/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

Tabletele pentru deputați de două milioane de lei, care urmau a fi livrate în martie, nu au ajuns la Parlament. Explicația instituției

missing
04 mai 2020, ora 12:39

Cele 110 tablete pentru deputați, achiziționate de Parlament cu 2 249 625 lei și care urmau a fi livrate în luna martie, nu au ajuns nici de această dată la timp la destinație.

Potrivit unui raport de executare a contractelor pentru primul trimestru al anului, publicat de Parlament, contractul este „în proces de executare pe parcursul anului”.

Compania „Fors-Computer”, care a câștigat licitația și urma să livreze tabletele în luna martie nu și-a respectat obligațiile contractuale din cauza pandemiei de coronavirus. Parlamentul a fost anunțat de agentul economic, printr-o scrisoare, că din cauza instituirii stării de urgență, livrarea echipamentelor va fi făcută în termeni prelungiți.

Pe piața internațională a fost sistată producerea și furnizarea unor componente necesare, timpul de asamblare a echipamentelor se va extinde. Echipamentele urmează a fi furnizate Parlamentului, în termeni proximi, după revenirea la normalitate”, a precizat Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului, după ce TV8 a solicitat informații.

Amintim că „Fors-Computer” a mai câștigat anterior două licitații lansate de Parlament și nu și-a onorat obligațiile. În februarie, secretarul Parlamentului Adrian Albu a explicat de ce firma nu a fost inclusă în „lista neagră” după ce a avut două ratări.

„A fost un lot de calculatoare, dar nu era vina agentului economic că livrarea nu a avut loc, ci a producătorului care nu avea suficiente piese pentru asamblarea calculatoarelor. Iar despre tabletele care urmau a fi livrate la sfârșitul anului, agentul economic ne-a informat că nu reușește să le livreze la timp și am retras contractul de la Trezoreria de Stat. Agentul a fost foarte corect cu noi. Am apreciat faptul că ei au fost deschiși și garanția de bună execuție a contractului în valoare de 94 de mii de lei a rămas în bugetul de stat”, explica atunci Albu.

Serviciul de presă al Parlamentului nu ne-a putut spune dacă a fost instalat softul care va face posibil votul electronic în Parlament. Tot Albu declara că softul va fi transmis până la 31 martie de către compania IT din Macedonia care l-a creat.

Softul trebuie să cuprindă trei elemente: site nou pentru Parlament, vot electronic pentru deputați și sistem de gestionare a documentelor legislative în format electronic.

Secretarul Parlamentului face clarificări vizavi de achiziția tabletelor pentru deputați. Când va funcționa sistemul de vot electronic

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram