/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Un vicepreședinte al Parlamentului anunță că dosarul privind uzurparea puterii va fi în curând clasat

missing
25 mai 2020, ora 11:27

Dosarul privind uzurparea puterii în stat va fi clasat în foarte scurt timp, susține vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari. Cu aceasta nu ar fi de acord nici procurorul care gestionează cauza penală, mai spune deputatul.

Alexandru Slusari se arată indignat de faptul că nu a fost dusă la bun sfârșit munca Comisiei parlamentare de anchetă, dar este sigur că adevărul despre evenimentele întâmplate în politică în vara anului trecut va ieși la iveală.

„Comisia parlamentară de anchetă pe același subiect a fost practic lichidată, chiar dacă Platforma DA a insistat ca reprezentantul nostru Dinu Plângău să preia șefia acestei comisiei. Iar societatea rămâne cu întrebarea ce s-a întâmplat aproape un an în urmă, când Plahotniuc cu acoliții săi a adus țara la pragul războiului civil. Însă, adevărul rămâne adevăr și niciun Dodon nu-l poate ascunde. Vă promitem!”, a scris Slusari pe Facebook.

Pe de altă parte, Procuratura Generală susține că urmărirea penală pe acest caz continuă, iar despre soluțiile adoptate în consecință va anunța ulterior.

Amintim că Parlamentul a creat Comisia de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind tentativa de puci anticonstituțional întreprinsă de Partidul Democrat în iunie 2019. La sfârșitul lunii decembrie, activitatea Comisiei parlamentare a fost extinsă cu un termen de până la 60 de zile, la propunerea președintei Parlamentului Zinaida Greceanîi și acel termen a expirat fără ca deputații să prezinte un raport.

În august 2019, Procuratura Generală a pornit urmărirea penală pe faptul uzurpării puterii de stat, în baza unei ordonanțe emise de procurorul general interimar, Dumitru Robu.

ULTIMA ORĂ! Procuratura Generală a pornit urmărirea penală pe faptul uzurpării puterii de stat

 

.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram