Fostul lider democrat Vladimir Plahotniuc, dar și primarul de Orhei, Ilan Șor, ar face tot posibilul ca dosarul nou referitor la frauda bancară, în care este vizat Plahotniuc, să nu ajungă în instanța de judecată. Declarația aparține omului de afaceri Veaceslav Platon. Potrivit lui, fostul democrat ar recurge la mită, amenințări și încercări de a influența martorii.

„Mită, amenințări, încercări de a influența martorii, distrugerea dovezilor – toate acestea există”, a declarat Platon în emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Platon spune că este unul dintre principalii martori în acest dosar, dar a refuzat să ofere multe detalii despre mărturiile pe care le-a făcut. „Eu sunt interesat ca dosarul să ajungă până la final. Nu vă imaginați cât de mare împotrivire există. Pur și simplu nu vă puteți imagina prin ce au trecut acei procurori care au instrumentat cazul, conducerea Procuraturii Generale, ce presiune, ce sabotaj”, a adăugat omul de afaceri.

Amintim că procuroriii PCCOCS au cerut mandat de arestare pe numele fostului lider democrat, Vlad Plahotniuc. Acesta este vizat într-un nou dosar penal privind frauda bancară.

Anterior, șeful Procuraturii Generale, Alexandru Stoianoglo, a anunțat într-un briefing de presă că Vlad Plahotniuc este unul dintre principalii beneficiari ai furtului miliardului. Potrivit șefului PG, au fost colectate incontestabile, care demonstrează că anume fostul lider democrat ar fi beneficarul banilor obținuți sub formă de credit de la BEM.

Platon a fost audiat în noul dosar ce îl vizează pe Plahotniuc. „Am oferit informații desfășurate despre schemele legate de furtul miliardului”

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!