sesizare în adresa CSM cu solicitarea de a atesta abaterile disciplinare ale magistraților Curții…

Publicată de Болеа Василе pe Miercuri, 29 aprilie 2020

Am contactat-o pe președinta Curții Constituționale Domnica Manole, însă aceasta nu ne-a răspuns la telefon. Nicolae Roșca a spus că nu comentează cererea deputatului socialist și ne-a deconectat telefonul.

Liuba Șova nu a fost de găsit pentru comentarii.

Amintim că acum câteva zile, membrii PSRM au spus că opoziția a preluat controlul asupra CCM,  iar în spatele acestor acțiuni ar sta „grupări criminale”.

Mai mult, președintele Igor Dodon a avertizat deputații din opoziție și Curtea Constituțională că dacă proiectele de legi votate de Parlament și care se referă atât la rectificările bugetare, cât și la acordurile de împrumut din Federația Rusă, dar și de la FMI, atunci de la 1 mai nu vor fi achitate pensiile și salariile bugetarilor .

Ulterior, membrii Curții Constituționale au venit cu o reacție. Aceștia se arată indignați de declarațiile făcute de înalți demnitari de stat care „creează o atmosferă publică negativă” și discreditează judecătorii constituționali.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!