/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Peter Michalko: „Concentrarea presei contravine principiului pluralismului de opinie și este legată de riscul de oligarhizare”

missing
06 mai 2020, ora 07:37

Concentrarea proprietăților în mass-mediei pentru a controla piața din Republica Moldova, inclusiv informațiile care sunt lansate, contravine principiului de pluralism care este fundamental pentru Uniunea Europeană. Declarația aparține șefului Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko. Potrivit diplomatului, lipsa pluralismului de opinie contravine principiilor democratice.

Dar de multe ori am văzut că aceasta ține și de riscul de oligarhizare, când interese economice sunt promovate prin alte mijloace, inclusiv cele politice și prin surse de informare sau mass-media. Și dacă nu există pluralism de opinie, acest lucru este inacceptabil, este împotriva principiilor democratice”, a menționat oficialul european în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Potrivit lui, într-o societate care se bazează pe mass-media este important ca oamenii să fie egali și din acest punct de vedere. „Noi vom continua să fim atenți la acest fenomen și pentru asta este atât de importantă susținerea presei independente”, a continuat șeful Delegației UE.

În noiembrie anul trecut organizațiile de media i-au cerut Guvernului să includă în programul său un capitol care să prevadă problemele cu care se confruntă mass-media, inclusiv concentrarea proprietăților în acest domeniu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram