/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Curtea Constituțională a sesizat Procuratura în legătură cu „presupusele filări și intimidări ale magistraților”

missing
04 mai 2020, ora 17:45

Plenul Curții Constituționale a trimis astăzi o sesizare la Procuratura Generală în legătură cu declarațiile lansate de unii politicieni privind filajul magistraților și presupuse intimidări la adresa unor judecători ai Înaltei Curți.

„Am solicitat Procuraturii Generale să întreprindă toate măsurile legale care se impun, din perspectiva legii penale și/sau contravenționale”, ase spune într-un comunicat plasat pe site-ul CCM.

Anterior, Procuratura Generală a negat că în privința magistraților CCM ar fi realizate măsuri de investigație: „PG nu a autorizat și nu a intervenit către judecătorul de instrucție pentru a fi autorizate, conform competenței, careva măsuri speciale de investigații în privința judecătorilor Curții Constituționale. Totodată, din informațiile prezentate de MAI, SIS si CNA, nici aceste structuri nu au realizat astfel de măsuri”.

Amintim că deputatul deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Sergiu Litvinenco, a declarat anterior că judecătorii Curții Constituționale ar fi filați.

Procuratura l-a atenționat pe parlamentar că riscă să fie pedepsit pentru denunț fals și calomnios și l-a anunțat că va fi chemat să dea explicații și să prezinte probe care ar demonstra acuzațiile pe care le-a lansat în spațiul public.

Litvinenco este atenționat că ar putea fi pedepsit pentru denunț fals și calomnios. Va fi invitat la Procuratură să dea explicații

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram