Guvernul României a aprobat, în ședința din această seară, ajutorul umanitar pentru Republica Moldova în sumă de 3,4 milioane de euro care vor ajunge în țară sub formă de echipamente de protecție.

A fost adoptată o hotărâre de Guvern așa cum a promis, pentru ajutor umnitar pentru Republica Moldova, pentru frații noștri din Basarabia, petnru a face față crizei răspândirii infecțiilor cu coronavirus”, a declarat șeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, după ședința executivului român.

Guvernul român a aprobat un ajutor umanitar în valoare de 16,5 milioane de lei românești, ceea ce constituie circa 3,4 milioane de euro.

Amintim că astăzi în Republica Moldova a ajuns o misiune de 52 de specialiști români care, timp de două săptămâni, vor activa în spitalele din Chișinău, Bălți și Cahul. Medicii vor trata pacienții cu cele mai complicate cazuri de boală.

Totodată, România asigură echipament de protecție specific pentru personalul și medicii români: 3000 combinezoane de protecție, 6000 măști medicale, 6000 măști chirurgicale, 11500 perechi mănuși, 1000 viziere și 10 izolete.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!