Guvernul intenționează să lanseze în curând negocierile cu Fondul Monetar Internațional (FMI) pentru un nou program de finanțare. Anunțul a fost făcut azi-dimineață de către prim-ministrul Ion Chicu. 

Noul program de finanțare ar urma să aibă o durată de trei ani.

Odată cu acest anunț, premierul a vorbit despre o serie de reforme prioritare pe care trebuie să le facă țara noastră, reforme legate de administrația publică locală, justiție, economie, agricultură educație etc. (detalii AICI). „Sunt sigur, că pentru reformele de mai sus, putem obține (și prin acest instrument) o susținere financiară solidă”, a comentat premierul.

La finele lunii aprilie FMI a acordat Republicii Moldova un credit de urgență în valoare de 235 de milioane de dolari. Acest acord de creditare a fost aprobat în Parlament în aceeași zi cu acordul de creditare din Rusia, în valoare de 200 de milioane de euro, dar ulterior Curtea Constituțională a anulat acest acord. Autoritățile au spus apoi că vor renegocia cu Federația Rusă testul acordului, însă, deocamdată o decizie în acest sens nu a fost luată de Cabinetul de Miniștri.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!