/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Consilierul premierului răspunde acuzațiilor aduse de compania „Avia Invest”

missing
18 mai 2020, ora 15:28

Consilierul premierului, Vitalie Dragancea, a venit cu o reacție la acuzațiile aduse de către compania „Avia Invest”. Acesta este sigur că firma până în prezent are datorii față de stat, lucru infirma de companie.

„Compania este angajată să facă investiții în R. Moldova, dacă nu mă greșesc de 240 de milioane de euro în perioada contractului, iar între timp această companie s-a autocriticat în valoare de peste 180 milioan de lei, bani care trebuiau să ajungă în bugetul de stat. Este o mare întrebare de ce lor li s-a permis acest lucru, dar cu certitudine acest lucru nu putea fi tolerat. Această companie are întârzieri în realizarea angajamentelor contractuale și întârzieri mari pe terminalul de pasageri. Din câte cunoaștem noi, abia azi au mers la Primărie cu o schiță de proiect”,  a spus consilierul pentru tv8.md.

Cinsilierul le sugerează celor de la „Avia Invest” „să-și revadă comportamentul și să se atârne cu toată responsabilitatea față de contractul de concesionar”.

„Sunt foarte multe întrebări la modul în care operează compania „Avia Invest” și comunică atât cu Guvernul cât și cu partenerii. Acum când compania încearcă să aducă acuzații, recomandarea ar fi ca mai bine să-și revadă comportamentul și să se atârne cu toată responsabilitatea față de contractul de concesionare”, mai precizează Dragancea.

Totodată, reprezentanții „Avia Invest” au publicat acum câteva minute documente ce ar confirma că firma are bani suficienți în conturi pentru a stinge datoriile, dar resursele sunt blocate de autoritățile statului.

„Iată dovada că banii sunt în cont. Dodon și Chicu fie sunt mincinoși, fie prost informați! Luați-i pentru plata datoriilor și nu încercați să manipulați opinia publică”, se arată în postare.

Dodon și Chicu mint. Bani sunt, luați cat doriți!

Președintele Igor Dodon și premierul Ion Chicu susțin că AVIA INVEST…

Publicată de Chisinau International Airport, Moldova pe Luni, 18 mai 2020

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram