/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 755: Avertismentul lui Podoliak și sancțiuni UE. Cea mai mare bază NATO din Europa, în construcție

Mai mulți deputați nu vor respecta solicitarea președintei Parlamentului și nu vor face teste la COVID: „Nu ne poate obliga”

25 mai 2020, ora 18:16

Cei opt deputați ai fracțiunii Partidului Șor, care vin la ședințele Parlamentului, nu intenționează să-și facă teste pentru depistarea coronavirusului, așa cum a cerut speakerul Zinaida Greceanîi printr-o dispoziție pe care a semnat-o la sfârșitul săptămânii trecute, când s-a aflat că democratul Eugen Nhiciforciuc este infectat cu COVID-19.

Deputata Marina Tauber afirmă că deputații nu sunt obligați să respecte cerința Zinaidei Greceanîi și nici nu trebuie să stea izolați acasă, așa cum prevede dispoziția președintei Parlamentului, pentru că nu au intrat în contact direct cu Nichiforciuc. Solicitarea ar trebui să-i vizeze doar pe deputații din majoritatea parlamentară.

Deputații Partidului Șor nu merg să facă teste pentru că este o probabilitate foarte mare ca în laboratoarele care au fost propuse să fie falsificate testele. Ce se face acum sunt doar speculații și manipulare, pentru că lui Dodon îi este frică că va pierde majoritatea parlamentară și Guvernul va cădea.

Dna Greceanîi a cerut, este președinta Parlamentului, dar asta nu înseamnă că poate să ne oblige pe noi, deputații, să facem. Noi am auzit solicitarea, dar am discutat cu specialiști care spun că trebuie testați și autoizolați doar cei care au fost în contact direct cu persoana infectată. Credem că este important asta pentru PDM și PSRM, pentru că ei comunică între ei și nu cred că acest lucru este obliogatoriu pentru noi”, a explicat Marina Tauber.

Zinaida Greceanîi a semnat o dispoziție prin care a fost stabilit un regim de autoizolare la domiciliu pentru toți deputații. Regimul de carantină la Parlament va dura cel puțin până când legislatorii vor fi testați la prezența virusului și vor obține rezultatele de la laborator. Deputaților li s-a cerut să prezinte Secretariatului Parlamentului rezultatele testelor efectuate.

Amintim că Tauber a încălcat restricțiile și vineri. În loc să stea astăzi acasă, deputata s-a dus la Cahul pentru a participa la ședința de judecată care s-a desfășurat în dosarul lui Ilan Șor. Tauber a fost de câteva ori în sala de judecată unde se aflau mai multe persoane, a ținut discursuri în fața protestatarilor adunați la Curtea de Apel Cahul pentru a-l susține pe Ilan Șor și s-a aflat în imediata apropiere a zeci de polițiști care au venit să asigure ordinea publică. Marina Tauber nu a purtat nici masca de protecție așa cum se cuvine. Deși o avea, și-a pus-o sub barbă în timp ce vorbea la megafon.

Astăzi, deputatul PAS Sergiu Litvinenco a postat pe Facebook rezultatul testului de laborator, care a ieșit negativ la COVID-19. Parlamentarii trebuie să-și facă teste din bani proprii.

/DOC/ Zinaida Greceanîi a semnat! Deputații au fost obligați să se autoizoleze

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram