/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Așa cum a promis, Guvernul României a aprobat în această seară ajutorul de 3,4 milioane de euro pentru Republica Moldova

missing
30 aprilie 2020, ora 21:54

Guvernul României a aprobat, în ședința din această seară, ajutorul umanitar pentru Republica Moldova în sumă de 3,4 milioane de euro care vor ajunge în țară sub formă de echipamente de protecție.

A fost adoptată o hotărâre de Guvern așa cum a promis, pentru ajutor umnitar pentru Republica Moldova, pentru frații noștri din Basarabia, petnru a face față crizei răspândirii infecțiilor cu coronavirus”, a declarat șeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, după ședința executivului român.

Guvernul român a aprobat un ajutor umanitar în valoare de 16,5 milioane de lei românești, ceea ce constituie circa 3,4 milioane de euro.

Amintim că astăzi în Republica Moldova a ajuns o misiune de 52 de specialiști români care, timp de două săptămâni, vor activa în spitalele din Chișinău, Bălți și Cahul. Medicii vor trata pacienții cu cele mai complicate cazuri de boală.

Totodată, România asigură echipament de protecție specific pentru personalul și medicii români: 3000 combinezoane de protecție, 6000 măști medicale, 6000 măști chirurgicale, 11500 perechi mănuși, 1000 viziere și 10 izolete.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram